A ja Ci powiem w tajemnicy, że wydałam dwie duże skrzynie (tak po 15kg każda) tulipanów pospolitych....a czekam na 20 nowych odmian
To jest chyba jakaś choroba!!!
To tak w skrocie o krolu, ktory nade wszystko kochal pokoj i marzenia...
Budowe zamkow finansowal przewaznie ze swoich srodkow, i wszystkie zdobyte fundusze inwestowal w zamki i rozwoj Bawarii. Jego zadluzenie wynosilo 14 milionow marek, nic w porownaniu do dlugow jego ojca, rodziny i innych wladcow. Zostawil po sobie cos, co podziwiamy do dzisiaj, cos, co budzi emocje, radosc i lzy. Cos co zastanawia i zmusza do zatrzymania sie w tym zyciu...
O witaj u mnie Królowo Tulipanowa dziękuję serdecznie. Powiem Ci w tajemnicy, że jak dobrze pójdzie to będę miała ciekawe obiekty do fotografowania wiosną Tulipanowe oczywiście
Beczuszkę uwielbiam, ta roślinka w niej fajnie się sprawdza i komponuje.
I to też - czy ktoś mógłby mnie oświecić w tym względzie,bo zawsze potrafiłam odróżnić dziczki tym razem mam problem. Zaznaczę, że wyrastają z głównego pędu jakieś 5 i 10 cm nad ziemią
Jolu! Gdzie tam! Jeszcze dalie wykopać, resztę rabat uporządkować. Jednoroczne wywalić. W szklarni coś niecoś przygotować do wiosny. Róże zakopczykować zejdzie mi do 1 listopada. Bo i na grzyby raz kiedyś wyskoczyć chcę.. Melduję nowe przyrosty żeleźniaka! U sąsiadek glanc pomada, poplony wysiane, ścieżki pograbione, a ja... daleko w polu!
Ale od czegoś trzeba zacząć, no to dziś zaczęłam, i nie ma to tamto. Dość siedzenia na słoneczku.
Dziekuje Danusiu za odpowiedż .Co do kostki ,to dopiero bedziemy ja klasc po załozeniu trawnika .Chcemy częśc darni , w tych miejscach gdzie jest wysoko ,wywiesc z ogrodu .