Zależy jakie to drewno. Jeśli takie co wymieniła Urszula to zastosuj się do rady Danusi. Jednak jeśli to np. sosna to należy takie drewno ochronić, bo nie jest trwałe
Noo - również gratuluję - nie tylko ogrodu ale i pięknego wieku! Ciocia mojej Babci jak miała 102 lata to jeszcze kosmetyczka i fryzjerka do niej przychodziły raz w tygodniu - a jeszcze było w niej tyle energii, zawsze ją miło wspominam.
poddaję się Jabeska choć wiem swoje Sebek .. wsadzam i już nie przesadzam !!! amen choć tego na zdjęciu nie widać połączenie szczepionej trzmieliny z irgą i kosodrzewinką mi bardzo odpowiada .... kiedyś dołączą do tej kompozycji róże okrywowe ale nie wiem różowe , białe czy czerwone i tu mam zagwózdkę .... bo logika podpowiada , że ma być coś ciemnoczerwonego nawiązującego do klonu a brak rozsądku podpowiada ... weź różową .... ????? a tak neutralnie może biała ?????
Sebek, no właśnie nie. Te na zdjęciach jeszcze nie. Ale te cięte też tak mają, tylko w mniejszym stopniu. Te pędy "nie wiszą w powietrzu", są normalnie połączone z rośliną.
Najlepszy czas to podobno koniec sierpnia i początek września, ale mi ani raz się nie udało uzyskać sadzonek! Ale skoro innym się udaje i to teraz no to możesz
Wszystkie hosty będą Ci rosnąć w donicach - jednak te o wielkich liściach będą miały mniejsze - ale u mnie mają i tak duże Więcej o uprawie host w donicach tutaj
Witaj
Co do trawnika - zastosuj azot - on powinien wystarczyć.
Co do roślin - no raczej po nich. Wykop je i sprawdź system korzeniowy - czy te rośliny w ogóle ruszyły. I nie wiem dlaczego mówi mi coś w głowie, że są przemarznięte albo zalane - czy one ruszyły po zimie? Po iglakach szybko przemarznięcia nie widać.
No pięknie wszystko kwitnieMusisz Sebek tą hortensję podlewać ,żeby była niebieska czy sama z siebie ma barwę ???
Czytam,że znowu cię gna w świat .I bardzo dobrzeŻyczę ci dobrego wypoczynku i wspaniałych wrażeń
Miała to być różowa jeżówka, a jest - no właśnie co?
Sebek,mam identyczną roślinę! Też kupiłam chyba ze dwa lata temu jako różową jeżówkę! Nawet pytałam w wątku "Co to jest?" jaka to roślina
Nie wiadomo co ale wiadomo , że piękna ..... obłędna .... konweniowała by z moimi białymi
też mam te kwiatki, ale też nie wiem jak się nazywają bo dostałam je od znajomej, która też je dostała od znajomej a nazwa gdzieś się zapodziała
To jest przecie słoneczniczek
ważne,że ładne