Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w malinówkach 16:14, 20 paź 2023

Do góry
Miskant Morning Light dziś.
Ogród w malinówkach 16:11, 20 paź 2023

Do góry
Udało się w końcu posadzić czosnki ozdobne. Wklejam, by pamiętać gdzie co dałem

Purple Sensation w kocimiętce, a Gladiator w sesleriach.

Reszta w doniczkach.

Sadzonki rozchodnika Herbstfreude, te pierwsze w małych doniczkach, drugie w większych i z kwiatami. Wyszło razem 30 sztuk.

Ogród Muszelki 14:24, 20 paź 2023

Do góry
Kontonaogrod napisał(a)
Przecudnie masz nad tym jeziorem, zazdroszczę!

pozdrawiam miłego weekendu

Dzisiaj u nas gangrena i wietrzysko.

Odpozdrawiam
Również życzę dobrego weekendu.
Jutro ma być piękny, ciepły i słoneczny dzień!
Ptasi gaj 14:07, 20 paź 2023

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
CD

Coś pięknego. Uwielbiam jesień a w szczególności takie barwy
Piekny drzew❤️
Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;) 12:52, 20 paź 2023

Do góry

Niestety niewykształcone do końca, moze za rok?

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:11, 20 paź 2023

Do góry
Judith napisał(a)
Powtórzę się, ale muszę! Wielką przyjemnością jest dla mnie oglądanie rozwoju Twojego ogrodu od samego początku. Progres jaki się dokonał dzięki Twojej pracy w tak krótkim czasie, jest oszałamiający. Pięknie, bogato, kolorowo . I jeszcze sarenki w bonusie .

Judith dziękuję raz jeszcze Ja też czasem jestem w szoku jak to wszystko szybko się dzieje, bo co to jest rok dla ogrodu tak naprawdę, a wszystko porosło jak na drożdżach. Popatrz jak ambrowiec albo buki urosły, w zeszłym roku je ledwo na rabatach było widać
Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;) 12:07, 20 paź 2023

Do góry
Pieczarki uprawia się w hali Zobaczymy, póki co budowa, potem ogród (na 0,3 działki), a w międzyczasie się posieje na reszcie coś co sąsiad akurat będzie siał ( i będzie też chciał uprawić ziemię u mnie, posiać a potem zebrać toto). Pierwszy rok jak nie dwa to pewnie będzie zboże jakieś, kukurydza czy słoneczniki

Świerki będę wykopywać jak będę miała je gdzie posadzić, myślę że okres wrzesień-październik jest oki, tylko pewnie koparka by się przydała no i maja ponad 2m, przyczepkę sobie kupię i hak zamontuję do mojej Aygo

Warzywka w tunelu siałam początkiem września.

Figi są dwie

Ta większa na 2giej fotce to wlasnie Brown Turkey ma ponad 2m wysokosci I szerokosci
Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;) 11:43, 20 paź 2023

Do góry
Kontonaogrod napisał(a)
Póki co w tunelu

Cebula japonska zimująca seyushu

Aniu, kiedy wysiewałaś dobroci ze zdjęć?
Ogród Muszelki 11:18, 20 paź 2023

Do góry
Latem kupiłam 5 szt. karłowych budlejek. Posadziłam je w różnych miejscach na wyspowej rabacie. Wszystkie dobrze się przyjęły, rozrosły się w szerz, nadal kwitną. Ale motyli już na nich nie widzę.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 11:13, 20 paź 2023

Do góry
Heloł!
Nie było mnie pół października. Najpierw długo wyczekana wycieczka do Włoch, później wyjazd na szkolenie i mamy dwudziesty dzień października. Zlecało jak nie wiem co.
Jak byłam na szkoleniu to przymroziło i po powrocie zastałam ścięte dalie, szkoda bo miały jeszcze dużo pąków.
W zeszłą sobotę z pomocą męża przesadziłam hortensje, wykopałam potężne kępy kosaćców, mam jeszcze dwie takie olbrzymie ale już im znalazłam nowy dom, teraz je tylko muszę wykopać. A jak je dostałam od teścia to były takie maleńkie kłącza, rozbrykały się u mnie.
Na ogród ostatnio zupełnie nie mam czasu i siły też nie, odkąd miałam problem z barkiem to teraz ten stan zapalny krąży po moim nie najlepszym już kręgosłupie i sprawia ból
A do posadzenia jeszcze cebulowe, i chociaż brakującą korę na rabatach bym chciała uzupełnić.

Przesadzanki, mam nadzieję, że było warto. Część patyków ze ściętych hortensji ukorzeniłam i liczę, że się przyjmą, posadziłam je pod garażem. W końcu posadziłam też kalinę. I chyba dwie sosny nie przetrwają kolejnego przesadzania, może i dobrze bo mnie wnerwiały, zamiast nich wolę cisy kolumnowe.

Koleżanki zza płota

Mało mam październikowych zdjęć

Paskuda wrrr

W planach na ten rok był jeszcze domek ogrodnika ale coś mi się wydaje, że się nie uda tego zrealizować.
Wzgórze chaosu 11:07, 20 paź 2023

Do góry
Iwonka napisał(a)
Znalazłam zdjęcie mojego ulubionego kiedyś wianka. 100% naturalnych materiałów. Zapisuję ku pamięci

Robisz takie cuda na zamówienie? Chętnie kupię
Ogród Muszelki 11:05, 20 paź 2023

Do góry
Muszelka napisał(a)
Ma już w ręku paletę i pędzel, są pierwsze maźnięcia na płótnie, ale do wernisażu potrzebuje jeszcze kilkunastu dni

Możnaby z tego utworzyć piękną galerię. Cudne okolice, aż pomyślałam o wycieczce do Kaziemierza Dolnego po wąwozach.
Ptasi gaj 11:01, 20 paź 2023

Do góry
CD

W Pobliskim parku gdzie mieszkam

Co to za krzewy mogą być? Piękny żywopłot tworzą, bajeczne kolory.
Ogród Muszelki 10:57, 20 paź 2023

Do góry
Kordino, ano

Kokesz, jakoś samo to wychodzi. Człowiek chyba się z tym rodzi

Patrycjo, nasze kotki też założyły grubsze futerka.

Nawet nie zauważyłam, kiedy Pani Jesień pomalowała mi borówki na krzewy ogniste

Brzozy pędzluje w nurcie puentylistycznym

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 10:38, 20 paź 2023

Do góry
Jeszcze dużo kwiecia stoi i szkoda .

Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;) 10:28, 20 paź 2023

Do góry

Spełnianie marzeń - ogród czas start 09:20, 20 paź 2023

Do góry
Dziękuję Wam za wszystkie wypowiedzi. Tak mi do głowy weszła ta rabata, mimo że mam całą zimę do myślenia, że nie mogłam spać

W innym miejscu ogrodu miałam zaplanowaną rabatę z rozplenicami i różami i chyba ją jednak zrobię na miejscu tej poprzecznej. Plus świdośliwy. Broniłam się przed rozplenicami, bo mam je obok, ale z drugiej strony może to i dobrze, bo będą do siebie pasować dwie poprzeczne rabaty?

Teraz z kolei muszę wymyślić coś na rabatę z której zabieram rozplenice z różami dam tam lawendę, stipę i nie wiem co jeszcze? Może jakiegoś miskanta, piwonie?

A carex dalej bezdomny
Zacisze Alicji 06:10, 20 paź 2023

Do góry
Alija napisał(a)
Lady of Shalott w donicy kwitnie nieprzerwanie, teraz ma nawet więcej kwiatów niż latem. Wsadzić ją do ziemi czy zostawić w donicy do wiosny, co radzicie???

Wsadzić do ziemi

Współczuję utraty kochanej osoby. Życie biegnie dalej, miejmy świadomość że jesteśmy tu tylko na określony czas. Pozdrawiam.
Ptasi gaj 00:26, 20 paź 2023

Do góry

W Pobliskim parku gdzie mieszkam

Przepięknie się różowi
April podbija las... 22:34, 19 paź 2023

Do góry
April napisał(a)
Zawilce pamina

Moje ulubione zawilce Monte Rose
Jak fajnie zobaczyć u kogoś ulubione anemony
Spotkałam się z dwoma nazwami twojego ulubionego: Mont Rose lub Monte Rose. Nie ważne jak zwał, bardzo ładny jest. Zauważyłaś, że ma nieco inaczej umiejscowione kwiatostany niż pozostałe zawilce.
Tak solidniej, z dużym liściem z którego wychodzi rozeta z kolejnymi kwiatami.

A o Paminie zapomniałam, że posiadam. Super, że wrzuciłaś zdjęcie. Bardzo ładny to zawilec, nieco podobny do Bressingham glow tylko jaśniejszy.

Ja uwielbiam wszystkie, ale najbardziej biały Whirlwind.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies