Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

Kasia_CS 19:15, 22 wrz 2016

Hihi, Ela, to moze i ja jeszcze w tym sezonie zdaze z ta kreda... bo nie zamowilam wczesniej na A i jakos tak mi sie rozeszlo po kosciach... a tez mam maczniaka na przetaczniku!
19:30, 22 wrz 2016
gierczusia napisał(a)
Bawiłam się dzis w młodego chemika według receptury Mazana zrobiłam miksturę na grzyba..a zaczęło sié niewinnie doczytałam gdziesik u nas na forum o tej mieszaninie..najpierw była kreda...hmmm.malarska jakbyście widzieli ten wzrok sorzedawcy w casto , kiedy o nią zapytałam...po prostu..bezcenne ale dodał..kredę..to w sklepie u pana Zdzisia zrozumiałam o co biega kredę zamówiłam w necie dziś odbyło się wiiiielkie mieszanie i nawet udało mi się nie wysadzić domu ani siebie bo miała być...reakcja z wydzielańiem CO cokolwiek to znaczy szumiało w każdym razie nieźle, w końcu się uspokoiło, zmieszałam i właśnie skończyłam pryskać trzeba pamiętać , aby powtarzać regularnie , co tydzień...noo i zobaczymy
Krótka relacja....

trzeba było pisac ze kredy chcesz mam duzo za duzo w garazu

zrobiłam ten wynalazek na pomidory ..pryskałam od wiosny cały sezon ...moja ocena

pic na wode

jesli działa to jedynie profilaktycznie ...ja juz jest grzyb to uzyj srodka chemicznego

PS. róz tez nie uchroniło od plamistosci

ten rok jest rokim grzyba co zrbic ...trzeba z tym zyc taki klimat

Bogdzia 20:42, 22 wrz 2016

Juz prawie koniec sezonu i wszystkie byliny i tak do skasowania czy warto walczyc teraz z grzybem?Buziaki za odwagę że nie uciekłas jak to CO syczało.
gierczusia 21:01, 22 wrz 2016

Bogdzia napisał(a)
Juz prawie koniec sezonu i wszystkie byliny i tak do skasowania czy warto walczyc teraz z grzybem?Buziaki za odwagę że nie uciekłas jak to CO syczało.

Nie mam pojęcia Bogdziu ale ta christa cała biała doprowadza mnie do białej gorączki a ponieważ kredę już zamówiłam i miałam dziś troszkę czasu i nastrój zabawowy , to postanowiłam że spróbuję..a cooo
A z uciekaniem...hmmm...to nie było tak do końca leciałam z syczącą butelką z kuchni na taras( jak już wysadzać to raczej na zewnątrz , bo szkody mniejsze ) dobrze ,że byłam w domu sama i synek matki nie widział , jak z paniką w oczach i dymiącą butelką rozwijała prędkość ponaddźwiękową straciłabym chyba resztkę autorytetu
gierczusia 21:04, 22 wrz 2016

eee_taam napisał(a)

trzeba było pisac ze kredy chcesz mam duzo za duzo w garazu

zrobiłam ten wynalazek na pomidory ..pryskałam od wiosny cały sezon ...moja ocena - do bani
jesli działa to jedynie profilaktycznie ...ja juz jest grzyb to uzyj srodka chemicznego

PS. róz tez nie uchroniło od plamistosci

ten rok jest rokim grzyba co zrbic ...trzeba z tym zyc taki klimat

Justyś ta kreda to taka taniocha ,że nie warto by mi było kogokolwiek fatygować .... Mówisz ,że do bani ??... Aaa...szkoda...a nadzieję miałam
U mnie grzyba dużo niestety wysoki poziom wód gruntowych i glina..otttt..i przepis na grzyba gotowy
gierczusia 21:05, 22 wrz 2016

Kasia_CS napisał(a)
Hihi, Ela, to moze i ja jeszcze w tym sezonie zdaze z ta kreda... bo nie zamowilam wczesniej na A i jakos tak mi sie rozeszlo po kosciach... a tez mam maczniaka na przetaczniku!

Mnie też ten przetacznik wnerwia tym bardziej ,że ma po prostu cuuudne te kwiaty i widok tych badyli bez kwiatów...no nic ino się napić albo wziąć relanium
Zobaczę co z tego będzie i zamelduję
gierczusia 21:07, 22 wrz 2016

abiko napisał(a)

A widzisz, bo mi tu taka jedna z O. powiedziała, że mistrzyni w upychaniu drzew jesteś Ja mam ciut więcej z naciskiem na ciut i mówię, że nie mam gdzie ich posadzić a petelnia jest niestety Więc muszę przyjść do Ciebie na nauki

Chętnie pomogę Ci upychać to moje hobby szkolenie dla adeptów upychania gratis
Ps...a my się nie spotykamy w niedzielę przypadkiem ???
gierczusia 21:08, 22 wrz 2016

Ku pamięci..šciąga z kolorami kwiatów rozchodników.....

Pluszakowa 04:24, 23 wrz 2016

Elu OW ile masz pryskaj najwyżej już nie pomoże

Dodatkowo na teraz polecam oprysk z olejku herbacianego. Kupisz go w aptece w małej butelce jak olejki do aromaterapii

Pachnie jak preparaty na trądzik

Buziaki poranne
gierczusia 07:30, 23 wrz 2016

Pluszakowa napisał(a)
Elu OW ile masz pryskaj najwyżej już nie pomoże

Dodatkowo na teraz polecam oprysk z olejku herbacianego. Kupisz go w aptece w małej butelce jak olejki do aromaterapii

Pachnie jak preparaty na trądzik

Buziaki poranne

Witaj Ranny Ptaszku
Mikstura zrobiona wczoraj było pierwsze pryskanko a teraz co tydzień , prawda ??
A tn olejek herbaciany to na co ??? Pierwszy raz słyszę była soda, były drożdże...ale olejek ?? koniecznie napisz co i jak
Buuuziole