Dziękuję za szczere chęci, Bogusiu. Ale póki co mam inne pilniejsze wydatki, niż rozgrzebanie szklarni. A kaska u mnie jedna, i znikąd dodatkowego zasilenia.
Ale będe pamiętać, że chcesz pomóc, jakby co. Na razie trzymaj sie swojej budowy.
Moja szklarnia może przetrzyma jeszcze kilka wiosen, a potem, choćby potop. Nie mój problem.
Również witam Haniu
u nas rankiem chłod wielki był,teraz słoneczko ociepla powietrze i nasze dusze
Niedługo do kościółka wyruszamy bo Krasnalka niedługo komunijna więc zameldować sie trzeba ,a potem spacerek po Jasnych Błoniach
miłego dnia
Pomidorki Cudnie Hani obrodziły,
w zimie poczęstuje zupką moi mili.
Wojny ja się bojam i wcale nie myślę,
choć piwniczka pełna, wolę mieć niż myśleć
Hania pracowała cały sezon pilnie
to piwniczka w zapas opatrzona silnie.
Wystarczy do wiosny, gdy promyk przygrzeje
a nasza Hanusia na nowo wysieje.
Haniu pomidorków dobrze ze narobiłaś ,bo to samo zdrowie a i cieszą ze jeszcze trochę sił jest i chęci Pozdrawiam jeszcze cieplutko Dziś podlewałam rośliny bo straszliwie sucho
Cała prawda, Sylwio!
Jak przyniosę soczek z piwnicy
zapach się rozsnuje po okolicy,
raz malinowy, innym razem z wiśni,
a po ich wypiciu, słoneczko się przyśni!
Będę kombinować gdzie wetknąć kuwety,
parapet mam jeden słoneczny, niestety!
Podlewać będę tylko te świeżo posadzone, reszta ma sposobić sie do końca sezonu sama.
Wiem, że pomidorki zdrowe, dlatego nie kupuję czekolady, a pomidorki. Dziś przypomniałam sobie zamierzchłe czasy, jak robiłam na zimę zapasy: buraki, kapustę, ziemniaki, wszystko ładowałam do piwnicznej paki. I wygoda była, gdy śniegiem zawiało, i mrozem ścisnęło, a tu w piwniczce jest! Bo się upchnęło.
Dziś ziemniaków nie kupuję na zapas, ale buraczki na surówkę robię! Jeszcze kilka dni pracowitej przetwórni, no i porządki ogrodowe przed zimą mus zrobić. Coś zaczęłam, ale bez pośpiechu jeszcze.
Ponoć ma być upał w październiku jeszcze, prawda to?
Witaj Haniu, dzięki za odwiedziny. Trochę po zwiedzałem i czytałem. Zbiory ładne, sporo słoików zrobiłaś na zimę. Szklarenka świetna rzecz, ale wiadomo wszystko potrzebuje od czasu do czasu remontu a jak siły i funduszy brak, to nie przeskoczy się tematu. Najważniejsze aby zdrowie było, dobrze że masz jeszcze chęci i siłę pracować, kontakt z przyrodą i matką ziemią jest bardzo ważny dla zdrowia. Tu jest tak ciepło jak w twojej szklarni, w ten poprzedni weekend była tak straszliwie upalna pogoda że nie dało się wytrzymać, przez 3 dni było 100% wilgotności. Dzięki takiej pogodzie, tu nasiona dojrzewają chyba wszystkie: lilie, liliowce, peonie, nawet sumaki mi się rozsiewają. Haniu trzymaj się w dobrym zdrowiu jak najdłużej. Dla Ciebie ładny kwiatuszek zrobiony w James Garden, nie znam nazwy.