Cleome w zeszłym roku uwielbiałam i głupia jestem, bo nasiona miałam swoje tylko zapomniałam wysiać wiosną
W moim trawniku jest sama koniczyna- takie place koniczynowe się robią- jak z tym walczyć mając psy w ogrodzie?
czytam o naciskach odgórnych mi się podoba Twoja swojska angielszczyzna i podziwiam Cię za werwę do utrzymania tego wszystkiego.
Ufff, odpisałam wszystkim.
Zrobiłam sobie nocną przerwę, bo zasnęłam za szybko. Potem się wybudziłam Za chwile idę spać, wiec na dobranoc kilka fotek
Lubię ten moment, gdy hortensje zaczynają kwitnąć.
Z jeżówkami tymi wysokimi, to fajny duet:
Dobranoc. Miłych snów
Reniu, masz taki ładny ogród, chciałaś inspirować się nasadzeniami CHFS, czemu teraz pomysł na minimalizm?
Rozumiem, ze przechodzisz teraz miłość do traw?
Zbyszek się już dziś pytał, czy będę zaraz podwiązywać róże. I nie jestem pewna. Po chciałabym w ten sposób je prowadzić:
Ale takie podwiązywanie to się robi chyba dopiero wiosną. Czy się mylę?
Trochę mnie kusi te dłuższe gałązki podwiązać .
Trawą wysypuję ijestem z tego bardzo zadowolona. Bardzo miłą ściółka, i dobrze się po tym chodzi, jak muszę dojść do roślin.
Teraz Zbyszek sie przyzwyczaił, ze jak kosi trawnik, to mnie wola, bym trawę gdzieś podsypała. Część rabat mam wysypane korą, z przodu domu zwłaszcza,ale się niedobrze pieli. W trawie chyba tyle zielska nie ma, a jak pielę, nie przejmuję się, że wymieszam trawę z ziemią. trawa lekko podnosi ph , więc różom i bylinom to pasuje.
Ewo, przecież Wy macie wodę i niczego już nie brakuje
Grabów i tego straconego roku szkoda, mnie się tym razem prawie udało. Ambrowiec też był młody?
Jeszcze z mojego wiosennego urobku
Tutaj zmieniłam zdjęcie, bo wczoraj w nocy nie zauważyłam, że było ono powtórzeniem z poprzedniej strony.
Po czerwcowym kwitnieniu białych tawułek w lipcu kwitną różowe.
Miro, Cornelia u mnie w tym roku też słaba ale chyba z tego powodu, że zarosła mocno bylinami. Muszę jej przestrzeni więcej dać. Ale wysoka to ona chyba nie będzie.
To miłe, że w tym natłoku wrażeń miałaś jeszcze siłę o nas myśleć
Zapach w różanych ogrodach mogę sobie tylko wyobrazić (o ile to możliwe)
Coś aktualnego
Anyżowe kopry pielę i końca nie ma To gorsze od perzu..chociaż korzeń palowy/
Ożanka mi się wysiała.. .. taka niespodzianka
Zapraszam osobiście.. kleome kwitnie
Kurierów nie uznaję.. tylko z allegro Edit.. byłam u Ciebie.. byłaś w Rz.... i ani słowa.. zapraszam jak zawsze
Wycieczka po zarośniętym trawniku jutro.. dziś padam na pyszczycho i idę spać. .
Danuś... zangielszcza się po mojemu.... ale mój wzór niedościgniony to angielskie rabaty..... mają to co lubię.. elegancję i różnorodność. kolory.. Z racji położenia geograficznego i innych położeń.. ... jest tak ni angielsko, ni polsko..
Jako Matka Chrzestna mego tworu musisz mi wybaczyć wszystkie niedociągnięcia.. wina klimatu (sorki taki klimat) i braku czasu (pod tym się kryje..szkoda wyciepać ). Ciągle biadolę że mam za mało rabat bylinowych.. tyle ślicznot jest.
Forum nawet jak się ma swoje wizje. to jednak kształtuje.. dzięki forum ten ogród robi się taki fajny... dużo mu brakuje, ale to już wina nie ogrodu i klimatu a moja
Poleciałam zrobić wycieczkę po ogrodzie.. ale naszły chmury burzowe.. i po fotach Są ale dalej nie dodaję tego czegoś.. spotkanie powinno być w tym roku... a nie w w 2012. Pomimo wielu strat.. to teraz wygląda i tak lepiej..
Podpowiedzcie mi co mogę tu wsadzić to mój przegródek i chcę by się prezentował mam 2 bukszpany na pniu 3 stożki bukszpanowe 40cm, 3 kule z trzmieliny, trawy, żurawki i takie tam inne, ale niekoniecznie musze wszystko wykorzystać.