Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Co i jak? Nowicjuszka

Co i jak? Nowicjuszka

roma2 20:37, 30 sie 2016

Muszę i ja wziąć się za naturalne opryski. HT przygotuję na piątek, bo maliny mi w tym roku padają , na brzózkowych liściach jak nie robale różne, to plamki, orliki pokrył jakiś biały nalot, a przetaczniki, których nie ściełam wygladają jak obraz nędzy i rozpaczy. Tylko nie wiem czy jeszcze w tym roku, czy od wiosny wytoczyć walkę. Do kiedy można-trzeba pryskać dziewczyny?

Edit: w sensie do kiedy można pryskać rośliny, nie dziewczyny, dziewczyny mają odpowiedzieć
Mazan 21:01, 30 sie 2016

No nie, co ja tu czytam. O napadach i innych przedsięwzięciach, a to takie proste. Nawet jest w składzie tabletek leczących osteoporozę /OW/. Jeśli coś Ci spali to 'wal do mnie jak w dym'. Już mnie tu przeszkolono i wiem jak reagować. Tak naprawdę to może 'spalić' rdzę, fuzariozę, kilka grzybków zgorzelowych, jakiegoś mączniaka. Stosować można do późnych przymrozków, bo dalej to życie w skali mikro idzie spać snem zimowym.

Pozdrawiam
roma2 21:02, 30 sie 2016

Dziękuję Mazanie-Walerku
anbu 21:03, 30 sie 2016

No i Mazan uratował sytuację
Mira104 21:51, 30 sie 2016

Ja to dziś takie ADHD dostałam że szokNo tak rok szkolny się pomału zaczyna. Od kilku dni gonię moich chłopaków do porządkowania pokoi. Dziś nawet musieli umyć okno (dachowe) i sprawdzić oraz poprasować swoje ubrania, a co niech się uczą
Ja umyłam wszystkie okna w domu, no dobra jeszcze w piwnicy mi zostały, i poprałam firany. Nie wiem co mnie pokusiło, aby kupić sznurkowe, to cholerstwo trzeba prać ręcznie, bo inaczej jeden wielki supeł.
Za to od jutra ogrodowo, bo mnie chwasty zjedzą
Na 1 zaplanowałam zakupy, tesco odbiór zakupów i obi, no bo cebulki są i trza mieć, bo umrę jak nie kupię.
W sobotę będzie pięknie i słonecznie, to trzeba się psychicznie wraz ze znajomymi przygotować na rok szkolny
Mazanku co my byśmy bez Ciebie zrobiły Ty wiesz, że ja to Cię znajdę i nie omieszkam nie zapytać. Na razie jest ok, jedynie jeden berberys coś choruje, ale dam mu czas zobaczymy co będzie.
Mira104 21:54, 30 sie 2016

Mi Romciu po opadach padły pomidory, szkoda bo miałam śliczne. Ale jest to argument, aby pomęczyć męża o szklarnie. Tylko, czy on to wytrzyma??? Wiesz jak kobita za dużo marudzi.... trzeba będzie dawkować mu chlapanie jęzorem, czy ględzenie (jak kto woli)
roma2 22:08, 30 sie 2016

Wytrzyma! To my przecież jesteśmy "słaba płeć" . Jak dobrze pozakręcasz, to będzie pewien, że to Jego pomysł. A wtedy z realizacją problemu niet.
Mira104 08:12, 31 sie 2016

Teraz pytanie, kiedy przycinać pienne porzeczki, agrest? Jedni piszą że wiosną inni że wrzesień październik, a jak Wy to robicie?
Toszka 10:30, 31 sie 2016

Odpowiedź znajdziesz u Romy. Walerek ładnie wyjaśnił kiedy ciąć i dlaczego
Krzaczki, to takie niewyrośnięte drzewka, ale zasady te same.
kasja83 11:47, 31 sie 2016

Mira104 napisał(a)
Ja to dziś takie ADHD dostałam że szokNo tak rok szkolny się pomału zaczyna. Od kilku dni gonię moich chłopaków do porządkowania pokoi. Dziś nawet musieli umyć okno (dachowe) i sprawdzić oraz poprasować swoje ubrania, a co niech się uczą
Ja umyłam wszystkie okna w domu, no dobra jeszcze w piwnicy mi zostały, i poprałam firany. Nie wiem co mnie pokusiło, aby kupić sznurkowe, to cholerstwo trzeba prać ręcznie, bo inaczej jeden wielki supeł.
Za to od jutra ogrodowo, bo mnie chwasty zjedzą
Na 1 zaplanowałam zakupy, tesco odbiór zakupów i obi, no bo cebulki są i trza mieć, bo umrę jak nie kupię.
W sobotę będzie pięknie i słonecznie, to trzeba się psychicznie wraz ze znajomymi przygotować na rok szkolny
Mazanku co my byśmy bez Ciebie zrobiły Ty wiesz, że ja to Cię znajdę i nie omieszkam nie zapytać. Na razie jest ok, jedynie jeden berberys coś choruje, ale dam mu czas zobaczymy co będzie.

ha! Jakbym czytała o sobie-też przed 1 września popłoch w domu-ale dzieciaki u mnie jeszcze nie takie do samodzielnego prasowania-3 i 7 latek.Jeden idzie do przedszkola, a drugi do 2 klasy.
Sznurkowe piorę w poszewce i na długości wiąże ze dwa luźne supły i jest ok-nie pląta się dużo