Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

inka74 20:44, 01 wrz 2016

Zanim zdecydujesz czy dąb zostanie lub gdzie go wsadzić zerknij na wiśnię Amanogawa np. Tu
http://www.futuregardens.pl/wisnia-pilkowana-amanogawa-prunus-serrulata.html

Czy na magnolię Galaxy - ta większa trochę.
http://www.ogrodkroton.pl/towar.1496.magnolia.galaxy-magnolia.galaxy.html

Może buki? Są cudne choć to już duże drzewa. Ambrowiec jest kolumnowy i się ładnie przebarwia jesienią. Jest tyle pięknych kolumnowych drzew...
Juzia 20:44, 01 wrz 2016

Makusia napisał(a)

Hahahaha!!!!
Juzia 20:58, 01 wrz 2016

Ooooo...ambrowca też polecam!
Albo buka.
Graba tak średnio...bo chyba mam szpeciele
A na dębach sięnie znam.....ale ładny
Juzia 21:01, 01 wrz 2016

roma2 napisał(a)
Piękności. Cieszę się z Tobą, własciwie Wami. Na dużego dęba Toszka coś wymyśli .
Bo Ona dba o takie "szczegóły"

Rozmowa z mężem przednia .
Ja dziś poszłam po ziółka na herbatkę tymiankową. Zaczęłam sobie nawet pod nosem podśpiewywać, tylko podśpiewywałam jakąś durną reklamę tymianek i podbiał (na gardło czy coś), dobrze, że sie w porę stuknęłam w łeb. Kupiam tymianek i oregano, czyli to co trzeba. No, nie pobiłam co prawda mojej siostry w pośpiewywaniu, bo Ona idąc do pracy złapała się na śpiewaniu Marszu Pierwszego Korpusu "Spoza gór i rzek".

Ja ostatnio przy malowaniu nuciłam....."my pierwsza brygada..."
Gruszka_na_w... 21:10, 01 wrz 2016

roma2 napisał(a)
Piękności. Cieszę się z Tobą, własciwie Wami. Na dużego dęba Toszka coś wymyśli .
Bo Ona dba o takie "szczegóły"

Rozmowa z mężem przednia .
Ja dziś poszłam po ziółka na herbatkę tymiankową. Zaczęłam sobie nawet pod nosem podśpiewywać, tylko podśpiewywałam jakąś durną reklamę tymianek i podbiał (na gardło czy coś), dobrze, że sie w porę stuknęłam w łeb. Kupiam tymianek i oregano, czyli to co trzeba. No, nie pobiłam co prawda mojej siostry w pośpiewywaniu, bo Ona idąc do pracy złapała się na śpiewaniu Marszu Pierwszego Korpusu "Spoza gór i rzek".

"Kawałek kiełbasy dobrze podsuszonej" Tę piosenkę śpiewały dziewczynki z Bullerbyn w drodze po zakupy... i zapomniały jej kupić.
A procentowy napój na HT już jest na stanie?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
roma2 21:13, 01 wrz 2016

Makusia Se weszłam na strony ZSP i nie taki ten dąb straszny jak się go maluje.
Johanka77 21:13, 01 wrz 2016

Te umbry to mi takie hełmy zawieszone na mieczach przypominają... Od dziś już tak będzie
roma2 21:22, 01 wrz 2016

Gruszka Dzieci z Bullerbyn to moja ulubiona książka. Czytałam ja i czytałam moim dzieciom zanim same nauczyły się czytać .
O flaszce o dziwo nie śpiewałam. I nie zapomniałam. Robi się! Jutro bedzie gotów do wykrzystania.

Makusia nas zaraz pogoni jak nic.

Juzia Ty też waryjatka
Toszka 21:26, 01 wrz 2016

Często dla relaksu podśpiewuję sobie piosenkę zajączka "a nam wsio rawno"
i od razu tak się czuję
Gruszka_na_w... 21:37, 01 wrz 2016

Toszka napisał(a)
Często dla relaksu podśpiewuję sobie piosenkę zajączka "a nam wsio rawno"
i od razu tak się czuję

Do Ciebie bardziej pasuje "Nas ne dogonyat" . Obszar językowy ten sam.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies