Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Z Pszenicznej ... 09:36, 20 sie 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Masz, zrobione od ręki.
Niestety mięliśmy stolarza do d..., spieprzył łącznie blatu, użył dwóch lakierów na szafki... ech życie i fachowcy... niech ich...
Ale i tak jestem zadowolona. Na początku drżałam o blat, teraz kroję na na nim oczywiście dość ostrożnie . Stawiam gorące garnki, wyrabiam ciasto, wszystko bez stresu. Plam po wodzie nie ma, trzeba tylko przy zlewie uważać.
Jesienią będę szlifować i olejować na nowo, bo 4 lata go użytkujemy. No wiesz dzieciaki to potrafią, już są odpryski na lakierze, mam obiecany nowy przez męża zawsze jednak znajdą sie ważniejsze rzeczy No ale bez stresu...

Uśmiecham się bo też mam taki układ w kuchni. I okno w tym samym położeniu, tylko zlew w narożniku ładne mebelki, jeszcze konieczne coś zmywalnego między blatem i meblami pozdr.

czytam o rabacie biało-fioletowej, to tak jak u mnie
ale bordo mi się też wdaje
dorzucam mój zestaw: czosnki, hiacynty fioletowe,lawenda,rozchodnik,ostróżki i trawy
Mata przeciw chwastom 09:34, 20 sie 2016

Do góry
Witam ja również choć nowa tu jestem po przeczytaniu powyższych postów ściągam agro...niestety sama bo mąż stwierdził że nie będzie pomagać ale przeszkadzać też ;( - pewnie mu przejdzie ale na razie walczę sama... sęk w tym że mam ok. 100 tuj do odkopania, niewiezienia im ziemi i odgarniania kamyczków - nie wiem czy zdążę przed zimą....wczoraj zdjęłam agro z 7 tuj oczywiście zdjęcia zrobię korzenie na wierzchu dlatego dowożę taczka czarnoziemu by te korzenie przysypać bo u mnie niestety piaski. Mam 2 pytania:
1. czy zasypać mogę potem to kamyczkami czy raczej zostawić przy tujach gołą ziemię? teraz jest tak

2. czy te korzonki nie zmarzną jesienią/ zimą ? bo pewnie jesienią skończę w takim tempie ściągać agro
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 09:22, 20 sie 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
A przy wieczornym słoneczku-moje całe dwie rabaty i hortensje.

Makro telefonem

Nowy chodniczek-już trawka wschodzi

Chodniczek przy garażu:

Szambowa w progresie:

A tak było jeszcze niedawno-2,5 mca temu:

Pięknie przywołuję do porządku żeby zmienić nazwę szambowej na:
jeżówkową
jesienną, bo są rozplenice i rozchodnik
albo jakąkolwiek inną

Hortensje pod murem mi się podobają, jaka to odmiana?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:12, 20 sie 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

chyba cos pamietam...bo to bylo wtedy jak trawnik zakladalas...
teraz jest super, duzo lepiej niz na fotkach

Eee tam jak trawnik zakładałam to już było ładnie pokażę Ci jak to wyglądało na samym początku

A tak teraz

Moje małe królestwo 09:10, 20 sie 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Dziewczyny wczoraj była próba generalna mój kamień działa
Dziś ma przyjechać stelaż aby przykryć zbiornik na wodę jutro pojadę po kamyszek i będzie już ładnie

cały czas chodzi mi po głowie aby połączyć kamień z rabatą przed tujami.

Jaki fajny kamolek i zciurkadełkiem
Super
Rododendronowy ogród II. 08:55, 20 sie 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Byłam dziekuje. Ja dzis w ogrodzie prawdziwka znalazłam a w ogrodowym lesie mam znów kanie , juz nie wiem które w tym roku. A w lesie podobno nic nie ma bo susza a ogród podlewany.

Dostałam miesiąc temu od znajomych grzybki i zrobiłam sobie 3 małe słoiczki na zimę i oczywiście zjadłam zupkę grzybową. Kiedyś jeździłam na grzyby ale teraz samej mi się nie chce i nie jest to jakąś moja niezłomną pasją. Ale Ty pewnie pójdziesz na spacer i grzybki trafiasz
Rozpoznawanie chorób i szkodników 08:48, 20 sie 2016

Do góry
sylwesterk napisał(a)
Witam,
uprzejmie proszę o pomoc w zdiagnozowaniu, co dolega mojej kosodrzewinie. Nie ma owadów, mszyc na roślinie.

Z góry dziękuję.

Osnuja osnują, ale popełniłeś wiele błędów pielęgnacyjnych.

Przede wszystkim posadziłeś za głęboko..to widać jak na dłoni, druga sprawa - zasypałeś je kamieniami po sufit, już więcej chyba nie mogłeś nasypać, a jak jeszcze położyłeś agro ??, to już załatwiłeś je na amen.

Chłopie, rozgrzeb te kosodrzewiny, zobacz co tam masz u nasady pnia, podnieś je wyżej celem dania im szansy na życie,. potem obetnij suche gałęzie, zapomniałam napisać - daj ziemię do iglaków. Jeszcze jedna sprawa czy nie rosną w glinie, to powoduje zatapianie korzeni.

Żal patrzeć jaki los im zgotowałeś. Może ten post jest radykalny, ale może się opamiętasz i inaczej zaczniesz sadzić rośliny

Rozumiem, że wygodnie jest wyłącznie wykonać oprysk, ale to sprawy nie załatwi i sosny padną.
Ogród w remoncie 08:47, 20 sie 2016

Do góry

Akcja jałowce rozpoczęta . Ręce mnie bolą od sekatora ale na szczęście do roboty włączył się mój M . Nie wiem czy coś zostanie z tych krzaczorów . Zawsze jednak mogę się ich pozbyć na amen . Nawet moja druga połowa stwierdził że jak wyjdzie to kiepsko to potraktuje to traktorem . Płakać nie będę . Właściwie to już widzę miejsce na nowe roślinki .

Miłkowo - sezon 2016-2022 08:46, 20 sie 2016

Do góry
Milka napisał(a)

okrywowa
NN

Ice Lady niezłomna

te też niezłomne

uciekam

Muszą cieszyć róże długo kwitnące byłam w szoku że ślimaki lubią jeżówki
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:27, 20 sie 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Miłka

bratki od wiosny mam non stop, ale jak wywalic
jak kwitną i kwitną

U mnie też bratki w donicy i na dodatek w słońcu

czytam o moliniach- czy one są ekspansywne?
Rozpoznawanie chwastów 08:16, 20 sie 2016

Do góry
RobertB napisał(a)
A u mnie w ogrodzie wyrasta jakieś trawopodobne coś.. rośnie między roślinami i ciężko to wyrwać. Nie tworzy jakiś większych kęp tylko ta cała grupa widoczna na zdjęciu to tak jakby roślina obok rośliny.. Widać zresztą po obu stronach od tej dużej części, że wyrastają kolejne małe. Nie działa na to środek selektywny: Fusilade... co to może być? Proszę o pomoc

To bardzo dziwne bo Fusilade działa na jednoliścienne, a ta trawa jednoliścienną jest. Ja bym nie czekała a wyrywała z korzeniami.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:16, 20 sie 2016

Do góry
India napisał(a)

Witam i o tę roślinkę pytam co to?

to dzięgiel ozdobny
Przerwa na kawę... 08:03, 20 sie 2016

Do góry
Aniu moja Swany w obecnym czasie. Jest w niskiej skrzynce z magnolią, macierzanką i żurawką Lime marmelade. Cała jest powiązana czarnym sznurkiem dlatego nie leży na ziemi. Ma teraz jakieś 80 cm szerokości i 50 wysokości. Raczej trzeba będzie ją stąd przenieść i poszukać niskich róż.

Ogród Cioci cz. 3 07:39, 20 sie 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
I z góry

Chyba wszyscy z drogi podziwiają Twój ogród
Ciągle się zastanawiam nad tak szerokimi kantami jak u Ciebie. Obawiam się tylko tego zielska rosnącego
Ogródek Iwony II 07:30, 20 sie 2016

Do góry
Marta, kwitnący miskan to klaine fontanne. Jedyny miskant, który pokonał zimę

Bluszcz nie jest taki ekspansywny, jeśli się go kontroluje. Rośnie niezbyt szybko i jedynym zagrożeniem może być, jak gałązki położą się na ziemi, ukorzenią się i będą nową sadzonką. Trwa to jakiś dłuższy czas, jak sadzonka jest silną roślinką. Jeśli przy pieleniu obetniesz to, co zbędne, będziesz mieć go pod kontrolą.
Tam, gdzie mam bluszcz, będzie na ogrodzeniu wybudowany murek. Wtedy bluszcz poprowadzę na murek.

Mój mały ogródeczek :) 07:02, 20 sie 2016

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
Chryzantema szaleje

Agniszko ona rośnie w gruncie (zimuje ) czy w donicy ...jest piekna i tak wsześnie kwitnie

dorodne masz hortensje ,a ta patyczków imponująca ....dorównała 3 latce,ale tylko wysokością bo urodą to nic laleczki nie przebije
Blaski i cienie nowego życia 06:06, 20 sie 2016

Do góry

Gruszka ugina się pod ciężarem owoców w tym roku Silver Dollar po 3 latach też niezła
Blaski i cienie nowego życia 06:02, 20 sie 2016

Do góry
Zdjęcia z bardzo wczesnego poranka przed wschodem słońca na słoneczny weekend

Tarasowa Senteur Royale

Moja "przyziemna" :) pasja 01:21, 20 sie 2016

Do góry
W donicy mam busz

Kłosownicy ścięłam już kłosy, może jutro zrobię fotki. Kępki sadzone w zeszłym roku ścięłam do zera, już po kilku dniach odbijały.

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:43, 20 sie 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Na żywicę naj naj najlepszy jest spirytus rektyfikowany, co prawda ciut drogi i może szkoda, ale działa. Żywica nie ma szans

Szkoda, że nie da siego użyć od środka Ewentualnie butelką rozmasować.. jak przy przeziębieniu.. a teraz lecę ratować gary... bo miało być 15 minut ..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies