Ja już nie mogę się doczekać na kolejne rabaty.Patrzę z przyjemnością na to co jest ,ale chciałabym już więcej i więcej Tym bardziej,że ta część również ulegnie chyba zmianom jak pozabieracie roślinki na inne części działki ???
Pozdrawiam Kasiu i ściskam
Trochę słońca z moich roboczych klimatów zostawię wyboru wielkiego nie ma )))))))))))
Witaj Haneczko tak są karłowe,kolor o wiele ładniejszy niż na tym nieporadnym zdjęciu .Nie mam czasu na zabawę w fotografa na działce i tak zapuściłam już ją bo miałam co innego na głowie.Trawa się kładzie ,a na obrzeżach sięga do ramiom bo mijam się z panem od kosiarki.
Meksykańskie pstre śliczne bo widoczne
Z Meksyku dalie pochodzą może i cynie ?
Pozdrawiam Hanuś
Anula,
W jakich warunkach świetlnych rosną u Ciebie Green Jewel? Mam nadzieję, że nie mają zbyt dużo słońca
Virgin, które u mnie widziałaś, ładnie wyglądały z miesiąc temu. Teraz strasznie się wyciągają do słońca i rosną ukośnie. Na tej rabacie mam dużo słońca wiosną (gdy nie ma liści) i latem (gdy słońce wysoko). Teraz to słońce tam może z godzinkę kolo 16-17. To im chyba nie służy.
Kasia normalnie aż się wystraszyłam że komentarz swój u kogoś wstawiłam, przewijam do góry a ja u siebie jestem ta stipa to jak nie moja,świetne ujęcie jednak to prawda że każdy ma inne spojrzenie dziękuję za zdjęcia
Nie przeczę, że niektóre rośliny mnie zaskoczyły np. róża Kristal. Takiej obfitości kwiatów, jak w tym roku, jeszcze nie wydała. A ile już przekwitło! Pełno płatków wyzbierałam.
Za to śmieci co niemiara, łącznie z opadłymi jabłkami. Parch je opanował w stopniu - że tak powiem - znacznym.
Za to gaura z tegorocznej siewki zakwitła. Uchwyciłam jeden kwiatek, ale było ich więcej!