Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogród Nety- moje marzenie

Nett 11:40, 19 wrz 2016

No dobra, to dziś kolejne wężowe ramy zrobię i zdjęcia.
Nett 14:15, 19 wrz 2016

Toszko a zaglądałas może do mnie na stronę 21 na te drzewa? Bardzo chciałabym usłyszeć jeszcze Twoje zdanie.
nawigatorka 15:13, 19 wrz 2016

Przyszłam skarpe zobaczyć ale jeśli dobrze zrozumiałem zniwelowaliscie ja dosypujac ziemię z pola...? O kurcze
U nas z wielu względów byloby to niemozliwe...ale tak czy siak skarp już nie ma.
Trzymam kciuki za walkę z gleba i ogród
Nett 15:23, 19 wrz 2016

nawigatorka napisał(a)
Przyszłam skarpe zobaczyć ale jeśli dobrze zrozumiałem zniwelowaliscie ja dosypujac ziemię z pola...? O kurcze
U nas z wielu względów byloby to niemozliwe...ale tak czy siak skarp już nie ma.
Trzymam kciuki za walkę z gleba i ogród

Asiu, skarpa wciąż jest, ale mniejsza niż była. Różnicy w terenie miałam 2,5-3 metry. Teraz jest 1,5 metra skarpy i wciąż lekki spadek w dół.

Makusia 15:35, 19 wrz 2016

Anetko fajną masz tą skarpę, na pewno daje olbrzymie możliwości aranżacji, choć mnie przeraża mój dość równy teren, więc mając skarpę przy domu chyba bym wyrwała sobie włosy
Ty masz skarpę- ja mam półkę..i brak pomysłu na zaaranżowanie jej. Z przykrością wielką utwierdzam się w przekonaniu, że wyczucia i wyobraźni mam tyle, co kot napłakał
Nett 15:58, 19 wrz 2016

Makusia napisał(a)
Anetko fajną masz tą skarpę, na pewno daje olbrzymie możliwości aranżacji, choć mnie przeraża mój dość równy teren, więc mając skarpę przy domu chyba bym wyrwała sobie włosy
Ty masz skarpę- ja mam półkę..i brak pomysłu na zaaranżowanie jej. Z przykrością wielką utwierdzam się w przekonaniu, że wyczucia i wyobraźni mam tyle, co kot napłakał

ha ha ha, to tak ja. Ale ja księgowa jestem, nie artysta

Ale murek masz za to śliczny. A ja nie mam.
I bardzo ładny domek. A na resztę to jeszcze musze popatrzeć, bo czasu zabrakło
Toszka 19:46, 19 wrz 2016

Nett napisał(a)
Toszko a zaglądałas może do mnie na stronę 21 na te drzewa? Bardzo chciałabym usłyszeć jeszcze Twoje zdanie.

Cały czas śledzę wasze poczynania i powiem uczciwie, ze ja bym zaczęła od wycyrklowania miejsca gdzie sadzić drzewa-parawany. Uważam, że to priorytet. Trzeba określić ich wysokość szczepienia.
Po wyznaczeniu miejsc dla drzew zaczęłabym myśleć o kształcie rabat.
Po prostu wiem, jak bardzo potrafi być irytująca świadomość, że ktoś mi w okna zagląda, lub podgląda mnie jak rano z kubkiem kawy -taaaakaaa nieuczesana- robię obchód ogrodu.
Adela 19:56, 19 wrz 2016

A propos łuku, to podzielam zdanie Asi. Roślinność zniweluje dysproporcje, które w tej chwili Ciebie rażą.
Moja propozycja odnośnie skarpy: może warto pomyśleć o roślinności zimozielonej, płożącej, która zabezpieczy ziemię przed obsuwaniem, zwłaszcza po deszczu? A między nimi może jakieś akcenty niewiele wyższe, ale wyróżniające się?
Ja mam skarpę od strony sadu, ale poszłam na łatwiznę i obsiałam trawą
Nett 20:04, 19 wrz 2016

Adela napisał(a)
A propos łuku, to podzielam zdanie Asi. Roślinność zniweluje dysproporcje, które w tej chwili Ciebie rażą.
Moja propozycja odnośnie skarpy: może warto pomyśleć o roślinności zimozielonej, płożącej, która zabezpieczy ziemię przed obsuwaniem, zwłaszcza po deszczu? A między nimi może jakieś akcenty niewiele wyższe, ale wyróżniające się?
Ja mam skarpę od strony sadu, ale poszłam na łatwiznę i obsiałam trawą

Skarpę na razie odpuszczam. Ziemia jest tak ubita, że na razie deszcze jej nie szkodzą. A ja mam cichą nadzieję na murki jak zacznie spływać, więc nie dążę do jej umacniania teraz
Toszka 20:07, 19 wrz 2016

Nett napisał(a)

Skarpę na razie odpuszczam. Ziemia jest tak ubita, że na razie deszcze jej nie szkodzą. A ja mam cichą nadzieję na murki jak zacznie spływać, więc nie dążę do jej umacniania teraz

Koffam takie sprytne kobietki... znam sposób jak pomóc ziemi spływać