Witaj Sylwia.Jestem fanką twojego pięknego ogrodu.Idąc twoim tropem mam już projekt od Danusi i zabieram się za realizację . W moim projekcie są podobne rośliny do tych ,które i Ty posiadasz, dlatego mam pytanie gdzie kupowałaś cisowe kule na pniu . Pamiętam że te Twoje były w fajnej cenie a ja też mieszkam w okolicach Krakowa. Będę bardzo wdzięczna za info(:
Dziś pokaże Wam następny projekt rabaty która łączy się z donicą z klonem którą wcześniej pokazałam
Ale mam problem bo nie umie się zdecydować czy kontynuować z klonem czy dać kule z wodą może Wy coś doradzicie
na rabacie są kwadraty z bukszpanu kule betonowe miskant pasiasty oraz kula z wodą lub klon
Faktycznie. Musiałam się cofnąć do początku, bo myślałam że wszystko robiłaś sama , coś mi się pokićkało z innym wątkiem. Ale to nie zmienia faktu, że masz bardzo dobry gust, wiesz czego chcesz i co Ci się podoba . Widać ogrom pracy jaki włożyłaś, aby ten ogród był taki piekny jak jest teraz
Pozdrawiam
Niestety nie mam żadnego rysowanego projektu. Nigdy nie pracowałam z architektem krajobrazu. Wszystko, co do tej pory powstało jest efektem mojej gonitwy myśli Nie mam za bardzo wyobraźni, nie potrafię sobie wyobrazić efektu końcowego, dlatego wszystko robię etapami, małymi kroczkami i po kolei. Jak skończę jedno i jestem zadowolona z efektu to przechodzę do obmyślania kolejnego kawałka tak, żeby zgrał się z tym, co już jest. Dlatego mam niestety tempo ślimaka Moja znajoma mówi mi ciągle "weź, wsadź, potem przesadzisz albo przekopiesz" a ja nieeeee, ja myślę, analizuję, kombinuję, trawię... dlatego 6 lat minęło a ja dopiero w tym roku posadziłam byliny... i już wiem że na wiosnę wszystkie prawdopodobnie pozmieniają miejsca
Sierpień mam zamiar poświęcić na mierzenie terenu i zrobienie kilku rysunków poglądowych części z rabatami i projektów tego, co mogłabym chcieć zrobić. I to pewnie będę pokazywać z prośbami o porady i obiektywne spojrzenie, a sama i tak będę ganiać i układać deski i inne pomoce na trawie żeby to wszystko wizualizować
Nie znam tego ogrodu.
Ja mam przy studni różową jeżówkę, krwawnik i rozplenicę Hameln. I do tego żurawkę ciemnofioletową.
Tylko nie chcę znowu powtarzać podobnych zestawień.
Mam do zagospodarowania stipę.
Tymczasem jeżówki wylądują na tymczasowym miejscu i mam nadzieję będą się rozrastać a nie zanikać.
Małgoś, masz sliczną jeżówkę. W ogrodzie pod górkę jest połączenie jeżówki, krwawnika i stipy. Mi się podoba. Jak odpalę kompa, to ci zalinkuję, chyba że szybciej znajdziesz. Projekt Danusi
Dziękuję za miłe słowa
My w rodzinie tak mamy że się z siebie śmiejemy - trzeba być niepoważnym tam, gdzie można, we wszystkich innych miejscach życie samo powagę wymusi i zrobi to zdecydowanie częściej niż by się chciało.
O zmianę nazwy wątku już poprosiłam Panią Danutę. Przy gonitwie myśli trochę nie pomyślałam, że to może być tak zrozumiane i faktycznie trochę niefortunnie wyszło.
A ja wpadłam tu przez przypadek.. i przeczytałam wszytko.... masz dobre pióro, w małym ciele wielki duch (to jak ja ) i psa co go nie ma.... tak ja i ja
I jesteś jajcara.. wąsiki u Taty... spryty kamuflaż
I też myślałam po nazwie wątku, że ci jakiś architekt spartolił projekt
Walcz Malutka walcz.. i Karoliny to fajne dziewczyny
Witam .Mam na imię Monika .I ja zaraziłam sie ogrodomanią. W każdej wolnej chwili zaglądam na forum ,oglądam wasze ogrody i marzę o swoim ogrodzie takim pięknym jak ogród Any_art, czy ogród Sylwii,o przepraszam pominęłam najważniejszy czyli ogród szefowej- Danusi. Mój ogród ma 11 lat ,co roku coś dosadzam i ciągle to nie jest to. Od kilku lat planowałam że w końcu zamówię projekt u profesjonalisty ,ale jakoś nie mogłam się na nikogo zdecydować. Przełom nastąpił gdy odkryłam ogrodowisko. Projekty Danusi były tym czego szukałam.Nie zastanawiając się długo zamówiłam projekt .Prośba została pozytywnie rozpatrzona i po niespełna połtoramiesięcznej współpracy projekt leży na stole w salonie .Codziennie go podziwiam i nie mogę doczekać się realizacji. Będę dołączała fotki starego i nowego ogródka,ale nie mam zbyt wiele czasu na te poczynania ogrodowe gdyż jestem pracującą matką trzech córek(:
Witaj Ana ,mam na imię Monika, śledzę twój wątek już od kilku miesięcy i muszę powiedzieć że to najpiękniejszy ogród na Ogrodowisku, pozazdrościłam Ci i mam już projekt od Danusi. Patrząc na Twoje poczynania ogrodowe uwierzyłam , że i mnie amatorowi w tej dziedzinie się uda. W moim projekcie jest dużo podobnych roślin do Twoich, więc jeżeli pozwolisz to będę podpytywała np. o tanie zakupy lub o sposób sadzenia poszczególnych roślinek