Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Do raju daleko - u Ewy 09:57, 01 sie 2016

Do góry
hindsight napisał(a)
Poleciałam obadać liście Sunday Fraise i są szorstkie! bo mam tę odmianę od niedawna, ale malutką, jeszcze nie kwitła i nie wiem, czy zakwitnie w tym roku.

Ale wczoraj przeszukałam forum i znalazłam sporo postów ze zdjęciami, nie wszędzie SF tak się przebarwiła, nawet się u kogoś przypaliła, sadzona wiosną. generalnie wiele cech się zgadza. Kształt kwiatostanu i płatków, malutkie liście (bo może to nie tylko kwestia rośnięcia w doniczce), krótkie przyrosty, wczesne kwitnienie, szeroki kształt krzewu (pędy rosną bardziej na boki, nie do góry). No i moja jakoś nie zwisa. Rozchyla się trochę na boki, ale zdecydowanie nie wisi. Co w przypadku młodej Grandiflory jest raczej niemożliwe. To teraz musimy zidentyfikować twoją

Ewo, mój ogród mam kilka lat, ale dosc ciężkie warunki, bo mieszkam wśród lak, presja chwastów ogromna, kilka razy miałam takie chwile, że postanowiłam rzucić ten cały ogród w cholerę. No i jeszcze ciężkie przygotowanie rabat, u Miry przedwczoraj wrzuciłam fotkę z moich wykopków https://www.ogrodowisko.pl/watek/5440-co-i-jak-nowicjuszka?page=118

Roślin mam sporo, drzewa owocowe, bo uwielbiamy owoce, teraz trochę przerabiam. Na pewno będę za jakiś czas wrzucać fotki z prośbą o radę

Edit: znalazłam jeszcze fotki z 21 lipca, wtedy widać było, jak się przebarwia:

Rzeczywiście szybko zaczęła różowieć, ale zapomniałam, że zrobiła się aż tak różowa i uznałam, że to nie SF. To, co było różowe jest teraz brązowe. Ale rzuciłam ją na głęboką wodę, bo pełne słońce ma cały dzień.

I większa część krzewu, zobacz, jaką krzywdę jej zrobili, tak wysoko tnąc:

Na szczęście hortensje ładnie odbijają ze starego drewna, więc za rok moja będzie niska, gęsta i śliczna

I SF starzeje się na zielono, Kasia z Bawarii wrzucała fotkę z zielonoróżowym kwiatostanem na stronie futuregarden też są zielonkawe w wazonie. No i ma lekko pachnieć i pachnie nie tak mocno (chyba), jak MC, która, jak wiozłam autobusem, to wszyscy się rozglądali , ale jak się przystawi nos, to zdecydowanie czuć zapach miodowy, dlatego pasowało mi to do Grandiflory, która tez ma delikatnie pachnieć. Dochodzenie zamknięte, cieszę się bardzo, tym bardziej, że ogromnie mi się podoba ta hortensja ze względu na jakość kwiatostanów (regularny kształt, kolory) i niski wzrost

Chcesz patyki do ukorzenienia?

Cieszę się, że rozszyfrowałaś swoją hortensję Wszystko wskazuje na to, że to Sunday Fraise To piękna hortensja. Poobserwuj ją jeszcze do jesieni i nabierzesz pewności. Ciekawe rzeczy piszesz o tym zapachu. Muszę iść powąchać moje hortensje, bo nie wiedziałam, że pachną

Zdjęcie z wykopków obejrzałam. Skąd u Ciebie tyle kamieni? Duży masz ogród?

Patyczków nie chcę, bo mi nie udaje się ukorzenić Szkoda by było, żeby się zmarnowały. A co do cięcia, to ja też nie wiedziałam kiedyś jak trzeba ciąć i dzięki temu jedną hortensje wyprowadziliśmy na pniu Ty swoją dobrze ukształtujesz od wiosny
Blaski i cienie nowego życia 09:51, 01 sie 2016

Do góry
Pada
w przerwach między deszczem podzieliłam turzycę palmową do małych doniczek, potrzebuję dużo nowych sadzonek na rabatę pod jabłonką. A potem ścięłam sadzonki i z wierzchołków zrobiłam sadzonki zielne- przyjmą się to się przyjmą, a jak nie to trudno.

Blaski i cienie nowego życia 09:44, 01 sie 2016

Do góry
wrobelki napisał(a)
Slicznie u Ciebie u mnie fotki dopiero jutro bo dziś wróciliśmy w burzy

wrzucam dziś różę Jan Paweł II pachnącą, która po pierwszym kwitnieniu wypuszcza nowe przyrosty

Blaski i cienie nowego życia 09:41, 01 sie 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

Ulka, ale cudnie . A kanciki jak od brzytwy

Tak z prawej opanowane kanciki, z lewej nie dzięki za pochwałę. Strasznie długo trzeba czekać na te hortensje a potem cieszą do zimy, nawet jak są suche te z prawej strony dostały w tym roku ziemię, są odchwaszczone i nawet pod drzewem mają tak duże kwiatostany że się pochylają

2015

2016

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:39, 01 sie 2016

Do góry

I tyle
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 09:37, 01 sie 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Jestem,jestem,jestem
Mąż w pracy, więc dopadłam jego kompa-bo co za pisanie z komórki?A jak mężu jest to zazwyczaj przegania mnie, żeby mu czasem jakim dziadostwem nie zainfekowała sprzętu-bo niby po dziwnych stronach chadzam

I gabion się zrobił:

Lebiodowe pole w likwidacji,układamy ściężkę od wykuszowej,plewimy i takie tam pochodne aktywności ogrodowe:

Miodzio jak się coś zrobi to od razu człowiekowi tak weselej, u mnie zastój z tarasem, ze względu na pogodę... kurna też bym już chciała skończyć.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:35, 01 sie 2016

Do góry
Trawnika nie można skosić...
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:32, 01 sie 2016

Do góry
Zamglone lustra...

Daleka droga do ogrodu....... 09:31, 01 sie 2016

Do góry
Czym przesłonić te okropne śmietniki. Od łezki odchodzi bardzo wąski pasek więc chyba pasowałyby cisy. Pomocy ..
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:29, 01 sie 2016

Do góry
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:25, 01 sie 2016

Do góry
Dziś ostatni dzień urlopu, dzień płaczący, nie do leżakowania, no cóż chociaż chałupę ogarnę

Judaszowiec urósł w tym roku niesamowicie
Ukojenie 09:21, 01 sie 2016

Do góry
Kilka kolorowych zdjec:

Moja werbena:

Maly pedzelek i tyle... Rozczarowalam sie.

Jezowki nn:

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:54, 01 sie 2016

Do góry
HAniu, Dominiko:
żółte, widoczne jedynie na zbliżeniu linie, zrobiłam dla Was na biało

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:51, 01 sie 2016

Do góry

o rany Łukasz jak cudnie!!!!!!!!

W oflisowym ogrodzie 08:39, 01 sie 2016

Do góry
Aktualnie mają nowe przyrosty, ja ich nie cięłam jeszcze

Zielonym do góry... 08:33, 01 sie 2016

Do góry
i z drugiej strony...limki świecą w słońcu...werbane juz 3 kwiatki

Mój zielony azyl 08:33, 01 sie 2016

Do góry
Domek jest w połowie gotowy- synowie robią go po pracy, więc trochę to trwa. Moim zadaniem będzie go pomalować i wkomponować w otoczenie- stanie w lasku.
Zrobiłam już leśne skrzaty, które rozmieszczę pod roślinami, żeby wnuk musiał ich szukać - on ma 2,5 roku.
Jak się z tym uporamy to wrzucę zdjęcia. Musimy zdążyć do 20 sierpnia, wtedy przyjeżdża córka, zięć i wnuk Jaś

Zielonym do góry... 08:27, 01 sie 2016

Do góry
aktualizacja pisałem że kiedyś będzie rabata i w sobotę się zmotywowałem (tzn motywację to mam ale czasu nie)
Vanilki trochę zaróżowione...i posadzonę trochę...kończuyłem jak już ciemno było i nie skończone jeszcze ale cieszy (oczywiście nie zwracamy uwagi na bałaga )

Rozpoznawanie odmian róż 08:26, 01 sie 2016

Do góry
Katarzyna13 napisał(a)
Kochani podczas święta róż zauroczyła mnie oto taka różyczka. Jest wysoka i delikatnie pachnie. Wiecie jaka to odmiana?

Po prawej stronie od krzesła.

ta róża to Eden
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies