Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Droga do spełnienia 07:02, 24 maj 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
Monia

Powiem Wam że im dłużej tym bardziej jestem skłonna wywalić wszystko z tej mojej rabaty frontowej i zrobić ją od nowa

no może nie wszystko - bo cisy nie i powojniki też nie
ale reszta - byliny miskanty lilie hortki kupę innych tak
wiem że teraz to nie realne
szkoda byłoby mi roślin ale chyba na jesień mus coś wymysleć
chora jestem i tyle
coś co ma być ozdobą przed wejściem - straszy
7 lat się tym miotam i efektu dalej zero
beznadzieja

kiedy można miskanty przesadzać?

zawilce wiosenne przesadzę - miejsce mam i myślę że powinno im tam być dobrze

ktoś chętny do pomocy?

też musiałam dorosnąć do uspokojenia ogródka, ale i tak jest mega dużo roślin w nim. A teraz jak mocno bujneły ze wzrostem to stwierdzam że dużo za gęsto jest.
Jeśli szkoda wyrzucać [bo mi jest szkoda] to może komuś możesz podarować? Ja tak staram się robić.
Ogród do odświeżenia 19:43, 23 maj 2018

Do góry
Ale lilie już spore Też szybciej będą niż zwykle.

Luiski kwiatowo bardzo Ci się posunęły! Boski zapach zaraz będzie

Macham Julcia
Droga do spełnienia 12:49, 23 maj 2018

Do góry
Monia

Powiem Wam że im dłużej tym bardziej jestem skłonna wywalić wszystko z tej mojej rabaty frontowej i zrobić ją od nowa

no może nie wszystko - bo cisy nie i powojniki też nie
ale reszta - byliny miskanty lilie hortki kupę innych tak
wiem że teraz to nie realne
szkoda byłoby mi roślin ale chyba na jesień mus coś wymysleć
chora jestem i tyle
coś co ma być ozdobą przed wejściem - straszy
7 lat się tym miotam i efektu dalej zero
beznadzieja

kiedy można miskanty przesadzać?

zawilce wiosenne przesadzę - miejsce mam i myślę że powinno im tam być dobrze

ktoś chętny do pomocy?
Malutki pod lasem 21:32, 22 maj 2018

Do góry
Moja mała bylinówka
Muszę wywalić te wielkie a la słoneczniki na prawo od hakuro. Są żółte, a miały być na tej rabacie kwiaty w tonacji białej i różowej. Miały być białe lub różowe floksy, a jest takie coś żółte A no i na lewo od hakuro są pomarańczowe lilie, ale te zostawię, mam do nich sentyment, przeniosłam je z ogrodu dziadka mojego M, z tego samego co duże kule bukszpanowe z przodu. Niedługo tego ogrodu może już nie być, dlatego te zostają
Mój zielony świat 10:16, 21 maj 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

To ja jeszcze dopytam-sadzilas w sierpniu, a może jesienią czy na wiosnę? Ja już różne wersje widzialam i nie wiem, która poprawna.. u mnie cebula nawet kiełka nie wystawiła z ziemi, więc nie wiem czy być ciekawska i się dokopać do tej cebuli, czy w ogóle żyje, czy dać jej święty spokój. Sadzilam jakoś w kwietnu, na pewno co najmniej miesiąc temu (inne lilie sadzone jednocześnie mają juz ze 30cm). Pamiętasz jak głeboko sadziłas cebulkę? Normalnie 100 pytań do

Ja sadziłam w kwietniu w zeszłym roku i też myślałam, że zaginęły a one dopiero w tym roku się pokazały. Widocznie tak mają.
Mój zielony świat 20:51, 20 maj 2018

Do góry
Justyna napisał(a)

Kasiu, tak z martagonami bywa. U mnie w pierwszym roku wyszły niskie zamorki kilkunastocentymetrowe, które szybko zeschły myślałam, ze po nich, a one w drugim sezonie miło zaskoczyły i pięknie zakwitły

To ja jeszcze dopytam-sadzilas w sierpniu, a może jesienią czy na wiosnę? Ja już różne wersje widzialam i nie wiem, która poprawna.. u mnie cebula nawet kiełka nie wystawiła z ziemi, więc nie wiem czy być ciekawska i się dokopać do tej cebuli, czy w ogóle żyje, czy dać jej święty spokój. Sadzilam jakoś w kwietnu, na pewno co najmniej miesiąc temu (inne lilie sadzone jednocześnie mają juz ze 30cm). Pamiętasz jak głeboko sadziłas cebulkę? Normalnie 100 pytań do
Miłkowo - sezon 2016-2022 14:12, 20 maj 2018

Do góry
i fantastyczna żaba na powodzenie i szczęście i lilie od Danusi, zaraz idę sadzić
idą na ognistą rabatę

Ogród Mirelli 09:14, 18 maj 2018

Do góry
Przyszłam zobaczyć lilie. ..
A tu piękne rodki. Śliczne kolory.
Mnie one nie lubią. Azalie już dla mnie laskawsze sa.
Działka ładna. A ileż jeszcze tego trawnika
Moja działka na Dębowym Lesie 08:45, 18 maj 2018

Do góry
MirellaB napisał(a)
Aniu moje lilie się rozkręcają

zaraz idę zobaczyć .
U mnie na razie św. Józefa i martagonki mają spore pąki.
Ale jeszcze trochę do pięknych widoków.
Moja działka na Dębowym Lesie 23:09, 17 maj 2018

Do góry
Aniu moje lilie się rozkręcają
Wszystkiego po trochu 20:37, 17 maj 2018

Do góry
Ale kolorów
teraz nie będę mogła w nocy spać

Lilie już Ci kwitną???
Tajemniczy Ogród 13:53, 17 maj 2018

Do góry
Asia Makadamia, to ta rabata, o której wspominałam. Zrobiłam dla niej obwódkę z seslerii jesiennej wymieszanej z szałwiami. Jest na niej też bodziszek,piwonia, róża, powojniki dwa, hortensje, tulipany i czosnki ale już przekwitły, i lilie i bukszpan Taki misz masz ale z obwódką zaczęła mi się podobać Dziś już kwitnie szałwia i powojnik, ale leje więc narazie musi wystarczyć foto sprzed trzech dni
Anna i Ogród 13:05, 17 maj 2018

Do góry
Lilie Pretty Woman pokazują kły.

Aktinidia po raz pierwszy zawiązała owoce

Orzech też i to sporo. Może po 10 latach coś spróbujemy

No i truskawki. Gdzieś rosną sadzonki od Danusi ale tylko eM to wie gdzie
Moja działka na Dębowym Lesie 20:30, 16 maj 2018

Do góry
basia3012 napisał(a)
Dziękuję Aniu za odwiedziny i miłe słowa. Jestem u Ciebie z rewizytą i podziwiam . Przepiękny jest Twój ogród, cudne hosty, powojniki i w ogóle wszystko. Wspaniałości. Pozdrawiam.

Basiu , witaj w moich progach i ogrodzie
I ja dziękuję za miłe słowa.
Tak, hosty, powojniki, liliowce, lilie, hortensje, róże i jeżówki bardzo lubię.I inne oczywiście też
Zapraszam częściej

Mój ogródek 18:20, 16 maj 2018

Do góry
Rumianka napisał(a)
Jak lilie buchną kwieciem, to efekt będzie powalający...rabatki prezentują się superowo...kanciki, że ho, ho... a gnojóweczka, to samo dobro...

Jak mówi moja córa- Gnojówki to witaminki
Akwarela w ogrodzie:) 11:50, 16 maj 2018

Do góry
ryska napisał(a)
Witaj, przeczytałam cały wątek, bardzo ciekawy zresztą. Niesamowita zmiana i to w ciągu 25 stron hihi
Wspaniała aleja piwoniowa. Babcia moja kochała te rośliny i też mam sadzonkę z tamtego ogrodu. W tym roku zakwitnie ku mojej wielkiej radości.
Hosty lubię, choć nie mam ich za wiele.
Życie w zgodzie z naturą również jest mi bliskie, zarażam tym najbliższych do tego stopnia, że starsza córcia studiuje inżynierię ekologiczną
Zaznaczam i będę częstym gościem.

Piwonie, lilie, haftowane obrusy, starą komodę i inne takie tam po babci są dla mnie jak największe skarby. Rośliny po babci w pierwszej kolejności dostają obornik i kompost
Gdybyś miała ochotę na hosty pamiętaj o mnie zawsze jesienią i krzycz głośno, chętnie się podzielę.
Inżynieria ekologiczna! Fiu, fiu! No nieźle! Gratuluję zdolniachy!
Zaglądaj kiedy tylko zechcesz, zapraszam serdecznie
Jestem w polu 10:24, 16 maj 2018

Do góry
elka_ napisał(a)

Ślicznie dziękuję za zdjęcia

Mini oczko przy ławeczce milusie. Wymyśl coś, żeby woda była w ruchu. Wg Japończyków woda w ogrodzie powinna krążyć

Rzeczywiście twój powojnik Nr 1 Jaka to odmiana?

Proszę bardzo
Właśnie z tą wodą w ruchu chyba będzie problem, bo posadziłam tam lilie wodną, a ona podobno nie lubi ciurkającej wody. Chyba, że coś źle przeczytałam
Powojnik Elu to Atragene - Maidwell Hall. Bardzo go lubię, bo powtarza kwitnienie
Tu narazie jest ściernisko... 22:17, 15 maj 2018

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Rabata azaliowa w pełnej krasie, jak i cały ogród! Też czekam na lilie ...u Ciebie!

Haniu bardzo mi miło. W innym miejscu mam jeszcze inne lilie, ktore dostałam od ciebie i Gobasi. Tylko nie pamiętam gdzie które posadziłam. Może jak zakwitną to będzie łatwiej je poznać.
Tu narazie jest ściernisko... 22:00, 15 maj 2018

Do góry
Rabata azaliowa w pełnej krasie, jak i cały ogród! Też czekam na lilie ...u Ciebie!
Tu narazie jest ściernisko... 21:50, 15 maj 2018

Do góry
Margeretki już zaczynają a lilie tuż tuż.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies