Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Mata przeciw chwastom 11:59, 29 lip 2012

Do góry
Dzięki Sebek, jak zwykle jesteś niezastąpiony - Skarbnico Wiedzy Wszelakiej. Wiem i czytam dużo bo wszystkiego nie mogę, nie dam rady. Podziwiam Twój ogród i inne cudne Wasze i myślę, że nadejdzie czas, że zwrócę się o pomoc do Was. Na razie zbieram różne rośliny polecane przez Was i próbuję rozmnażać, żeby jak zacznę na serio coś mieć, bo areał spory. Może w przyszłym roku?. Jeszcze raz dzięki

Żywopłot strzyżony liściasty 11:42, 29 lip 2012

Do góry
Ja bym zrobił z grabów
Mata przeciw chwastom 11:37, 29 lip 2012

Do góry
Perz nie znosi koszenia - jeśli masz go w trawniku to jak trawnik jest gęsty wygłuszy perz - u mnie tak było. Na rabacie to już gorszy problem - w miejscu, gdzie mają powstać rabaty możesz popryskać te miejsca roundapem, jak zacznie zasychać to na to włókninę lub nawet zwykłą czarną folię lub matę szkółkarską - niech leży. Po jakimś czasie - nawet po miesiącu - po chwastach nie będzie śladu no i będziesz mogła spokojnie sadzić
Boćkowe perypetie ogrodkowe 10:54, 29 lip 2012

Do góry
No ślicznie - trawy masz boskie
Ogrodnik mimo woli 10:36, 29 lip 2012

Do góry
Niesamowicie się zmienił Twój ogród przez te 4 lata - jest ślicznie
Ogród Sylwii od początku :) 10:31, 29 lip 2012

Do góry
Karolina - przypuszczam , że cisowych kul nie zdążę w tym roku posadzić w docelowe miejsce ....

Sebek - nie zdążę ze wszystkim , gdyby to ode mnie zależało to tak ale nie zależy

Marzenko - mam nadzieję , że po moim powrocie z wakacji coś ruszy ale czy ???? nie wiem

Agata - to bardzo miłe

Bogda - pewnie , że myślę .... jak zacznę żniwa to wyślę , pakować już umiem
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:14, 29 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Sebek masz u siebie różne hortensje bukietowe,która jest najładniejsza w/g ciebie ?

Moje są młodziutkie i dopiero zaczynają kwitnąć, także nie pokazały jeszcze, która ma największy urok. Na razie to Silver Dollar mi się najbardziej podoba, ale jak zobaczę inne to może mi się odwidzi

Zapytałam bo one wszystkie mają bardzo podobne kwiatostany
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:12, 29 lip 2012

Do góry
Sebek, 300-setka już? Idziesz jak burza. Zresztą u mnie grzmi Gratulacje z Wielkopolski.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:10, 29 lip 2012

Do góry
Gratuluję Sebek
Ania z zielonego wzgórza :-) 00:09, 29 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Domyślam się, że jedynie placyk żwirowy ma obrzeża w postaci ekobordów - reszta to po prostu kanty

Dziękuje za odpowiedź. Właśnie jestem przy lekturze kantów
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:55, 28 lip 2012

Do góry
Aniu - teraz jakbym robił te rabaty to całkiem inaczej by to wyglądało. Jak je zakładałem 2 lata temu, to pojechałem do szkółki i wybrałem po dwie sztuki identycznych roślin, które były tanie i dość ładne - oczywiście nie mogły się powtórzyć ! No i mam takie coooośśśśś - i sam czasem nie wiem czy to jest ładne czy śmieszne
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:51, 28 lip 2012

Do góry
Sebek.. gratulacje z okazji kolenej seteczki.. i to nowego wątku.... tyś nie burza,, tyś huragan....
Pęcherznicę i tak wyeksmitujesz z tego miejsca.. bo nawet po cięciu..będzie wielka
Ania z zielonego wzgórza :-) 23:44, 28 lip 2012

Do góry
Ankie83 napisał(a)

Witam serdecznie
chciałam zapytać jak wykonane są obrzeża rabatek? czy są to ekobordy?

Domyślam się, że jedynie placyk żwirowy ma obrzeża w postaci ekobordów - reszta to po prostu kanty
Ogród Marty 22:25, 28 lip 2012

Do góry
No ślicznie u Ciebie - bukszpanami jestem oczarowany
Zielony chaos u Dawida 22:20, 28 lip 2012

Do góry
Witam Mnie też zauroczyły powojniki - jakie duuuże
Kubusiowo 22:17, 28 lip 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Kochani

Żegnam się z Wami na całe dwa tygodnie (jak ja to przeżyje?) już dzisiaj bo jutro pewnie zabraknie czasu Jedziemy jutro do Kubusiowa, niektórzy odpoczywać a niektórzy tańcować z łopatą

Buziole przesyłam

Ja również. I niech Paweł nie szaleje aż tak z tą łopatą
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:14, 28 lip 2012

Do góry
W ogrodzie cudnie - Ci co jadą na spotkanie niech się już cieszą
Ogród w budowie - nieustającej 22:12, 28 lip 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)

A tu ta zapowiadana i reklamowana przeze mnie ławka, oczywiście Sissinghurst z teaku, stoi sobie na ceglanym placyku, ale dookoła placyku jak to po budowie, trawa musi zarosnąć, więc nie postawiłam tam żadnych donic z kwiatami, jak to miałam w planie, bo bez sensu teraz, póki nie zrobi się dookoła zielono.
Od razu mówię, że z tyłu i po bokach łukowato na zewnątrz będą gęste cisy, taki niewysoki strzyżony żywopłot, a w tych wnękach po bokach, które cisy utworzą, jeszcze nie wiem dokładnie co.

Kocham oglądać tego Lutjensa - po cichu miałem nadzieję, że to właśnie tą ławkę wybierzesz

No i czekam na schody
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:05, 28 lip 2012

Do góry
Hej Iza jeśli miałabyś wysypać tą rabatę kamieniami to musisz dać na granicy trawnika i żwiru ekobord, bo nie da się utrzymać kantów przy żwirze. Jeśli wysypałabyś to korą, bo będzie bardziej praktyczne, bo jeśli liście opadną to nigdy nie posprzątasz tego ze żwiru - mi jak igły lecą z żywotników to zbieram je odkurzaczem a i tak to niewiele daje

Całej reszcie bardzo dziękuję - i życzę miłego wieczoru
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:22, 28 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Sebku drogi, obejrzałam dokładnie ostatnie zdjęcia i jestem pod dużym wrażeniem Twojego ogrodu. Nie, nie pomyliłam się i wiem że nie ma u Ciebie wodospadów.
Twój wątek był jednym z pierwszych do których tu zaglądałam półtora roku temu i pamiętam pracę jaką wykonałeś, pamiętam jak ogród wyglądał kiedyś, ten Twój "mały i młody ogródek".
Wyrazy uznania, tym bardziej że wszystko zrobiłeś sam. Masz teraz śliczny kolorowy ogród i jak tak dalej pójdzie, to za parę lat będziesz mógł wpuszczać za biletami. Tylko nie wiem czy wiesz, że wtedy będziesz musiał częstować gości upieczonym przez siebie ciastem, dasz radę?

Mamę poproszę, żeby mi upiekła, hehe Albo kupię Wadowickie kremówki - teraz jakieś lepsze robią - nie zapychają tak od razu

Ja bardzo dobre w Galicyjskiej jadłam, to jak będziesz już wpuszczał do ogrodu z biletami to ja poproszę z tej cukierenki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies