Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

anabuko1 22:33, 15 maj 2018

lindsay80 napisał(a)
Podziwiam u Ciebie Aniu kolekcję hostową!
Ja w zeszłym roku zachwyciłam się u koleżanki hostą z błyszczącymi liśćmi I nawet sobie jedna taka odmianę zakupiłam, choć to inna niż ta widziana u koleżanki.

Po prostu lubię hosty i to bardzo
A co to za odmianę kupiłaś tą o błyszczących liściach.Wiem,że takie są.
ale ja nawet takich nie mam.Mam jedną w planie do kupna ale na przyszły rok.

Następne powojniki się szykują do kwitnienia.
eda 23:06, 15 maj 2018

anabuko1 napisał(a)

Mam różne orliki .

I takie tez
Orliki nawet w hostach

piękności orliki i ten nieziemski powojnik o hostach już nie mówię cudowności ja taką jedną z obrzeżami białymi ciągle rozsadzam by było ich więcej i się zastanawiam czamu tak słabo rośnie haaa a iglaka to wiesz ja zanim coś wyciapnę to siadam i powycinam sobie fikuśnie i się okazuje że zostaje jak się zastanawiasz to może pociachaj najpierw a później zobaczysz
i wiesz ...my wszyscy to waryjaty ogrodowe zamiast podziwiać to roboty sobie okładamy ...ja to już nie umiem siedzieć ciągle muszę coś skubać to chyba już choroba haaa buziam
anabuko1 23:19, 15 maj 2018

eda napisał(a)

piękności orliki i ten nieziemski powojnik o hostach już nie mówię cudowności ja taką jedną z obrzeżami białymi ciągle rozsadzam by było ich więcej i się zastanawiam czamu tak słabo rośnie haaa a iglaka to wiesz ja zanim coś wyciapnę to siadam i powycinam sobie fikuśnie i się okazuje że zostaje jak się zastanawiasz to może pociachaj najpierw a później zobaczysz
i wiesz ...my wszyscy to waryjaty ogrodowe zamiast podziwiać to roboty sobie okładamy ...ja to już nie umiem siedzieć ciągle muszę coś skubać to chyba już choroba haaa buziam

Dziękuję ci za tak pozytywne słowa i na temat moich roślin
Oj znam tą ruchliwość ogrodowa..
Ja w sumie bardzo się cieszę,że tego iglaka usynęłam mam okno na dalszą część ogrodu
Ty też masz piękne i inne też orliki niż u mnie
Orliki mam nawet w hostach

basia3012 00:15, 16 maj 2018

Dziękuję Aniu za odwiedziny i miłe słowa. Jestem u Ciebie z rewizytą i podziwiam . Przepiękny jest Twój ogród, cudne hosty, powojniki i w ogóle wszystko. Wspaniałości. Pozdrawiam.
nicol21 07:45, 16 maj 2018

Dobrze że tego iglada wycięłaś. Jeśli wzbogaca to Widok z tarasu to super!

a to myślałam że moje patriotki takie marne i ociągają się z wychodzeniem, ok, są trochę większe ale w porównianiu do innych host wychodzą później.

Piękne kolorki masz w tym ogrodzie, super portrety roślin pokazałaś ...znów
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
lindsay80 18:21, 16 maj 2018

anabuko1 napisał(a)

A co to za odmianę kupiłaś tą o błyszczących liściach.Wiem,że takie są.
ale ja nawet takich nie mam. Mam jedną w planie do kupna ale na przyszły rok.

Ja kupiłam odmianę Devon Green, a ta która podobała mi się u koleżanki nazywa się Red Stepper.
anabuko1 20:30, 16 maj 2018

basia3012 napisał(a)
Dziękuję Aniu za odwiedziny i miłe słowa. Jestem u Ciebie z rewizytą i podziwiam . Przepiękny jest Twój ogród, cudne hosty, powojniki i w ogóle wszystko. Wspaniałości. Pozdrawiam.

Basiu , witaj w moich progach i ogrodzie
I ja dziękuję za miłe słowa.
Tak, hosty, powojniki, liliowce, lilie, hortensje, róże i jeżówki bardzo lubię.I inne oczywiście też
Zapraszam częściej

anabuko1 21:13, 16 maj 2018

nicol21 napisał(a)
Dobrze że tego iglaka wycięłaś. Jeśli wzbogaca to Widok z tarasu to super!

a to myślałam że moje patriotki takie marne i ociągają się z wychodzeniem, ok, są trochę większe ale w porównianiu do innych host wychodzą później.

Piękne kolorki masz w tym ogrodzie, super portrety roślin pokazałaś ...znów

Też jestem z tego zadowolona.I to,że znalazłam czas, aby te myśli szybko zrealizować.
Tak widok z tarasu będzie szerszy na hortensje Limkę
I i z dwóch stron ogród już nie będzie się dzielił iglakiem.
O widzisz, marne te nasze Patriotki, coś za służeniem nam się ociągają
I dziękuję bardzo w imieniu moich rośli i mojej fotografii.

Tutaj już widać większy obraz ogrodu, bez tego iglaka.
I rosnące hortki

Margerytka40 21:17, 16 maj 2018

Bez jałowca dużo lepiej,piękne masz te białe orliki
anabuko1 21:28, 16 maj 2018

lindsay80 napisał(a)

Ja kupiłam odmianę Devon Green, a ta która podobała mi się u koleżanki nazywa się Red Stepper.

Jak wspomiałam wcześniej,że ja takowych błyszczących nie posiadam.Ale to dlatego,że na żywo nie widziałam.A ze zdjęć z netu nie ujęły mnie tak bardzo.
dlatego jestem ich ciekawa.
Zobaczyłam w necie , te podane odmiany przez ciebie.
Devon Green wygląda ciekawiej.Ciekaw jestem jej.Pokazuj ją u siebie częściej.A mnie na te pokazy, proszę zapraszaj, bo wiesz, człowiek nie zawsze wszędzie zajrzy o czasie.
Może przekonam się do nich i jakąś zaproszę.

Moje hostowisko z jednej strony zaczyna być bardziej ładne

I kwitnąca macierzanka