Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:08, 14 wrz 2015

Do góry
Niedziela pracowita - zakwasy mam wszędzie hahahahaha

Skończyłam część rabaty z przetacznikami
Rabata Marty Zielonej
Martusia dziękuję jeszcze raz za cudowną niebieską mgiełkę i za pomysł!!!!!

Roślinki jeszcze małe - ale już strasznie mi się ta przemiana podoba - jest ład jest harmonia i tego mi brakuje na moich rabatach - dlatego czeka mnie kupa roboty

Wczoraj rano czyli przed

i po

hortensje wreszcie w jednym równym rządku
floksy przeniesione, orliki i inne bylinki pozmieniały troche miejsce

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:03, 13 wrz 2015

Do góry
Łuki, twoja bylinowa jest cudna. Muszę jeszcze raz zrobić sobie studium przypadku. Jeżówki, floksy i pysznogłówka - chyba najpiękniej i długo kwitną ? Do tego rozchodnik i rozplenice
Ogród w budowie - nieustającej 16:45, 13 wrz 2015

Do góry
mira napisał(a)
Gabrysiu jak tam Twoje róże a szczególnie szpaler historycznych -jak drugie kwitnienie ?
Ja głowię się na różą do mojej rabaty bylinowej.Właśnie zamówiłam już róże ale nie mogę się zdecydować na tą jedną. Jak sądzisz czy do mojej małej rabaty bylinowej spasuje jakaś róża - hmm jaka - jak władować różę do środka rabaty pomiędzy szałwie i dzielżany - niby proste a jakoś trudno bo szukam róży z małymi kwiatkami takiej naturalnej. Rugosy strasznie kłujące więc nie bardzo.
Jak Ci coś się pomysli to napisz i wracaj na forum - już się oziębiło fajnie jest.

pozdrawiam

Róże historyczne, te co miały kwitnąć dalej, powtarzają słabo, bo nikt ich nie pieścił, ale za to przyrosty mają spore.
Co do róży na Twoją rabatę - rugosa na pewno nie, bo ma sztywne i dość wysokie jednak pędy. No i tworzy rozłogi.
Jakby to miała być mała różowa róża, w typie porcelanowego rózu, to bym była za Little White Pet albo Larissą, ale do dzielażanów one nie będą pasować, choć do szałwii i owszem. Jaki to ma być kolor? Chyba żółty, albo pomarańczowy lub czerwony.
Wpadnę do Ciebie zobaczyć jakie to miejsce, chyba że już coś wymyśliłaś.

takie białe floksy masz? Zakwitają najpóźniej, ale za to są do teraz.

I do teraz są zawilce, choć większość już przekwitła, będę je przesadzać na okrągłą rabatę, bo teraz w jej części niewiele się dzieje.

Mój 4 arowy azyl... 08:28, 13 wrz 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Renatko, po takim suchym lecie nie bardzo mam co fotografować. Ubolewam, że wiele roślin już w fazie pąka pozasychały np. floksy. Róże jakby w rozwoju się zatrzymały nawet pąków nie mają. A o tej porze mało co kwitnie.

Dla Ciebie Tardiva z dnia ledwo co minionego
godz. 8:25

i 18:11

Ps. śliczny avatarek

Piękna jest
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:38, 11 wrz 2015

Do góry
spodobała mi się propozycja Izoldy (przepraszam nie wiem jak masz na imię)
Może faktycznie z przodu zamiast czegoś pnącego dać bukszpan i trawy? Na tej podniesionej rabacie, której kawałek widać z boku i jest w trakcie tworzenia mam kulkę bukszpanu w najwęższym miejscu przy schodach i eksperymentalne 3 kulki pięciorników i trawy zebrinusy i (niezgodnie z wszystkim o czym tu czytam:1 kosodrzewinę 1 sosnę miniaturową, 1 różę nn, 2 rododendrony (były trzy ale jeden padł), 3 bordowe bebberysy, 3 stokrotki afrykańskie, goździki brodate, floksy szydlaste, tulipany, żonkile, szafirki i sporo dąbrówki - czyli misz-masz i na wiosnę będą zmiany)
Mój 4 arowy azyl... 00:32, 11 wrz 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Basiu, pozdrawiam
Cieszę się, że chociaż trochę zdjęć dałaś. Lubię do Ciebie wpadać, bo masz rarytasy i ciekawostki.
Skrętnik od Ciebie znów obsypał się kwiatami

Renatko, po takim suchym lecie nie bardzo mam co fotografować. Ubolewam, że wiele roślin już w fazie pąka pozasychały np. floksy. Róże jakby w rozwoju się zatrzymały nawet pąków nie mają. A o tej porze mało co kwitnie.

Dla Ciebie Tardiva z dnia ledwo co minionego
godz. 8:25

i 18:11

Ps. śliczny avatarek
Ogród z koniczynką 22:51, 10 wrz 2015

Do góry
W odwiedziny wpadła Baba Jaga, przepraszam, Babusia Jagusia

przywitaliśmy Ją kwiatkiem doniczkowym

oraz kwiatkami na pierwszych rabatkach

tu floksy w "blokach startowych"

Tysiąc radości i utrapień 20:42, 08 wrz 2015

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Śliczne zdjęcia robisz ,u mnie nie ma takich motyli

Bogusiu, przecież u Ciebie są jeżówki, floksy, werbeny, aksamitki to i motyle muszą być . Teraz to w ogóle mniej ich lata, bo zimno. Dziś widziałam tylko bielinki
Pomóżcie wyczarować mi ogród 13:32, 08 wrz 2015

Do góry
Viola napisał(a)
Dla moich miłych gości, jeszcze raz floksy Uwielbiam je, a one mnie Ciągle kwitną Te na półcienistej są większe i gęstsze, te na słonecznej słabiej rosną i mniej kwitną, chyba je trochę wysuszyło.

Jaki kolorek fajnie ze im miejsce sluzy zawsze widac jak roslinkacsie odwdziecza gdy ma sprzyjajace warunki
Ogrodowe przygody 10:27, 08 wrz 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)

tak
zawsze obcinam po 1 kwitnieniu i kwitą 2 raz nawet nie mają mączniaka
Iwonko - piękny masz widok z okna

Floksy posadziłam w tym sezonie, przekwitły, również ścięłam i zakwitają ponownie.
Bardzo mi się podobają i też są zdrowe, ale wiem, że niestety floksy od dołu maja okropne liście. Czy Ty je pryskasz na grzyba? Pani w ogrodniczej właśnie poleciła mi pryskanie po jesiennym ścięciu i wcześnie wiosną
Ogród tworzony z pasją 20:24, 07 wrz 2015

Do góry
Viola napisał(a)
Karol, podobały Ci się moje floksy więc cały pęk dla Ciebie na 400 Gratki

Ahh, dziękuję, przepiękne są.
Ogród tworzony z pasją 18:45, 07 wrz 2015

Do góry
Karol, podobały Ci się moje floksy więc cały pęk dla Ciebie na 400 Gratki

Pomóżcie wyczarować mi ogród 18:21, 07 wrz 2015

Do góry
Śliczne floksy.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 18:17, 07 wrz 2015

Do góry
Dla moich miłych gości, jeszcze raz floksy Uwielbiam je, a one mnie Ciągle kwitną Te na półcienistej są większe i gęstsze, te na słonecznej słabiej rosną i mniej kwitną, chyba je trochę wysuszyło.

Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 00:16, 07 wrz 2015

Do góry
Szkoda Aga, że nie mogłaś dotrzeć na spotkanie. Może innym razem
Mozgę też mam w nadmiarze i wiem jaka z niej łajza - wszędzie włazi. Powiem Ci, że floksy mi się bielą
Pomóżcie wyczarować mi ogród 22:50, 05 wrz 2015

Do góry
No co ja tu jeszcze mam??? Hortensje mają ciągle te same wielkie kwiaty, jakie one wytrzymałe ! Na drugim planie floksy - też wyjątkowo wytrzymałe

Ciągle jeszcze kwitną tawułki i naparstnice. Lato w ogrodzie ????

Ogród Mirelli 22:19, 05 wrz 2015

Do góry
Floksy faktycznie drugi raz zakwitają
Ogrodowe przygody 21:57, 05 wrz 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Floksy jeszcze u Ciebie tak obficie kwitną?

tak
zawsze obcinam po 1 kwitnieniu i kwitą 2 raz nawet nie mają mączniaka
Ogrodowe przygody 21:50, 05 wrz 2015

Do góry
Floksy jeszcze u Ciebie tak obficie kwitną?
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 08:20, 05 wrz 2015

Do góry
Floksy są wspaniałe kwitna i kwitna a do tego pachną
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies