Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Z motyką na słońce

Z motyką na słońce

anbu 21:39, 14 paź 2016

Jestem okrutna, zła i podła, wybacz Aniu Cieszę się żeś dziś już zdystansowana
Constans 21:44, 14 paź 2016

natka098 napisał(a)
A tak serio to spokojnie, na wiosnę odbije i zacznie rosnąć ładnie. Tylko musisz zadbać żeby nie przemarzło, a liście mogły spaść też od zmiany temperatury.

Natalko wyczytałam w necie, że Albicje trzeba co najmniej 3 lata hodować w doniczce (w domu) żeby zdrewniał konar (matko kochana skojarzyło mi się z reklamą twój konar nie chce zapłonąć) więc nie przemarznie.
Zajrzałam do korzonków to w miarę ładnie wyglądają (chociaż mam wątpliwości czy potrafię już ocenić które ładne, a które nie). W poniedziałek kupię jakieś drobne kamyczki żeby wymieszać z ziemią, bo ponoć musi mieć mocno przepuszczalną glebę...zobaczymy - wiosną przekonam się
Constans 21:49, 14 paź 2016

anbu napisał(a)
Jestem okrutna, zła i podła, wybacz Aniu Cieszę się żeś dziś już zdystansowana

Anko, ja szybko się dystansuje (przynajmniej staram się) a Twoje poczucie humoru (identyczne jak moje ) bardzo pomaga mi w tym
Ale wczoraj autentycznie popłakałam się na widok mojego patyczaka już nie napiszę jakie epitety poleciały w kierunku pocztexu
natka098 21:52, 14 paź 2016

Constans napisał(a)

Natalko wyczytałam w necie, że Albicje trzeba co najmniej 3 lata hodować w doniczce (w domu) żeby zdrewniał konar (matko kochana skojarzyło mi się z reklamą twój konar nie chce zapłonąć) więc nie przemarznie.
Zajrzałam do korzonków to w miarę ładnie wyglądają (chociaż mam wątpliwości czy potrafię już ocenić które ładne, a które nie). W poniedziałek kupię jakieś drobne kamyczki żeby wymieszać z ziemią, bo ponoć musi mieć mocno przepuszczalną glebę...zobaczymy - wiosną przekonam się

No tak jak wcześniej pisałam, że piwnica albo garaż, żeby było ciepło ale nie za ciepło. Możesz przesadzić do większej doniczki, tylko nie wiem czy teraz czy na wiosnę.
anbu 21:52, 14 paź 2016

Ojoj tym bardzie mi głupio, że Ty płakałaś a ja się z badylka śmiałam
A za pocztex .... będę się modlić aby szybko splajtował

Dziady, jedne pierońskie....
Constans 21:56, 14 paź 2016

natka098 napisał(a)

No tak jak wcześniej pisałam, że piwnica albo garaż, żeby było ciepło ale nie za ciepło. Możesz przesadzić do większej doniczki, tylko nie wiem czy teraz czy na wiosnę.

Natka, przesadzę choć w odrobinę wiekszą, bo ziemia sie wysypuje z tej co jest, a i tak musze zmieszać z jakimś grysikiem, bo przepuszczalnie musi byc. co będzie to będzie - najwyżej będe 130 PLN w plecy
dominika_ 21:59, 14 paź 2016

Jak 130? a skrzynka nie doszła?
Constans 22:04, 14 paź 2016

anbu napisał(a)
Ojoj tym bardzie mi głupio, że Ty płakałaś a ja się z badylka śmiałam
A za pocztex .... będę się modlić aby szybko splajtował

Dziady, jedne pierońskie....

Ania, nie głupiej Jest ok. Jeśli Cię to pocieszy to płakałam bardzo krótko i mało rzewnie bo Marcin jak zobaczył mnie płaczącą nad doniczusią to powiedział cyt. Cie pierttttole, przebija mojego bonsaja - będziemy mieć najbardziej hiciorową ablicję na ROD koniec cyt. - no i oczywiście ze łzami w oczach zaplułam się przez śmiech
Constans 22:09, 14 paź 2016

dominika_ napisał(a)
Jak 130? a skrzynka nie doszła?

Doszła Dominiko Jestem poza domem, wiec nie mogę cyknąć foty środka, mam tylko fotkę opakowania skrzynki. Miała być mega wypasiona skrzynia narzedziowa (skoro dom wysyłkowy sprzedający roślinki - założyłam że to będą narzedzia ogrodowe- myliłam się)

PS. do góry nogami...
AsiaK_Z 22:36, 14 paź 2016

Taka skrzynia pełna narzędzi też się przyda