Dzięki w imieniu Jacqueline de Pre
Pięknoto powiedz mi lepiej co ja mam za hortkę teraz już się przebarwia kupowałam jako Pinky ale wiesz jak to z naszymi sprzedawcami internetowymi bywa teraz już się przebarwia
za radą Danusi (ślicznie dziękuję) poszukuję drzew szczepionych do rabaty hortensjowej - myślałam o miłorzębie szczepionym na 1.5 - 1.8, ale takowego brak w pobliskich szkółkach, nawet w internecie tylko nisko szczepione na wysokość 1m, co innego można wstawić - nie może też wyrosnąć na olbrzymie drzewo, bo w tym miejscu jest rant dachu
kształt rabaty jest już prostokątny, nie mam tylko aktualne fotki
mam do zagospodarowania coś o kształcie trójkąta; zupełnie nie wiem jak się mam do tego zabrać(chodzi mi oczywiście o pomysł bo z wykonaniem nie powinienem mieć problemów )
Wzdłuż płotu(w niedalekiej przyszłości całość siatka(tu gdzie stary wjazd też)) myślałem posadzić tuje smaragad które w przyszłości przycinałbym jako żywopłot, dalej zupełnie nie mam pomysłu; chciałbym aby to miejsce cieszyło oko ale też nie za bardzo odwracało uwagi od widoku na las
Miejsce choć jest od północnej strony jest dosyć słoneczne; jest też czasami dosyć wietrzne
Fajne aranżacje z hebe,lubię tę roślinę szkoda że u nas nie zimuje,tuje lubią cięcie i super wyglądają takie spiralne ale to wyższa szkoła strzyżenia,ja niestety bałabym się że zepsuje..
Iw jak tak patrzę na ten Twój ogród to nie wydaje mi się abyś mogła mieć problemy z zaplanowaniem całkiem nowego kawałka w swoim ogrodzie (chodzi mi o tą nową część )
Kokietujesz tu nas
Aniu, ostatnio zmieniłam decyzję co do ścianki wodnej. Miała być przy kąciku grillowym, ale okazuje się, że murowany grill, który tam będzie atrakcją, zasłoniłby widok z kącika, więc nie ma sensu robić tam ścianki. Szukam w ogrodzie miejsca, gdzie mam doprowadzony prąd, i stwierdziłam, że tu pod dębem byłoby fajne miejsce na taką ściankę. Zrobię chyba zakrytą kamyczkami wodę.
Moja ścianka byłaby tylko niższa. I z jasnej cegły
To jest inspiracja z pewnego ogrodu