Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:28, 31 maj 2016

Do góry
Tak myślę od paru minut co ja miałem Ci pokazać w związku z jakąś rośliną, normalnie dziura w pamięcie, ale jednak mi się przypomniało
https://de.pinterest.com/pin/289567451022812491/
Iryski białe jarzmianki i pełnik odmiana Chedar
Ogród w skali mikro cz.II 22:52, 31 maj 2016

Do góry
No powiem, że rzeczywiście nie widać mocowania ławeczki Super się wpasowała i pojemna do tego
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:49, 31 maj 2016

Do góry
U mnie spektakl opóźniony, ale mam gdzie podziwiać. Już u kilku osób czytałem, że Munstead Wood ma dziwny kolor w tym roku, ciekawe jak moja.
Ogródek Ewy 22:48, 31 maj 2016

Do góry
Nawet się cieszę, że moje piwonie się ociągają z kwitnieniem bo deszcz szybko by zniszczył efekt, a ja nowicjusz w tej sprawie.
Rutewki piękną chmurkę stworzyły, a rodki wcale nie takie kapryśne tylko trzeba zadbać o dobre podłoże, a po radach Bogdzi moje też mają się coraz lepiej
Ogródek Iwony II 22:31, 31 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ostatnio wzięło mnie na kosaćce syberyjskie i nawet kiedyś miałem wielką kępę, ale nie mam pojęcia co się z nią stało Bardzo ładnie się skomponowały na rabacie

Duża kępa u mnie przerosła jakąś trawą, więc musiałam podzielić i oczyścić. Teraz mam mniejsze kępki. W zeszłym roku po dzieleniu słabo kwitły, teraz już jest ok Łuki, nie masz kosaćców?

Zupełnie zapomniałam o tej róży. Jutro muszę przyciąć wymarzłe gałązki. Sama sobie radzi w buszu
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:26, 31 maj 2016

Do góry
Trzeba uciekać bo ulewa straszna z burzą.
No to by nie zanudzać, znów czochy a jak się uda to będzie zestawienie numer jeden tego roku, jak coś zakwitnie w dobrym terminie

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:22, 31 maj 2016

Do góry
Różaneczniki z całego ogrodu wylądują w jednym miejscu jesienią lub wiosną.

To są czosnki, a nie gladioatory, które już przekwitły, te będą jeszcze kwitły ze dwa tygodnie i główki dorosną 15-20cm średnicy. Gdybym ja jeszcze wiedział co to za odmiana, Globemaster czy coś innego, ale zapewne drogie, na szczęście teściowa siostry wyrzucała więc przygarnąłem

Z mieszanki zakwitł taki, strasznie mi się podoba.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:14, 31 maj 2016

Do góry
Rozchodnik NN w tym roku szaleje, muszę pilnować by znów nie połozył się na żurawkach.

Funkie na rabatach poza jabłonią są cudne
Palace Glory

Odmiana.. zapomniałem ta jeszcze młoda

Ulubiona Praying Hands muszę mieć jej więcej, koniecznie.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:09, 31 maj 2016

Do góry
Beatko zdjęcia już na pw

Alicjo żurawka Marmalade na stanowisku słonecznym :

Motylku już za chwilkę już za momencik, a ak na serio to nie wcześniej jak za dwa tygodnie będzie jakiś kolor, teraz szałwie i piwonie, później róże, a w lipcu cała reszta... niestety w tym roku traw zabraknie na rabacie, a byłyby już wielkie i robiły robotę, a tak nie ma nic.

Łukasz widziałbyś moje chwastowiska, rwę i rwę to zielsko, a końca nie widać, już mnie palce bolą
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:05, 31 maj 2016

Do góry
Iwonko ja i doskonałość powinienem mieć wypisane na czole człowiek z dziełem wiecznie nieskończonym i to nie tylko o ogródu dotyczy
Zmiany będą dość spore w przyszłym roku na 3 rabatach by spiąć ogród w całość, plany już po części gotowe, czekają na realizację
Piwonie chyba nie ważne jakie tylko by były dobrze posadzone nie za głęboko, a kłącze przy zakupie było dobrej jakości. Ja do tej pory kupowałem wszystkie w doniczkach, zazwyczaj z pąkiem kwiatowym, w tym roku pąki na nowych w większości załatwiła mi szara pleśń.
Mam odmiany (mogą być literówki) Karl Rosenfield, Raspberry Sundae, Red Charm, Black Beauty, White Cap. Kusi mnie jeszcze jakaś blado różowa, ale z czegoś na rabacie musiałbym zrezygnować
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:32, 31 maj 2016

Do góry
Pięknie jak zawsze Luki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:29, 31 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Mam zdjęcia, ale dzisiaj nie dam rady więcej, latałem dzisiaj jak poparzony by z wszystkim się wyrobić, a i tak pakowałem się do samochodu na wyjazd po ciemku.

Jak zakwitną to będę męczył, a mam całą kolekcje tych co zakwitną, całe 3 odmiany

Cudniasto, co to za żurawki te na pierwszym planie?
Tu ma być ogród :) 17:30, 31 maj 2016

Do góry
malkul napisał(a)
no tom ciekawa jak sie to będzie komponowało w całym ogrodzie, za rok już wszytsko będzie duże i wypełni luki

patrząc na dzisiejsze fotki Artemis u Asi, to będzie się działo!
Tu ma być ogród :) 17:24, 31 maj 2016

Do góry
no tom ciekawa jak sie to będzie komponowało w całym ogrodzie, za rok już wszytsko będzie duże i wypełni luki
Ogródek Iwony II 13:01, 31 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ostatnio wzięło mnie na kosaćce syberyjskie i nawet kiedyś miałem wielką kępę, ale nie mam pojęcia co się z nią stało Bardzo ładnie się skomponowały na rabacie

To mnie wzięło na to samo
Ukopałam sobie w sobotę u jankosi
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:31, 31 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Przepiękna soczysta zieleń czy ja dobrze widzę, że okrągłe lustro nie wisi już na murze, chyba że są takie dwa
Lustro wisiało na domu o ile dobrze pamiętam a to przy trawach wydaje się chyba inne, ale mogę się mylić
Ogródek Iwony II 08:40, 31 maj 2016

Do góry
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:38, 31 maj 2016

Do góry
Przepiękna soczysta zieleń czy ja dobrze widzę, że okrągłe lustro nie wisi już na murze, chyba że są takie dwa
Biało różowy ogród za płotem. 08:36, 31 maj 2016

Do góry
Agnieszko tutaj jeszcze troszkę będzie trzeba na zdjęcia poczekać nie ma czasu na dokończenie, a roślin mi brakuje, pomijam, że koncepcja się zmienia w kilku miejscach
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:34, 31 maj 2016

Do góry
Agnieszko kwiatów widać coraz więcej w pąkach, za dwa tygodnie będą róże i na szczęście szałwie na nie czekają

Iwonko teraz na bylinowej rośnie już 7 piwonii, ale 4 tegoroczne i tylko jedna zakwitnie przez szarą pleśń, w końcu zagospodarowałem fragmencik przy furtce bo to ostatnie miejsce i musiało być zagospodarowane czymś ciekawym

Anula jeszcze buchnie, trzeba poczekać bo jeżówki floksy pysznogłówki dopiero powoli się zbierają.
Southern Comfort dobrze rośnie tylko w porównaniu do drugiej wymienionej jest bardzo duża ale ani trochę uroku jej to nie odbiera

Kasiu no aż przesyt, ale jednak tak lubię, chociaż sporo zmian mnie czeka w przyszłym roku, powoli szykuję master plan

Kamcia wiesz, że ja też

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies