Róża wyhodowana w firmie Rosen Tantau. Jest to najsilniej pachnąca róża nostalgiczna. Rośnie bardzo zdrowo. Ma niezwykłe kwiaty koloru purpurowo-fioletowego, bardzo pełne o silnym, orientalnym zapachu! Jest to odmiana silnie powtarzająca kwitnienie. Rośnie do wysokości 0,6 - 0,9 m.
Kasiu, Geisha jest naprawdę prześliczna, obsypana kwiatami, pachnąca, delikatna - może jak będe robila cos przed ogrodzeniem to połączę kilka jej krzaków z jakąś okrywową
A ja lubie kremy, biel - taka cytrynka to tylko w zapachu - nie mam nawet niczego z ubrań w tym kolorze Elfe na szczęście tę cytrynke łamie - limonka bardziej
Na razie rozmiar ma u mnie mikry ale ponieważ posadziłam przy zewnetrznym ogrodzeniu z myslą co ma sie "wylewać" na zewnatrz więc niech rośnie na zdrowie Darcey na razie miał niewiele do pokazania - zobaczę co będzie dalej
Iwonka, z wielką przyjemnością będe zostawiala slad obecności Nie powinnaś sie tak stresować, ja nie znam na O. prawie nikogo osobiście - kilka osób poznalam w Pęchcinie, znajomości albo sie utrzymują albo pozostaja tylko wirtualne na Forum. To też fajne
Róże kupuje oczami - nie sledziłam wczesniej wielu wątków - kupilam bo...bo tak Jak widzisz, nie powtarzają sie zbytnio u innych