Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 06:44, 28 lip 2016

Do góry

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 06:41, 28 lip 2016

Do góry

a ten chascik rosnie we wszystkich okolicznych rowach i jeden na lace tuz za moja rabata, po patrzcie jak sie ladnie wkomponowal

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 06:37, 28 lip 2016

Do góry
ysznoglowka pietrowo rosnie super sie rozrosla. Kupowalismy rok temu jako malenka sadzonke w malenkiej doniczce.

i takie tam
Ogród Małej Mi - sezon 2016 06:09, 28 lip 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Anyżowe kopry pielę i końca nie ma To gorsze od perzu..chociaż korzeń palowy/
Ożanka mi się wysiała.. .. taka niespodzianka
Zapraszam osobiście.. kleome kwitnie
Kurierów nie uznaję.. tylko z allegro

Wycieczka po zarośniętym trawniku jutro.. dziś padam na pyszczycho i idę spać. .

Cleome w zeszłym roku uwielbiałam i głupia jestem, bo nasiona miałam swoje tylko zapomniałam wysiać wiosną
W moim trawniku jest sama koniczyna- takie place koniczynowe się robią- jak z tym walczyć mając psy w ogrodzie?
czytam o naciskach odgórnych mi się podoba Twoja swojska angielszczyzna i podziwiam Cię za werwę do utrzymania tego wszystkiego.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 04:09, 28 lip 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
dalie się rozwijają coraz bardziej i coraz to inne

Ale śliczne Piękny ten Twój kawałek raju na ziemi Ogrom pracy ale jest efektPozdrawiam
Ogródek Iwony II 02:11, 28 lip 2016

Do góry
Ufff, odpisałam wszystkim.
Zrobiłam sobie nocną przerwę, bo zasnęłam za szybko. Potem się wybudziłam Za chwile idę spać, wiec na dobranoc kilka fotek
Lubię ten moment, gdy hortensje zaczynają kwitnąć.

Z jeżówkami tymi wysokimi, to fajny duet:

Dobranoc. Miłych snów
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 01:16, 28 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Olu
Jeszcze nie. w ogóle zastanawiam się czy nie posadzić samych trzcinników tak jak tutaj np:
https://www.google.pl/search?client=firefox-b&biw=1252&bih=578&tbm=isch&sa=1&q=trzcinnik+karl+foerster&oq=trzcinnik+Karl&gs_l=img.1.0.0l2j0i8i30j0i24.323355.325292.0.327255.5.5.0.0.0.0.104.408.4j1.5.0....0...1c.1.64.img..0.5.403.NIfYr6PULGo#imgrc=Z5wLDn4X6tr5XM%3A

Fajna ta inspiracja

Reniu, masz taki ładny ogród, chciałaś inspirować się nasadzeniami CHFS, czemu teraz pomysł na minimalizm?
Rozumiem, ze przechodzisz teraz miłość do traw?
Ogródek Iwony II 01:09, 28 lip 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Ależ cudnie to wyszło. A jak porośnie różami będzie obłędnie. Brawo Wy Iwonko

Zauważyłam że wysypujesz skoszoną trawę na rabaty. Mojemu eMowi nie mogę wytłumaczyć że to dobra bomba azotowa pod rośliny. Woli podsypać nawozem niż zaśmiecać rabaty.

Zbyszek się już dziś pytał, czy będę zaraz podwiązywać róże. I nie jestem pewna. Po chciałabym w ten sposób je prowadzić:

Ale takie podwiązywanie to się robi chyba dopiero wiosną. Czy się mylę?
Trochę mnie kusi te dłuższe gałązki podwiązać .

Trawą wysypuję ijestem z tego bardzo zadowolona. Bardzo miłą ściółka, i dobrze się po tym chodzi, jak muszę dojść do roślin.
Teraz Zbyszek sie przyzwyczaił, ze jak kosi trawnik, to mnie wola, bym trawę gdzieś podsypała. Część rabat mam wysypane korą, z przodu domu zwłaszcza,ale się niedobrze pieli. W trawie chyba tyle zielska nie ma, a jak pielę, nie przejmuję się, że wymieszam trawę z ziemią. trawa lekko podnosi ph , więc różom i bylinom to pasuje.

Danusia w artykule napisała:

Skoszona trawa jest bogatym źródłem próchnicy i szybko się rozkłada. Dobrym sposobem jej wykorzystania jest rozkładanie mokrych gazet i sypanie na to trawy. Wtedy szybko pozbędziemy się chwastów. Taki sposób polecam także na zupełnie nowym, zachwaszczonym miejscu, kiedy trzeba je przygotować do sadzenia roślin.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/379-sciolkowanie-w-ogrodzie
Kolorowy ogród na piasku 00:47, 28 lip 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Tad powiedział, że w przyszłym roku w Wojslawicach sam sobie dobierze liliowce na rabatę. Tylko jeszcze nie wie, że staw powinien wykopać albo wykupić sąsiada.

Dawno mnie tu nie było. Ja wciąż medytuję nad Twoją wiosenną robótką pod cisami. Jak ja lubię połączenie host i Stella! I widzę języczki.

Moje graby poszły w reklamację (uznaną). Został mi się jeden, pewnie i tak padnie, bo marny mimo podlewania. Porażka. Straciłam sezon. Straciłam też ambrowca - werticiloza szybko go położyła.

Ewo, przecież Wy macie wodę i niczego już nie brakuje
Grabów i tego straconego roku szkoda, mnie się tym razem prawie udało. Ambrowiec też był młody?

Jeszcze z mojego wiosennego urobku

Tutaj zmieniłam zdjęcie, bo wczoraj w nocy nie zauważyłam, że było ono powtórzeniem z poprzedniej strony.
Po czerwcowym kwitnieniu białych tawułek w lipcu kwitną różowe.

Kolorowy ogród na piasku 00:21, 28 lip 2016

Do góry
mira napisał(a)
Viva nic się nie rozmyło czekam na stosowny czas i chwilę, teraz zachwycam się liliowacami - no masz piękna ta rzekę liliowców,
a ta bylinowa to będzie coś tak czuję,

Chyba teraz masz więcej czasu bo podlewanie odstawione choć na chwilkę

a odnoście wyjazdów, to w różankach które widziałam myślałam o Was i pięknym różanym ogrodzie - ale byś się nawąchała jej, no i widziałam wreszcie cornelię duży krzak ale mocno już po kwitnieniu - no i.....
wkoło wypasione piękności a ta sierota gdzieś na końcu a ja i tak do niej sunęłam zobaczyć, powąchać - nie poznałam ale jawiła mi się ciekawie, patrzę a to cornelia
a jak tam w tym sezonie u Ciebie

pozwolę sobie wkleić tą różyczkę - zaskoczyło mnie że była szeroka i stosunkowo niska

pozdrawiam

Miro, Cornelia u mnie w tym roku też słaba ale chyba z tego powodu, że zarosła mocno bylinami. Muszę jej przestrzeni więcej dać. Ale wysoka to ona chyba nie będzie.
To miłe, że w tym natłoku wrażeń miałaś jeszcze siłę o nas myśleć
Zapach w różanych ogrodach mogę sobie tylko wyobrazić (o ile to możliwe)
Coś aktualnego

Kolorowy ogród na piasku 00:08, 28 lip 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
I ja zostaję rozpływając się w zachwytach nad ogrodem

Marzenko, mam jeszcze do zaoferowania ławeczkę w takich okolicznościach przyrody

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:07, 28 lip 2016

Do góry
mira napisał(a)
Poapiłam się chwilę, jak to jest czasu nie masz a ogród cudowny - to mi się podoba, oczywiście lilie to uwielbiam

życzenia też zostawiam a prezent ożankowy piękny czeka może ktoś jedzie do Ciebie w week? ja będę w przyszłym tygodniu też

koper anyżowy jest cudowny przyjął się i cudnie kwitnie - no buziaki za te sadzonki ciszy mnie to niebywale a już odkopałam kawałek ale już nie wiem komu

pozdrawiam

Anyżowe kopry pielę i końca nie ma To gorsze od perzu..chociaż korzeń palowy/
Ożanka mi się wysiała.. .. taka niespodzianka
Zapraszam osobiście.. kleome kwitnie
Kurierów nie uznaję.. tylko z allegro Edit.. byłam u Ciebie.. byłaś w Rz.... i ani słowa.. zapraszam jak zawsze

Wycieczka po zarośniętym trawniku jutro.. dziś padam na pyszczycho i idę spać. .

