Floksiki jeszcze nie posadzone.. mają być niziutkie i kwitnąć maja dłuuugo.. zobaczymy.. w opisie wysokość 40-50cm, kwitnąć maja 2 miesiące.. Summer Purple
Krzywy chodnik, mąż któremu się już czegoś nie chce (może być zmęczony i po prostu mieć też dość wszystkiego).. to pikuś i nie powód do nerwów.. oby takie problemy były w zyciu.. wrzuć na luz.. jakbym takimi pierdołami się przejmowała to wylądowałabym już dawno w wariatkowie lub z zawałem.
Samo się posiało i skomponowało.. a dalie od Ciebie w końcu posadziłam.. bo marniała w doniczce..
Pięknie się to dobrało. Ania, czy to jest 'Nicolas'?
A działanie w czasie upałów nie dziwi mnie wcale - pod oczarem posadziłam hosty (podzieliłam teraz) i bergenie (pomnozyłam) i pierwiosnki. I teraz mam plan podzielić liliowca Stella. Są takie dni kiedy ma się czas (albo nerwa) i pomysł już nabrzmiały.
Ja swoją perwoską wczoraj też już trochę podwiązałam, do tej pory opierała sie na liliach i firletce, ale poprzycinałam i boje się że pierwszy deszcz ją połozy.. Mam wbite pręty w środku i do tego ją podwiązuję.. prętów praktycznie nie widać..
Foto nieostre, trawnik nie skoszony.. wiec patrzymy tylko jak podwiązana perwoskia.
Moja ulubiona turzyca palmowa od Krysi Ice Fountains, będę ją rozmnażała przez dzielenie- bardzo łatwo się odnawia o każdej porze roku i pierwsza w marcu jest zielona. Godna polecenia