Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przerwa na kawę... 15:22, 31 lip 2016

Do góry
Czy ta róża tu pasuje? Hakone musiałoby iść do przodu i lekko w bok. Róża Leonardo da Vinci. Wypadałoby drugą dokupić. Tu słońce i hakone trochę przypala. Osłonę by miało... Ładnie z powojnikiem wygląda... Sama siebie przekonuje chyba
Co z tym ogródeczkiem począć 15:15, 31 lip 2016

Do góry
Karolcia więc przymierzam je
Tu

I tam

I jezówki ok, moga być ale nie ten kolor
Bo ładne one bardzo ,ale potem nie bedą grały z rózowym rozchodnikiem
Tak jak teraz nie graja z rózowym przetacznikiem

Tam w nózkach jeżówek widać zurawki ,ładnie z tymi jeżówkami pasują nie ?
Co z tym ogródeczkiem począć 15:10, 31 lip 2016

Do góry
Dominika no głupia ta zurawka nie jest (tez tak zawsze mówie nie głupie to nie ? albo głupio nie wygląda ? )ale jest za pomarańczowa ,tam nie bedzie mogła byc
Znajde jej oczywiście miejscówke inną bo masz rację głupia nie jest

Ta wyszła pierwsza ,miała byc różowa jest pomarańczowa

Chciałam więc dokupić bardziej rózowe a dokupiłam .... pomarańczowe

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 15:05, 31 lip 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Jeden krzaczek dwa rodzaje kwiatu ?????
przyjrzyj sie u nasady.moxe wyrastaja z dwich osobnych czesci.wtedy mozna je rozdzielic.tez ostatnio w bialych mialam różowa.juz jest u tesciowej
To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:04, 31 lip 2016

Do góry
Pożegnanie lipca cd.
Dzięki dokarmianiu ptaszków zimą, zostałam posiadaczką takiego cudu. Będzie zaglądał do okna kuchennego. I takie tam na koniec

To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:52, 31 lip 2016

Do góry
cd
Hortensje

Moje małe wielkie marzenie 14:50, 31 lip 2016

Do góry
alis napisał(a)
To jeszcze raz begoniowa, kulki zatopione Na żywo efekt dużo lepszy, pozdrawiam niedzielnie.

bardzo udana ta rabata możesz być dumna zdjęcie zapisuję na przyszłość
To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:49, 31 lip 2016

Do góry
Żegnamy dzisiaj lipiec. Był lepszy dla ogrodu niż ten ubiegłoroczny z okropnymi upałami. Podobała mi się lipcowa odsłona. Było kolorowo i bujnie. Ciekawe, co przyniesie sierpień?

Zepsuła się kosiarka, więc trawa nazbyt wybujała. Pod okapem niestety wysycha.
Długa kręta wzdłuż południowej granicy

Rozpędza się lilia i ketmie syryjskie.

Kwitnie sporo werbeny. Bardzo pasuje do moich rabat. Otwierają się kolejne wrzosy.

Hortensje w różnych konfiguracjach

Podwórkowa rehabilitacja 14:49, 31 lip 2016

Do góry
Podwórkowa rehabilitacja 14:47, 31 lip 2016

Do góry
Wróciłam, na dworze gęsta zupa więc siedzę w domu z porcją lodów z głową przy wiatraku i czytam Ogrodowisko
Ewo te zielone kulki to żurawina.
Dziękuję moim Gościom, żeście zaglądali. Wypad się udał, grzybów nie ma ale za to długie spacery z psem zrekompensowały leśne braki.
Wyszperałam w starym domu bardzo stare lustro. Wisiało nad miedniczką obok wieszaka (na takim pręcie była ściereczka z gąskami albo kaczuszkami i napisem o czystości). Lustro ma co najmniej 50 lat.
Aniu bardzo się cieszę, że cywilizacja do Ciebie wróciła

Zakątek z fioletową ławeczką 14:47, 31 lip 2016

Do góry
Nowy zakątek wypoczynkowy Stolik tez przydałby się biały....no, ale musi być na razie zielony Z tego miejsca fajny widok mam na rabaty Z tyłu na trejażu posadziłam białą pnącą różę i fioletowy powojnik. Kiedyś urosną i będzie je widać Na tej rabacie miały stać drewniane krzesła, ale plastikowych nie muszę chować w razie deszczu. Zawsze mogę też sobie poprzestawiać

jeszcze muszę zamaskować tą rurę od parasola
To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:37, 31 lip 2016

Do góry
Skończyłam wczoraj dopieszczanie frontu. Okrutnie boję sie wszelkich prowizorek, bo potrafią trwać latami. Staram się na bieżąco likwidować wszelkie "tymczasowe" rozwiązania.
Widok z lewej, potem z prawej

Uzupełniony krawężnik- kusi mnie, żeby tam posadzić jakieś zadarniające.

Wsadziłam wreszcie grab Fastigiata.

Kubeł otrzymał nową miejscówkę.

Po 1,5 roku od zamieszkania, wreszcie ucywilizowaliśmy front. Nie jest tak jak w moich marzeniach, ale przyjmuję z pokorą, że nie zawsze muszą się one spełniać.
Przerabianie ogródka pod swój gust 14:25, 31 lip 2016

Do góry
A to prosze, troszke paprotek

Moje małe królestwo 14:22, 31 lip 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Tak wygląda bez wierzby o 100 razy lepiej. kamień ma być w miejscu gdzie jest wykopany dół. Jak bym chciała wkomponować go w rabatę to w tym miejscu rabata miała by 4 metry zobaczcie sami jak to wygląda
iglak płożący też znajdzie nowe miejsce

nie wiem czy podobałaby mi się taka szeroka rabata muszę się z tym przespać i przemyśleć w sumie to rabata miała by 3 m ponieważ 1 m zajmie pojemnik na wodę hm hm sama nie wiem może Wam coś wpadnie do głowy.
jak bym dała tam trawy i duże odmiany bukietówek jeżówki to ta przestrzeń 3 metrów wcale by nie wyglądała tak szeroko ??

O i taka róża mi zakwitła

Mi się też bardziej podoba bez wierzby. Kamień piękny, tylko nie mów że go na działce wykopałaś Myślę, że fajnie jak ciuradełko byłoby w pobliżu tarasu a jak nie to zawsze jakąś piękną ławeczkę można obok postawić. Dobrze że chcesz go wkomponować w rabatę. Z niecierpliwością czekam na efekt końcowy i uroczyste odpalenie ciuradełka.
Coś jeszcze, coś więcej... 14:12, 31 lip 2016

Do góry
Dalie zaczynają

I kanny

I tereny wypoczynkowe Wczoraj doszedłem do wniosku, zrobiłem je tylko po to, by... sobie stały Bo siedzieć/leżeć na nich nie mam zbytnio kiedy Choć nie, przyznaję się - zamiast plewić front wczoraj zająłem się mniamaniem grillowanej żywności A potem byłem wlepiony w TV, bo do Brzegów nie miałem odwagi się wybrać, mimo wszystko

Macham do Was mocno i lecę na kominki
Coś jeszcze, coś więcej... 14:04, 31 lip 2016

Do góry
Ekspansja trzmielin i bluszczu

Pisałem, że wywaliłem odetkę - zapomniałem o tej na przedpłociu - tylko ona chce tam rosnąć Nawet werbena tam wybrzyda, a to już coś

Surfinie z kocankami - udany duet

Do raju daleko - u Ewy 14:04, 31 lip 2016

Do góry
Dominiko, ja dlatego mam wątpliwości, czy moja hortensja to Grandiflora, bo w opisie jest, ze powinna mieć duże szorstkie liście. Moja ma gładkie, małe i jasne. Tu jest opis ze zdjęciami, na których ma zwarte kwiaty. Już sama nie wiem

http://www.krzewy.net.pl/opis-208.html

Jeżeli chodzi o moje hortensje Magical Candle, to uschły mi na początku sierpnia. Ucięłam je tak jak pokazałam na zdjęciach i we wrześniu wyglądały już tak

Udało im się bardzo dobrze przezimować, więc przytnij je bez strachu
Coś jeszcze, coś więcej... 14:01, 31 lip 2016

Do góry

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 14:01, 31 lip 2016

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Narysowałam od nowa

Bardzo czytelnie narysowane
A nie masz wrażenia, że ten przód w stosunku do tyłu za bardzo naćkany ??
Może faktycznie lepiej będzie wyglądała sama lawenda?, skoro ładnie Ci rośnie, nie potrzebuje dobrej ziemi, jest zimozielona, tylko wiosną jest lekko łyso ale to możesz jakieś cebulowe pomiędzy krzaczki powtykać.
Czy między 1 a 5 jest spad? Czy dopiero od 5 zaczyna się ta skarpa?
Przybliż co to za roślinki oprócz lawendy są na 2. Czyli 1 i 2 się stykają tak? nie będzie tam trawnika? Chyba dobrze widzę.
Coś jeszcze, coś więcej... 14:00, 31 lip 2016

Do góry

Tu będą zmiany

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies