Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

kasiek 10:16, 18 wrz 2016

Czy my ten ogród poznamy jak przyjedziemy? Ale działacie - cudnie patrzeć na Waszą wspólna pasję!
sylwia_slomc... 10:20, 18 wrz 2016

Gdyby nie pogoda to zrobilibyśmy więcej, a tak to się nie dało
Trudno też powiedzieć , że rośliny podlane bo w nocy kropiło, a teraz już tylko po chmurzone.....czyli głębiej niż na centymetr susza

widok od strony bujaka
Psiamama 10:33, 18 wrz 2016

Sylwia dzięki za instrukcje. Bardzo mi się to podoba taka mega donica
Edit:
Tak patrzę to można też te pionowe gęściej na przemian od zewnątrz i od środka. Wtedy byłby kompromis z eMem
Katkak 10:43, 18 wrz 2016

Sylwia, ale wspaniałe będą takie podniesione rabaty. Super pomysł, że akurat ze stempli. Bardzo będą pasowały do stylu ogrodu . A te kołki będziecie ucinać? Można by je wykorzystać do postawienia czegoś lub zawieszenia na nich. Chociaż sama nie wiem.
sylwia_slomc... 12:28, 18 wrz 2016

kasiek napisał(a)
Czy my ten ogród poznamy jak przyjedziemy? Ale działacie - cudnie patrzeć na Waszą wspólna pasję!

Mam nadzieję, że będziecie zaskoczone
sylwia_slomc... 12:32, 18 wrz 2016

Psiamama napisał(a)
Sylwia dzięki za instrukcje. Bardzo mi się to podoba taka mega donica
Edit:
Tak patrzę to można też te pionowe gęściej na przemian od zewnątrz i od środka. Wtedy byłby kompromis z eMem

Tylko wiesz od środka będzie ziemia to i tak te pionowe szybko by zgniły, a koszt większy.Tu jeszcze dojdą dwa poziomy wyższe , ten gotowy jest najniższy
Druga tego typu donica będzie przed warsztatem za obwódką z bukszpanu, ale to może dopiero za rok, jak zostanie ziemia z następnego chodnika
sylwia_slomc... 12:36, 18 wrz 2016

Katkak napisał(a)
Sylwia, ale wspaniałe będą takie podniesione rabaty. Super pomysł, że akurat ze stempli. Bardzo będą pasowały do stylu ogrodu . A te kołki będziecie ucinać? Można by je wykorzystać do postawienia czegoś lub zawieszenia na nich. Chociaż sama nie wiem.

Jeszcze nie zdecydowane czy skrócimy na równo czy wyżej, a może też poziomami
Jak wracaliśmy z kościoła wpadłam na pomysł zrobienia w tych poziomach kaskady z wodą , ale em coś stęka i nosem kręci, że trzeba by inaczej robić i koszty wzrosną bardzo......ma rację bo przed nami remont generalny całego domu i stodoły wisi....może kiedyś w przyszłości hmmmmm zobaczymy
L00zak 13:45, 18 wrz 2016

Donica z pali piękna
Lubię te klimaty
sylwia_slomc... 13:56, 18 wrz 2016

Piękna to ona dopiero ma szansę być bo do końca jeszcze masa robotyAle dzięki ja też lubię te klimaty
sylwia_slomc... 13:59, 18 wrz 2016

Pamiętacie jak próbowałam rozmnożyć pęcherznice??? Próbowałam to dobre słowo bo na 6 szt żadna nie ukorzeniła się Wszystkie zdechły.
Takie te moje próby ....to co łatwe do mnożenia u mnie pada , a to co niewykonalne puszcza korzeń