Witam! Potrzebuje pomocy w dokończeniu mojego kawałka zieleni. Prosze Was o rady jak mogłabym zagospodarować ten kawałek? Obecny stan w ogóle mi się nie podoba... Róże wywale, lawendy trochę mi szkoda, dlatego pójdzie przed płot.
Zapinowałam sobie od razu to podlinkowane zdjęcie Wg mnie czosnki można jakimś trickiem zmusić do kwitnienia dopiero w lipcu. Cebule w doniczce do czerwca w chłodni, a potem powoli przyzwyczajajac wędrują na rabatę. Warto by poeksperymentować
Tak w ogóle to i tak piekna jest ta rabata, zawsze coś kwitnie, więc czego chcieć więcej
Anula Lero... M na Modlińskiej - cena 13,90.
Przy wejściu w prawo iść koło kas - do końca (prawie do punku obsługi materiałów budowlanych) przed punktem obsługi skręcić w lewo - są na regale jakby na ścianie budynku - trzeba patrzeć na najniższą półke (prawie na ziemi).
To chyba dział budowlany.
Princess Alexandra of Kent - Austin
Już w tej chwili widać, że będzie to gęsty beczułkowaty krzak i chyba więcej miejsca będzie potrzebował niż przewidziałam. Dobrze, że szałwia musi być przesadzona do doniczki na zimę. Podobno osiąga ok 1,1 metra wysokości i ok. 80 cm szerokości (opis w sklepie www) - na metce 1x1 metr i chyba metka prawdę mówi. Zdrowa, nie ma plamistości ani mączniaka choć rośnie w półcieniu. Kwiaty na początku morelowe, później różowe intensywne a na końcu jaśnieją. Bardzo duże pączki. Kwiat trzyma około 5 dni, ładnie pachnie. Na razie wszystko na plus, nic na minus. No nie w sumie jeden drobiazg - zwiesza trochę kwiaty. Kupiona na koniec lipca.