Moje Biedermeier wygladaja identycznie jak w katalogu Tantau, sa białe z delikatnym muśnięciem rózu, aczkolwiek w realu bardziej naturalnie wygladaja niż na zdjeciach w katalogu. Maja podstawowy plus, ze są miniaturowe. Miały rosnąć w doniczkach, ale mam głębokie postanowienie, ze ograniczam donice do niezbędnego minimum.. Zostawiam tylko takie z nawadnianiem i pojedyncze z roslinami ozdobnymi. Wykończyło mnie bieganie z konewkami. Prawdopodobnie Biedermaier lubi wymarzać, wiec musze ją solidnie okopczykować.
Iwonko, no właśnie moich nie rozpieszczam, rosną na piaszczystym podłożu, liście mają normalne, niewielkie, ale mają sporo kulek kwiatowych. Właściwie to mam jedną roślinkę, wysypywałam nasionka, ale chyba nic nie wzeszło, albo wyciepałam.
Mam 2 trzmieliny na pniu, w bardzo wczesnym stadium "kulki" każda niedawno wypuscila pojedyncze długie łodyzki i nie wiem czy je jeszcze ciachnać, czy zostawić (choć w sumie po co, skoro wychodzą mocno poza obrys)
Ewunia ten ambrowiec to byla prawdziwa okazja. Mam nadzieję, ze pogoda dopisze. U nas dzis pochmurnie niestety. Ale wczoraj pogrillowaoismy i było ślicznie .
W sobotę były zakupy . To pod wpływem forum te trawki . Wcześniej chyba nie zachwyciła bym się nimi . Nawet mój M coś dołożył .
Mam problem z identyfikacją jednej . Pan sprzedający nie umiał jej nazwać . Kupiłam ją z myślą że to stipa ale czy na pewno ?
I moje hortki . Na razie tymi mogę się pochwalić bo reszta to maleństwa . http://marlena83.bloog.pl/kat,41430092,index.html?smoybbtticaid=6178cf#
Dziękuję za buziaczki i czekam na Twe wolniejsze chwile. O łapki zadbaj, masaż, jakieś balsamy na skórę, takie ręće dzielne trzeba ugłaskać za tyle trudu!