Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W basiowie - kiedyś tu będzie ogród... 08:24, 26 lip 2016

Do góry
W tamtym roku wsadziłam w ziemię rozwar, który miałam w donicy, tak po prostu, szkoda było wyrzucić. I proszę, oto jest
Obawiam się, że jeden wyrwałam przy pieleniu :/

No i zaczynamy wykopki pod domek

Ogródek Iwony II 08:21, 26 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Pomalowałam po południu deski (pierwsza szarość u mnie). Zapowiedziałam, że od teraz wszystkie detale robię na szaro No z wyjątkiem elewacji...

Też myślę nad wprowadzeniem szarości w ogrodzie. Czym malowałaś deski?
Ogród - Brzóstowa 08:19, 26 lip 2016

Do góry
OlgaKol napisał(a)
Co sądzicie o takim sąsiedztwie dla mojej Lady of Shalott? - krwawnik "Paprika" i kocimiętka

To zdjęcie jest cudowne.
Zastanawiam się czy krwawnik nie zdominuje róży, on jest bardzo ekspansywny.
Typografia ogrodu 08:02, 26 lip 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

Poważnie? Po roku tak??

Suupeeer. Na to liczę.
powaznie.a wszystkie sadzonki p9 byly.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:57, 26 lip 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Jakośc zdjec słaba, bo zrobiłam gdy juz było niemal ciemno....

Cisy przycięte i czekamy aż brzzy po lewej stronie dorównaja brzozom po prawej stronie

Marzenko masz bardzo gęste nasadzenia pod brzozami, dostrzegam buksy, (chyba) ciemierniki, trawy i hosty.
Czy rabaty z brzozami potrzebują wzmożonej ilości wody?
Lubię gęste nasadzania a pod brzozą yongi mam pustkę z obawy, że nic mi tam nie urośnie. Chętnie skorzystam z Twojego doświadczenia

Fotorelacja z wakacji świetna
Chwasty w trawniku 07:30, 26 lip 2016

Do góry
KrzykSkate napisał(a)
Witam wszystkich,

Mam problem na jednej części mojego trawnika. Na powierzchni ok. 12 arów pojawiły mi się chwasty jak na załączonych zdjęciach.
Będę wdzięczny za pomoc w jaki sposób mógłbym ich się pozbyć.

Pozdrawiam,
Krzysiek

Wszystko zależy od wieku trawnika. Jeśli ma co najmniej rok możesz zastosować któryś z herbicydów na dwuliścienne - Chwastoź, Starane i zlikwidujesz te chwasty, albo wyrywaj ręcznie. Innej opcji nie ma.
Chwasty w trawniku 07:29, 26 lip 2016

Do góry
tomunio napisał(a)
Witam,
Na trawiku zagościło w kilku miejscach:
Co to i jak z tym wlaczyć? Prośba o porady...

Pozdrawiam
Tomek

To niepożądany gatunek, przez który trawnik wygląda brzydko. Wycinaj z ziemią, wykopuj, pozbądź się, a dołki zasypuj ziemią i dosiewaj dobrą trawę.
Spotkanie - Różany weekend w Rosarium 07:25, 26 lip 2016

Do góry
Sabina76 napisał(a)
To i ja dorzucam kilka zdjęć

O jakie zakupy duże Szkoda, że się nie ujawniłaś.
Moja działka na Dębowym Lesie 07:24, 26 lip 2016

Do góry
Dziękuję c bardzo.Buziaki
Hortensja bukietowa Kyushu,liliowiec Bella Lugosi i lilia Nymph
Tu ma być ogród :) 07:19, 26 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A wiosną podzieliłam i mam 3 szt, każda taka wielka.

Oprócz tego, że się rozrosła, to jest teraz znacznie wyższa, będzie miała 70 - 80 cm, weź to pod uwagę jak będziesz do róż dopasowywać.

Edytko, jak w całowci wygląda ta rabata? Co masz tam posadzone?

I co to jest FA?
Tu ma być ogród :) 06:37, 26 lip 2016
Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jeżówki Green Envy w trakcie przebarwiania

a gdzie ty kupiłaś ta jeżówkę? szukałam ... ale nie znalazłam ..nie kupiłam....jesteś zadowolona z jej wyglądu?
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 06:31, 26 lip 2016

Do góry
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 06:27, 26 lip 2016

Do góry
Haniu kamieniczek pokazalam tylko kilka pomijajac najwazniejszy i najpiekniejszy rynek. Musze pogrzebac w archiwum, bo fotografowalam Schärding z 1000 razy
i w lutym chyba albo w styczniu pokazywalam wam fotkiz gry swiatel i tam byl na pewno rynek ale w nocnej scenerii

U mnie dzis pochmurno wiec wysylam Wam moje prywatne slonko

W oflisowym ogrodzie 01:13, 26 lip 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)

Wygląda, jak moja rabata z wyobraźni
Tzn. moja taka będzie, jak wymienię żurawki.
Kamilka, jakie tu masz róże?

Awatarek śliczny i ślicznie na fotkach wyszłaś.
Ogródek Iwony II 00:56, 26 lip 2016

Do góry
Dzisiaj miałam długi dzień.
Rano pomogłam pokroić materiał na pergolę różaną. To włąściewie nie do końca będzie pergola, tylko jakby dodatkowy, podwyższony płot z naszej strony. Jutro zobaczę jak wyjdzie.
Potem pojechaliśmy do miasta pozałatwiać materiał do młodego pokoju: styropian, panele, podkład, listwy, farba, ...
W jednym sklepie z farbami udało mi się dorwać drewnochron siwy. Nic innego w kolorze szarym nie było ...
Pomalowałam po południu deski (pierwsza szarość u mnie). Zapowiedziałam, że od teraz wszystkie detale robię na szaro No z wyjątkiem elewacji...

Zbyszek rozebrał starą podłogę u młodego, nie mówiąc o wyniesieniu mebli oczywiście ...
Potem zrobił nowe "koziołki", teraz mamy dwie pary. Pociął resztę odpadów na opał ...
Jutro składamy pergolę Na klej montażowy, by nie robić dziur sąsiadowi w betonowym płocie Chciałabym uzyskać taki efekt, tylko Zbyszek nie chce oglądać Mam pokazać mu, jak chcę. Zobaczymy jutro, jak wyjdzie
https://pl.pinterest.com/pin/529876712385722784/

Z ogrodowych spraw - przycięłam dziś lawendę. Najwyższa pora, bo zaczyna ponownie kwitnąć
Ogrodowa symfonia 00:48, 26 lip 2016

Do góry
Trochę mam do posadzenia Jeżówki, liliowce i trytoma przyjechały ze mną w piątek. Tak jakoś stwierdziłam, że coś brakuje mi koloru miejscami, więc podjechałam gdzie trzeba po pracy i chyłkiem wyniosłam z samochodu M. chyba już nawet udaje, że nie widzi

Ogródek Iwony II 00:43, 26 lip 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Piękne , wymuskane te twoje rabaty!!
A róże szczególnie te pomarańczki cudne.
Twoja Moonstead Wood piękna. Moja jakoś mizernie rośnie i kwitnie

Aniu, miło czytać to, co piszesz, dziękuję
Czytałam u dziewczyn, że jakość róży zależy od podkładki. Nie znam się na tym dokładnie, ale np. mam dwie róże Abraham Derby. Każda z innego źródła i wyglądają inaczej...
Więc coś w tym jest
Ta rabata pomarańczowa z odrobiną niebieskiej szałwii fajnie się komponuje na tle żółtej elewacji
Przycięłam kocimiętkę, mam nadzieję, że zakwitnie ponownie. Z przodu rabaty są żurawki, jesienią wymienię bordowe na marmalade. Będą pasować kolorem
I mam 3 krzaczki jeżówek pomarańczowych. też by tu pasowały
Nie wszystkie róże razem kwitną, ale najlepsza w pokroju kwiatka, długości kwitnięcia, wybarwienia, trwałości jest Ashram. Czekałąm na Summer Song, doczekałam się, ale i tak Ashram daję więcej punktów
Ogrodowa symfonia 00:38, 26 lip 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Takie masz cudeńka a tak mało pokazujesz

Mogę tylko późnym wieczorem kiedy toczy się prawdziwa batalia o dostęp do kompa ha ha, pomijając, że w tych godzinach padam ze zmęczenia na twarz

To tak na szybko pokażę wczorajsze zakupy

A tak sobie jechały do domu

W sumie 6 szt.: Gebruder Grimm, Graham Thomas 2 szt., Jude The Obscure, Moonlight i Pastella. Teraz będę musiała gdzieś je upchnąć
Jestem w polu 00:31, 26 lip 2016

Do góry
Warmia napisał(a)
Mój warzywnik, ale troszkę inaczej

Patrzę, paaatrzę, paczęęęę, i... gdzie warzywa???

Cudne zdjęcia!

Miło mi było poznać w realu ,
nawet nie zdążyłam zapytać jak noga, ale kulawa nie byłaś, buty obydwa równe buzia uśmiechnięta, po polu ganiałaś jak wszyscy, więc po chorobie ani śladu
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 00:24, 26 lip 2016

Do góry
Spotkałyśmy też wczoraj w Rosarium Boule de Neige - lubię jej zaróżowione pączki...

Z tej szkółki rosną u mnie i mają się całkiem dobrze (chociaż niektóre sadzonki nie były zbytnio pokaźne, a kupowałam u nich wszystko z doniczek):

Alabaster
Constanze Mozart
Herzogin Cristiana
Memoire
Souvenir de la Malmaison
St. Cecilia
Tradescant

Teraz do nich dołączyły Rosengrafin Marie Henriette i Schöne Maid.
Na jesieni będę się rozglądać u nich za nowowściami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies