Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Jamroczek 23:17, 13 paź 2016

GorAna napisał(a)

Asiu, wszystkie rośliny o złotych liściach i igłach potrzebują dużo światła.
Może klon Carniwal?

Ooo dzięki wygooglałam i naprawdę fajny jest na tle bluszczu byłby super. Ciężkie jest życie ogrodnika, tyle rozterek
Asia
MagdaBaj 09:39, 14 paź 2016

śliczny ten Carnival
atena13 22:10, 14 paź 2016

Witam,mam pytanie.Chcę posadzić hortensje limki i pomyślałam żeby wsadzić im do towarzystwa jakieś drzewko,co polecacie? Zastanawiam się nad śliwą wiśniową pisardi lub nigra ale nie wiem która lepsza,jeszcze grujecznik mi chodzi po głowie.
Izka 22:22, 14 paź 2016

Gardenarium napisał(a)
Pokaż zdjęcie tego miejsca.

Zdjęcie gdzie jest śliwa pisardi

i chciałam ją przesadzić w to miejsce, narożnik

Gardenarium 06:45, 15 paź 2016

iwona1980 napisał(a)
No to wystawiam zdjęcie.
Proszę nie zwracać uwagi na ogrodzenie,będzie wymienione.

Mogą być kulioste wiśnie

ale może też być śliwa wiśniowa, wtedy korona będzie się szerzej rozrastała, a na płot puść bluszcz, bi nie ma żadnego "zatrzymania" wzroku tylko patrzy się na ogród sąsiadki.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 06:49, 15 paź 2016

mmm84 napisał(a)

Chciałabym coś z kwiatami, to vivid musze obczaić. A hortensje są małe jakieś? Myślałam że tylko duże, mam już vanille fraise wiec zawsze mi się z nią kojarzyły.

Jeszcze znalazłam coś takiego, co to za kwiatki kojarzycie? Wiem że tu jest czosnek, stipa i takie małe kwiatki....
Jeszcze widziałam połączenie z szałwią i stipa kul bukszpanowych, one nie będą się kłaść na kule?

Zamiast jabłoni rozłożysty miłorząb.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 06:50, 15 paź 2016

Izka napisał(a)

Zdjęcie gdzie jest śliwa pisardi

i chciałam ją przesadzić w to miejsce, narożnik

Dobry pomysł, ale dlaczego chcesz przesadzić, nie możesz kupić drugiej? Tam z kolei będzie pusto. Nie znalazłam toku myślenia w poprzednim poście.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 06:54, 15 paź 2016

maciej_cichon napisał(a)

Macieju, bierz się za totalne uporządkowanie swojej przestrzeni, a nie myśl, że posadzenie w kolejnym chaosie traw przy tarasie załatwi twój kłopot. Zrób plan (rzut z góry) całego tego miejsca i poprzesadzaj niektóre drzewa z trawnika (a może nawet wszystkie) a przy tarasie stwórz rabatę nieco okalającą, która otuli taras i stworzy przesłonę, ale nie z traw, z roślin zimozielonych. To proste do osiągnięcia, nawet nie wiesz jak bardzo.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 06:55, 15 paź 2016

atena13 napisał(a)
Witam,mam pytanie.Chcę posadzić hortensje limki i pomyślałam żeby wsadzić im do towarzystwa jakieś drzewko,co polecacie? Zastanawiam się nad śliwą wiśniową pisardi lub nigra ale nie wiem która lepsza,jeszcze grujecznik mi chodzi po głowie.

Prunus cerasifera 'Nigra', ja mam takie zestawienie.

Instagram Ogrodowiska
mmm84 09:23, 15 paź 2016

Gardenarium napisał(a)

Zamiast jabłoni rozłożysty miłorząb.

Danusiu to raczej nie do mnie
Może coś mi podpowiesź, gdzieś znalazłam ze masz odętkę białą. Tobie też się pokłada? Między kule się nie nadaje?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies