Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród i co dalej

Ogród i co dalej

AsiaK_Z 21:16, 28 wrz 2016

A z pracami ruszasz na wiosnę czy jeszcze teraz? Fajny kształt rabat Nikita wyrysowała
A betonowy?
Monka 21:29, 28 wrz 2016

AsiaK_Z napisał(a)
A z pracami ruszasz na wiosnę czy jeszcze teraz? Fajny kształt rabat Nikita wyrysowała
A betonowy?

Asia pan betonowy wedle oznak na niebie ma być jutro , chcę zrobić jeszcze linie rabat i przygotować ziemię na wiosnę w/g przepisu Toszki a noi może zdąrzę posadzić drzewa
Makusia 08:23, 29 wrz 2016

Jest jutro- betonowy obecny?
Monka 08:54, 29 wrz 2016

Makusia napisał(a)
Jest jutro- betonowy obecny?

bo to dziś , postaram się o foty , ale niestety pewnie będzie brak gołej klaty
AnnaCh 09:24, 29 wrz 2016

Monka napisał(a)
bo to dziś , postaram się o foty , ale niestety pewnie będzie brak gołej klaty
Ciepło jest, może słońce go rozgrzeje i się nam pokaże A jest choiaż na czym oko zawiesić?
anna_t 10:30, 29 wrz 2016

tia wlasnie...bo jak nie to niech czapke jeszcze założy, kominiarke najlepiej
ren133 11:04, 29 wrz 2016

Monka napisał(a)

Reniu, linia rabat coś w tym stylu, propozycja Nikity - Madzi , długość rabaty ok 8 m, do połowy rabaty cały czas słońce ,a w rogu po stronie śmieci, cień, wstępnie planowałam trawy, werbenę, horki , bukszpany ,lawendę, czerwony berebrys, podoba mi się red baron i tak gdzie cień to jakieś rośliny , chyba hosty , no i te 3 drzewa tylko jakie ? a kostka to taras

Linia extra!!!!
Trawnik pośrodku? A co bedzie przy tarasie?
Chcesz mieć dużą różnorodność kolorystyczną czy spokojnie?
8m na ile?
Zana 11:09, 29 wrz 2016

Na szybko czytam, że pan betonowy dzisiaj Cię nawiedza. Juuupiii, ale fajnie. Jeszcze odnośnie drzewa, to ambrowiec mi przyszedł do głowy. To też bardzo piękne drzewo. Tylko pytanie od której strony słońce pada, żeby Ci w przyszłości takie duże drzewo nie zacieniło całego ogródka. Ale taki buk Dawyck Gold bardziej kolumnowo rośnie, piękny jest.

Trzymam kciuki za betonową
Monka 11:28, 29 wrz 2016

ren133 napisał(a)

Linia extra!!!!
Trawnik pośrodku? A co bedzie przy tarasie?
Chcesz mieć dużą różnorodność kolorystyczną czy spokojnie?
8m na ile?

Reniu tak trawnik pośrodku, raczej wolę spokojne kolory , jak pisałam stawiam na biało, zielono, z domieszką czerwieni, chociaż werbena filetowa , 8 m na ile dobre pytanie , wszystko zależy jak poprowadzę linię rabat , ale raczej szeroko, bo muszę zostawić miejsce do cięcia tuj i rozrastające się drzewa jak posadzę, po lewej stronie patrząc na zdjęcie w przyszłości ma stanąć pergola
Monka 11:31, 29 wrz 2016

Zana napisał(a)
Na szybko czytam, że pan betonowy dzisiaj Cię nawiedza. Juuupiii, ale fajnie. Jeszcze odnośnie drzewa, to ambrowiec mi przyszedł do głowy. To też bardzo piękne drzewo. Tylko pytanie od której strony słońce pada, żeby Ci w przyszłości takie duże drzewo nie zacieniło całego ogródka. Ale taki buk Dawyck Gold bardziej kolumnowo rośnie, piękny jest.

Trzymam kciuki za betonową

Ania słońce to tam pada cały czas, więc nic nie zacieni - nie pada tylko w prawym górnym rogu tam półcień, patrzyłam na tego buka , ale on dorasta do 15 m to chyba dla mnie za wysoko, myślałam o takim drzewie do 10 m, ale Ci powiem, że opcja 2 drzew do mnie przemawia , bo chyba tam za ciasno na
3 , a znając dziewczyny może zostać 1 duuuuuuuuuuuuuże drzewo