Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:06, 27 sie 2016

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:01, 27 sie 2016

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Ja z kolei lubię jesień ,tylko ciepłą ,kolorową ,tylko jakoś jak człowiek pomyśli o jesieni ,to od razu przychodzi na myśl zima ,zima też fajna ,ale prawdziwa ze śniegiem ,trzeszczącym śniegiem pod butami ,a nie chlapa ciapa.
Moja limka już się przebarwiła .

Zamiatałam dzisiaj i wczoraj i dzisiaj nasiona z brzóz, ale nawet udało mi się nóżki do słoneczka wystawić,
o jesieni na razie nie ma mowy lato nie odpuszcza...cały czas zamiatam i zamiatam, a jeszcze lato.

Ukojenie 16:50, 27 sie 2016

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:50, 27 sie 2016

Do góry
Kolorem sobie odpowiadają z h. Pinky Winky

żeby pelargonie zawojowały ogród

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:41, 27 sie 2016

Do góry
W trudnych warunkach hortensja Phantom nie zachwyca

Limka zawsze zadawala
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:31, 27 sie 2016

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:30, 27 sie 2016

Do góry
Migawki

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:19, 27 sie 2016

Do góry
Pozdrawiam z ostatniej soboty wakacji
Działka prawie w Borach Tucholskich 16:15, 27 sie 2016

Do góry
proso rózgowate Squaw

Heavy Metal(raczej)

miskant Radków

Rozpoznawanie traw 16:11, 27 sie 2016

Do góry
iwona1980 napisał(a)
Witam
Czy ktoś może wie, co to za trawa?

Pozdrawiam Iwona

Wyglada jak mietlica rozłogowa.
Na poziomie gruntu zwykłe trawsko.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:59, 27 sie 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Agatko, jakie 5 minut? Niemozliwe

A wrzosy naprawdę masz udane - u mnie jakoś niekoniecznie im pasuje

Są ładne, dotrzymuja kroku h. bukietowym w kolorystyce

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:20, 27 sie 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Tak w linii prostej to 5,20m

o to mi chodziło.dzięki
Pszczelarnia 15:16, 27 sie 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Nareszcie piątek:

Uroczo
Rozpoznawanie chorób i szkodników 15:16, 27 sie 2016

Do góry
Bardzo proszę o pomoc w ratowaniu owocowej części ogrodu.
Jagoda kamczacka wygląda tragicznie, a i maliny coś dopada

Liście zasychają, niektóre pędu pełne owoców również Zamierają dosłownie.
Można je jakoś ratować?? Tak wygląda kilka krzaczków, inne piękne...

I jagoda kamczacka:

Krzaczki wyglądają tragicznie, liście pozwijane, jakieś ciemne, gałązki usychają, kruszą się.
W ogóle nie przyrastają Mogę jakoś im pomóc??
NewLife w ogrodzie 15:15, 27 sie 2016

Do góry
No i kolejna zagadka z hortensjami w roli głównej. Już co najmniej 3 sztuki uważam za nie te, które miały być, ale obserwuję, notuję i poprzesadzam, jak trzeba będzie w zbiory pozbierać. Dzisiaj jednak zastrzeliła mnie jedna sztuka, która dostałam w ramach reklamacji na moje zamówienie. Zamówiłam wczesną wiosną Vanille Fraise i przyszedł niemal zgon (zaczyna dopiero teraz po reanimacji puszczać listki a to już jesień)i ją reklamowałam. To dosłali mi sadzonkę, w ktorej powiedzmy tliło się więcej życia. No i dzisiaj zauważyłam, że zaczyna kwitnąć! Podeszłam się jej przyjrzeć i zaskoczenie. Nie tak kojarzę Vanilla Fraise. U was wygląda inaczej. Moja ma ślicznie postrzępione kwiatki. Muszę przyznać, że zapowiada się prześliczna. Godzinę szukałam odpowiedzi na to, jaka to odmiana i nie znalazłam. Lecę do Hortensjady po pomoc, ale może ktoś z zaglądających ma, zna tę hortkę? Jako jedynej troszkę obsychają jej listki. Nie wiem dlaczego.

A tak wygladają różnice pomiędzy hortensjami z ogrodowego i z sieciówki. Niby ciągiem Limelighty i kwiaty się zgadzają. Kupowane w tym samym czasie, mniej więcej tego samego wzrostu a te z ogrodowego niskie, duże kwiaty, widać, że troskliwie były przycinane i formowane i już się przebarwiają (na dalszym planie) a te z sieciówki wybujałe, cieńsze gałęzie i dopiero szykują się dziarsko do kwitnienia z czego się cieszę, bo nie zapowiadało sie, że będą chciały zakwitnąć. Będę musiała wiosną je mocno przyciąć. Póki co zapowiada się cudnie.

Ogród z uśmiechem 15:12, 27 sie 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Trawnik po dzisiejszym 4 cięciu

cdn

Trawnik zielonością przebija wszystkie...świeżutki młody i niezkazitelny

Róże cudowne, werbena jak ci się już przyjęła, to będziesz jej mieć jej aż za dużo
Grujecznika aż zazdraszczam, u mnie nie wytrzymał, za dużo miał wilgoci w nóżkach, hortensje zawsze fajne

Powojnik bylinowy u mnie wyglada inaczej, co to za odmiana napisz bardzo mi się podoba

Ogród Ani :) 14:51, 27 sie 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Mira ja nie Mazan ani Toszka ale odpowiem najwyżej mnie poprawią

OW nie stosujemy na na rośliny kwasolubne ze względu na wapń. Na kwasoluby jest inna miksturka: Środek grzybo- i bakteriobójczy nadający się do oprysku kwasolubnych.

Ja u Marty już pisałam, że dużo więcej czasu zajęło mi mycie, dezynfekowanie opryskiwacza (coś chemicznego wcześniej w nim było :/) niż zrobienie OW.

Ja opryskiwałam wieczorem w sobotę a wczoraj lało jak z cebra, pewno wszytko zmyło :/ Kolejny oprysk robię w przyszłą sobotę

A zresztą zerknij na maila, prześlę Ci całą ta wiedzę w pigułce, ja jak już coś studiuję to mam z tego notatki

Anulka ale gnasz a ja permanentnie nie nadążam ja też poproszę o tą pigułkę plizzz....i nie wchodzi mi link ze środkiem grzybobójczym dla kwasolubów...możesz jeszcze zalinkować ??

Noo i kwiatuch na tą 3 setkę

Hortensjada 14:43, 27 sie 2016

Do góry
bozga napisał(a)

Na podstawie fotki ( i nie tylko ) trudno będzie rozstrzygnąć bo to horetnsja ażurowa a one bardzo często na pierwszy rzut oka są do siebie podobne, te piuropusze nie są niczym charakterystycznym, tak zachowują się kwiaty płodne. Możemy na razie tylko pogdybać co to może być. Rzuca się w oczy na razie brak przebrwień ( ale stanowisko zacienione, więc może to wprowadzać w błąd) krzew rozłożysty, kwiatostany wydają się być ostro zakończone, raczej skromne, na razie najbardziej pasuje do Tardivy, zresztą do tej pory była bardzo często w ofercie szkółek, może jak się przebarwi będzie łatwiej
A to moja Tardiva, w tym roku dużo skromniejsza

Dziękuję Ci bardzo. Byłam 2 dni temu u cioci-Gosi i ustaliłyśmy właśnie że chyba Tardiva. Te okrągłe płatki. Ucieszyłam się że też to napisałaś bo to chyba onaMiłego weekendu Little Lime od Ciebie się zaraziłam
To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:39, 27 sie 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Imperata cylindryczna (bezodmianowa, nie red baron), rośnie wyżej, do początków sierpnia jest soczyście zielona, a potem zaczyna sie przebarwiać. Przed nią rośnie czyściec wełnisty.
zdjęcia z początku lipca

czy to cudo jest równie rozłażące się jak red baron? Czymś ja ograniczasz?
Mój ogród pod górkę... 14:27, 27 sie 2016

Do góry
Musisz się liczyć z tym, że może nie być tak dorodna, jak w słońcu i mniej różowa.
Na zdjęciu poniżej mam vanilki w bardzo dużym cieniu od świerków

Te mają słońce parę chwil i widać różnicę w wielkości

A tu możesz zobaczyć wielkość kwiatu w stosunku do mojej ręki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies