Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

JulkAd 20:22, 28 lip 2012

Sebek napisał(a)

Sebku drogi, obejrzałam dokładnie ostatnie zdjęcia i jestem pod dużym wrażeniem Twojego ogrodu. Nie, nie pomyliłam się i wiem że nie ma u Ciebie wodospadów.
Twój wątek był jednym z pierwszych do których tu zaglądałam półtora roku temu i pamiętam pracę jaką wykonałeś, pamiętam jak ogród wyglądał kiedyś, ten Twój "mały i młody ogródek".
Wyrazy uznania, tym bardziej że wszystko zrobiłeś sam. Masz teraz śliczny kolorowy ogród i jak tak dalej pójdzie, to za parę lat będziesz mógł wpuszczać za biletami. Tylko nie wiem czy wiesz, że wtedy będziesz musiał częstować gości upieczonym przez siebie ciastem, dasz radę?

Mamę poproszę, żeby mi upiekła, hehe Albo kupię Wadowickie kremówki - teraz jakieś lepsze robią - nie zapychają tak od razu

Ja bardzo dobre w Galicyjskiej jadłam, to jak będziesz już wpuszczał do ogrodu z biletami to ja poproszę z tej cukierenki
baraga1904 20:45, 28 lip 2012

...Sebciu, u Ciebie 300 stuknęła!!! Wieeeeeelkie gratulacje składam.. na kremówki sie piszę oczywiście....
iza_1611 21:06, 28 lip 2012

Sebastian lub ktoś z doświadczeniem ogrodowym mam pytanie, czy mógłby mi ktoś miły doradzić, bo dzisiaj wsadziłam pięciornik i wyobrazam sobie
że zarośnie cały ten kawałęk do granicy trawy,
tylko w pierwszej wersji miała tam być agrowłóknna, ale po przeczytaniu kilku wypowiedzi zrezygnowałam z maty - szmaty i teraz boję się, że za chwilkę zaczną rosnać mi jak szalone chwasty i też chciałabym wysypać ten kawałęk kamieniami rzecznymi.
I teraz nie wiem co dalej robić? Doradź Cie mi proszę jak tą rabatkę skończyć

Sebek 22:05, 28 lip 2012

Hej Iza jeśli miałabyś wysypać tą rabatę kamieniami to musisz dać na granicy trawnika i żwiru ekobord, bo nie da się utrzymać kantów przy żwirze. Jeśli wysypałabyś to korą, bo będzie bardziej praktyczne, bo jeśli liście opadną to nigdy nie posprzątasz tego ze żwiru - mi jak igły lecą z żywotników to zbieram je odkurzaczem a i tak to niewiele daje

Całej reszcie bardzo dziękuję - i życzę miłego wieczoru
popcorn 22:52, 28 lip 2012

Najlepszego - kolejnych 300tek Sebku! Idziesz jak burza!
Mala_Mi 23:51, 28 lip 2012

Sebek.. gratulacje z okazji kolenej seteczki.. i to nowego wątku.... tyś nie burza,, tyś huragan....
Pęcherznicę i tak wyeksmitujesz z tego miejsca.. bo nawet po cięciu..będzie wielka
Sebek 23:55, 28 lip 2012

Aniu - teraz jakbym robił te rabaty to całkiem inaczej by to wyglądało. Jak je zakładałem 2 lata temu, to pojechałem do szkółki i wybrałem po dwie sztuki identycznych roślin, które były tanie i dość ładne - oczywiście nie mogły się powtórzyć ! No i mam takie coooośśśśś - i sam czasem nie wiem czy to jest ładne czy śmieszne
Tess 00:02, 29 lip 2012

Sebku, gratulacje z okazji trzeciej setki

Powinnam Ci zamiast kwiatka zdjęcie mojego trawnika wstawić , bo to dzięki Twoim radom przestał być trawnikopodobny

Martek 00:10, 29 lip 2012

Gratuluję Sebek
Borbetka 00:12, 29 lip 2012

Sebek, 300-setka już? Idziesz jak burza. Zresztą u mnie grzmi Gratulacje z Wielkopolski.