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:03, 28 lip 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Lubię zaglądać do cię
Z powodu umiłowania bylin, których ja nie mogę pomieścić teraz w żaden sposób
Preowskia tak stoi na bacznośc, że aż niemożliwe. Potargane trawy z jeżówkami - śliczne. To by było na tyle. Ogród "zangielścił się" (nowe słowo mojego pomysłu

Danuś... zangielszcza się po mojemu.... ale mój wzór niedościgniony to angielskie rabaty..... mają to co lubię.. elegancję i różnorodność. kolory.. Z racji położenia geograficznego i innych położeń.. ... jest tak ni angielsko, ni polsko..

Jako Matka Chrzestna mego tworu musisz mi wybaczyć wszystkie niedociągnięcia.. wina klimatu (sorki taki klimat) i braku czasu (pod tym się kryje..szkoda wyciepać ). Ciągle biadolę że mam za mało rabat bylinowych.. tyle ślicznot jest.

Forum nawet jak się ma swoje wizje. to jednak kształtuje.. dzięki forum ten ogród robi się taki fajny... dużo mu brakuje, ale to już wina nie ogrodu i klimatu a moja

Poleciałam zrobić wycieczkę po ogrodzie.. ale naszły chmury burzowe.. i po fotach Są ale dalej nie dodaję tego czegoś.. spotkanie powinno być w tym roku... a nie w w 2012. Pomimo wielu strat.. to teraz wygląda i tak lepiej..

Może za rok????? Co Ty na to

Kolorowy ogród na piasku 00:01, 28 lip 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Poniewaz Joli akurat nie ma to ja skorzystam , siadam i zostaję w tym raju.

A może usiądziecie we dwie na pogaduszki

Kolorowy ogród na piasku 23:59, 27 lip 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
Śliczne te liliowce w takiej masie. Twój ogród to taki niedościgniony wzór

I w takiej masie mocno pachną

Kolorowy ogród na piasku 23:56, 27 lip 2016

Do góry
AlKa napisał(a)
jakie przepiękne liliowce uwielbiam je

W tym roku kwitną wyjątkowo

Najzwyklejsze

-

Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:55, 27 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu na miejscu to ja mam inne warunki, ale nie będę pisać publicznie jakie

No cóż.... ja mam warunki jaki mam.. nic specjalnego

Schodzimy do poziomu trawnika..

Chciałam zabrać na wędrówkę po ogrodzie, ale już słoneczko zaszło .. i zrobiło się z ciemno.. a wcześniej było a jasno

A jeżówki dla mnie w BR są najtaniej po 12 zeta.. a u mojego pana po 11 Jak leci

I przesadzona czerwona jeszcze żyje

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 23:40, 27 lip 2016
Do góry
Podpowiedzcie mi co mogę tu wsadzić to mój przegródek i chcę by się prezentował mam 2 bukszpany na pniu 3 stożki bukszpanowe 40cm, 3 kule z trzmieliny, trawy, żurawki i takie tam inne, ale niekoniecznie musze wszystko wykorzystać.

Teraz to wygląda tak

a jak mógłby wyglądać lepiej?

Pomożecie?
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:39, 27 lip 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

8 lat... dam swojej czas jednak

Sąsiadki ma 3 sezon.. i jest nie gorsza, a nawet lepsza

Z poziomu trawnika .. tak jest ładnie, ale jutro kosiara mus

Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:37, 27 lip 2016

Do góry
yolka napisał(a)
Danusia dobrze wymyśliła - masz zangielszczony ogród

Mam spolszczony ogród na modłę angielską Bo podoba mi się angielskie z naszym ..forumowym.. czyli polskim Jakbym miała czas to wiele bym zmieniła..

Samosiejki na parkingu Czego tu nie mam.... ostatnio pojechałam randapem, bo już nie wyrabiam na pieleniu. I tu rosną same okazy..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies