Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z uśmiechem 23:14, 26 sie 2016

Do góry
Nocne Polaków rozmowy

Werbena kwitnie przepieknie - mam nadzieję, że rozsieje się też przepięknie

Cisy maja bardzo duzo owoców - to chyba dobrze?

Powojniczek bylinowy kupowalam rok temu z pewnym niedowierzaniem, że przetrzyma zimę

Grujecznik chyba jeszcze nie czuje jesieni - i chwała mu za to

Ogród w skali mikro cz.II 23:11, 26 sie 2016

Do góry
Jolciu i Sebuś przyznam, że bardzo się broniłam przed zdjęciami..a teraz.tak się cieszę ,że je zrobiliście nie wiem , jaki trza talent mieć ,źeby nawet to co niezbyt fajne pokazać jako fascynujące..echhhh.talenta i oko macie oboje podziwiam i zazdraszczam

Te focie sa moje najulubieńsze

Iiii dziekuję Wam bardzo , bardzo
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:07, 26 sie 2016

Do góry
natka098 napisał(a)

co to za trawa i co to jest z przodu?

Imperata cylindryczna (bezodmianowa, nie red baron), rośnie wyżej, do początków sierpnia jest soczyście zielona, a potem zaczyna sie przebarwiać. Przed nią rośnie czyściec wełnisty.
zdjęcia z początku lipca

Podwórkowa rehabilitacja 23:03, 26 sie 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Datury wymagają podejścia, pięknie kwitną, bo mają wspaniałą opiekę
Lubię twoje pastele w ogrodzie i Twoje cudowne foty, nawet gołąb w tonacji Twojego ogrodu

Dziękuję Aganiu
Z daturami to prawda, potrzebują w upalne dni dwa razy dziennie wody, oprócz tego nawóz, dużo nawozu, przycinania, odpowiedniego przechowywania...
Gołąbek jest Ani ale i u mnie ich nie brakuje. Codziennie kąpią się w strumyku.
Gdybym miała więcej miejsca z pewnością posadziłabym mnóstwo drzew i zrobiłabym wrzosowisko, tak jak to jest u Ciebie buziaki
edit. Fotki Ci nie wstawiłam
Szkarłatka,ciekawa jestem jak się ma u Ciebie ta co Ci wysłałam? Przyjęła się?

W Kruklandii 23:01, 26 sie 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Pokaz Tradescant, wiesz ze u mnie nie kwitnie

Z zamowionych nie mam tylko Boscobel i właściwe mysle dlaczego? Zamowię

Gartentraume masz???
A to Ci niespodzianka

Ja Boscobel chciałam, później mi się odwidziała....a w końcu zamówiłam
A nie chciałam pomarańczu i brzoskwini
Princess Alexandra mnie wyleczyła z nielubienia takich róż

Tradescant....ale foty stare niestety.

Jak wrócę to powinna jeszcze kwitnąć
Ukojenie 23:00, 26 sie 2016

Do góry
Taki wycinek

I niech ktos powie, ze zielen jest nudna
Hortensjada 22:58, 26 sie 2016

Do góry
Koniec tego dobrego ,muszę już iść spać, ciąg dalszy jutro
Ogród w skali mikro cz.II 22:57, 26 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Elu no muszę Ci powiedzieć, że goście na zdjęciach powiększyli CI ogród kilkakrotnie, chociaż i tak rzeczywiście jest większy niż na Twoich zdjęciach

Łukasz rozumie ,że fotograf ze mnie taki , jak z koziej dooopy rajzetasza a tak na serio..Sebek I Jolka..oglądają te same zdjęcia mojego ogrodu na ogrodowisku, oboje byli pierwszy raz..i jedno twierdziło ,że po zdjęciach ogród wydawał się większy , a drugie..że mniejszy i być tu babo mądra
Ale najważniejsze ,że fotki Wam się podobają i ja jestem nimi po prostu zachwycona mają talenta w rękach ottt co

A zauważyłeś , jak Twoja mata rojnikowa piknie ozdobiła mój stół ??? w tej nowej donicy ??

Hortensjada 22:51, 26 sie 2016

Do góry
Co do Grandiflory to mam dylemat, którego nie rozwiązała wycieczka do Wojsławic. Mam 2 różne krzaki oznaczone jako Grandiflora ( jeden z nich na początku jest bardzo podobny do Limelight ale znacznie jaśniejszy i z drobniejszymi płatkami, które dopiero później się delikatnie zwijają przez co kwiatostan robi się bardziej lekki, ażurowy i drugą roślinę bardziej "książkową", obie nie wydzielają jakiejś interesującej woni( albo to ja mam uszkodzony węch). W Wojsławicach też tabliczkę Grandiflora znalazłam przy 2 na pierwszy rzut oka różniących się roślinach. Ot zagadka
Klasycznie powinna wyglądać tak

A to jeden z moich młodziaków
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 22:45, 26 sie 2016

Do góry
Dobranoc che wam pokazać moje cudeńko co mam pod palmą jest słoneczne i cudne jeszcze wam go nie pokazałem w tym sezonie to mecardonia prawda że ładnie kwitnie jest urocza

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:43, 26 sie 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Reniu nie myśl tyle jestem ciekawa co wymyślisz, ja też mam taką ścianę którą widzę z tarasu, też mnie denerwuje więc wiem jak to jest, trzymam kciuki za trafny wybór i nie ukrywam że chętnie skorzystam z Twojego rozwiązania w przyszłości

Ameli Na razie sobie chyba odpuszczę ... aktualnie nakarmiłam trawnik (jestem z niego bardzo zadowolona - rośnie mi gęściutki żywozielony dywan w ogrodzie - piękna sprawa, zniszczyłam plagę gąsienniczek na orlikach i rożach, zrobiłam oprysk różom i rozpoczęłam walkę z fytoftorozą smaragdów przy tarasie)... a jutro robię porzadek z donicami we wgłębniku

A wiesz, że moj eM twierdzi, że ta ścianka bardzo mu się podoba i wg niego nic nie trzeba zmieniać?!! No wiesz on ma w pamięci cały czas ten widok
Moja bajka 22:42, 26 sie 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

Krzewuszka od Ewci po mocnym przycięciu powtórzyła kwitnienie i to bardziej obficie niż poprzednio

A to jest ta krzewuszka, co rośnie u mnie z tyłu koło drewutni
Moja codzienność - ogród Oli 22:42, 26 sie 2016

Do góry

Kwiatostan molini. No niestety to nie te same trawy
Moja bajka 22:41, 26 sie 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Ale fajnie być w domku. I Iga wreszcie poszła spać o normalnej porze, a nie o 22:30 ). A po powrocie takie niespodzianki w ogródeczku

William Szekspir daje czadu mimo, że czarna plamistość go zżera
Ta maleńka kwitnie nieustannie, niesamowita jest

Eden Rose powtórzyła kwitnienie, ale zaledwie 2 kwiatkami jak na razie

Śliczne są te różyczki
Hortensjada 22:38, 26 sie 2016

Do góry
BKosimkArt napisał(a)

Chyba każdy z nas ma takie dylematy ja też czasem odpuszczam...

Na tym zdjęciu jest Grandiflora?? w tym roku mnie zauroczyły bardzo, ogromne kwiaty, drobniutkie płatki i przebarwienie na bladziutki róż, bardzo mi się podoba

To Limka
W zależności od cięcia i stanowiska duża zmienność kwiatostanów , tak wygląda w szpalerze

A tu prawie soliter ( brak konkurencji, zostawiłam tylko najgrubsze pędy więc kwiaty siłą rzeczy znacznie większe)

Do raju daleko - u Ewy 22:34, 26 sie 2016

Do góry
ewsyg napisał(a)
Ewuś wszystko pooglądałam i wszystko mi się podoba, każdy zakątek ogrodu. Szkoda, że u mnie nie chcą kwitnąć ogrodowe hortensje ale dobrze, że są bukietowe. Pozdrawiam cieplutko

Szkoda, że nie wszędzie udaje się hodować ogrodowe. Ale jest kilka odmian, które kwitną na starych i nowych pędach, więc jest szansa

Ostatnio jestem zachwycona też bukietowymi - mają olbrzymie kwiatostany

Ogród Małej Mi - sezon 2016 22:30, 26 sie 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Najważniejsze że smaczne i zdrowe

Pytanie do różomaniaczek.. czy teraz przekwitłe róże też się przycina????

Bez problemu przycinaj aby nie owocowały bo to je osłabia. Długie badyle rosomanes tną o 1/2 nawet w pazdzierniku, aby łodyg ich nie wyłamało w czasi zimowych wiatrów. I tak wiosna obciachalasz je nisko. Jesli nie kopczykujesz róz to nie ciachaj ich radykalnie tylko kwiatostany

Moze sie wreszcie na tym Chopoku spotkamy !
Miłkowo - sezon 2016-2022 22:26, 26 sie 2016

Do góry
Milka napisał(a)

widza się w lusterkach i pewnie fajne foto sobie zrobili

oj tak jutro pokaze, jeszcze dobrze swoich fotek nie ogladnelam, roslinki sadze i podlewam.

Irenko dziekuje za to, ze znalezliscie dla nas czas za wspaniale przyjecie. Widzialam twoj ogrod drugi raz i odkrylam tyle nowych miejsc Niebieski zakatek wyobrazalam sobie gdzie indziej hihi, jest sliczny.
Dziekuje za pokazanie Kwiatonu bylismy tam jeszcze raz, bo R stwierdzil, ze mamy za malo roslin i potrzebuje wiecej aronii. Jakbys jakas chciala kupic to same patyki zostawilismy hihih trzeba zamowic nowe rosliny. U Kulasa tez bylismy i kupilsmy choinke na Boze Narodzenie
Przepiekny ogrod i przemili gospodarze a Misia tez wygrzeczniala, biegala kolo mnie i calowala mnie po nogach ale nie szczekala i nie przeszkadzala.
I za roslinki dziekuje czesc juz posadzona, jutro reszta.

Do raju daleko - u Ewy 22:26, 26 sie 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

Kasiu, dziękuję za wszystkie cudne zdjęcia Bardzo mi się spodobały te ujęcia Ale dałaś mi do myślenia Dziś przez cały dzień myślę o tym kloniku Może będzie na targach jesiennych
Hortensjada 22:25, 26 sie 2016

Do góry
asiak napisał(a)
Bożenko nie znam się, nawet nie widziałam, że są jakieś ażurowe Miejsca mam dużo, ale nie chcę ogromnych, żeby mi na pół działki wychodziły

Ok
Moimi faworytkami są Diamantino,Phantom i Sweet Summer a z ażurowych Magical Starlight i Pinky Winky.
Z niskich postawiłabym na Little Lime.

Magical Starlight

W zeszłym roku kwiatostany prawie 2 x dłuższe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies