Anusia piszesz o róży pnącej moje mają ponad 3 m nie jestem taka wysoka i nie zawsze mam czas na obrywanie, u mnie na ziemi za bardzo tego bałaganu nie widać, bo jest gęsto
Pszczółko chwalę, pomimo tego, że w tym roku przymarzła porządnie, ale ma ADR, nie ma skłonności do chorób grzybowych, kwiatki piękne i pachnące, pasuje do wielu zestawień, z tym przemarznięciem to chyba moja wina może za mało okryłam ją na zimę ale polecam strefa 6
Asiu trudno komuś coś proponować, ja nie lubię róż które jak napisałaś zasuszają się na łodydze, bo jak przychodzi deszcz a dzisiaj jak codziennie ostatnio padało przez całą noc aż do 10.00 rano i to mocno, gniją na tej łodydze i brzydko to wygląda a New Dawn płatki oblecą i zostaje nasiennik, który z czasem czerwienieje przeglądaj szkółki z różami pnącymi i czytaj opisy ja mam dwie New Dawn na trzepaku
Jolanko zapraszam serdecznie do odwiedzania ogrodu, nie ma u mnie regularnych nasadzeń ogród tworzę z sercem, czasem z wyczuciem ale najważniejsze, że od zimy do późnej jesieni zawsze mam w nim kwiaty, wstawiam dużo roślin, to może zawsze coś Ciebie zainspirować pozdrawiam
Marzenko ja lubię powojniki z grupy Viticella, ponieważ wiosną obcinasz je niziutko na wysokości 20 cm,w trzecim roku na wysokości 50 cm i tak potem na tej wysokości tniesz, ładnie odrastają są bezproblemowe jak np. Purpurea Plena Elegans, który mam, Poziomka też go ma, albo Etoile Violette, który miałam w rajskim, fajny jest też Błękitny Anioł ale mu przycinasz tylko górkę albo mój potwór Summer Snow, który wszystko Ci zarośnie podaję Ci linka poczytaj o nich i sobie coś wybierz pozdrówka
Uwielbiam w naszym mieście giełde staroci szukałam i... znalazłam. Krzesła mega wygodne trzeba tylko odświeżyć i wymienić tapicerkę na poduszkach. Żyrandol, tutaj zdanie rodziny i znajomych jest podzielone ważne że nam się podoba
pierwszy ogień w kominku cieszyliśmy się jak małe dzieci
zrobiłam lampę na konsole, stary wazon, trochę kabli i abażur z rolety plisowanej.
Wszystkie znaki na niebie wskazują że niedługo zaczynamy robić rabatę