Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie

Ukojenie

zoja 03:36, 16 wrz 2016

anabuko1 napisał(a)
Stipy nie mam.Ale twoja widac pięknie urosła.
To tegoroczna??
widać,że dobrą zieloną rękę masz do roślin

Aniu tak, to tegoroczna z nasionek, z resztą moja pierwsza i chyba nie ostatnia skoro eM sam z siebie pochwalił
zoja 03:42, 16 wrz 2016

Zdradzę Wam, że powoli zaczynam lubić wizyty zakupowe w sklepach z materiałami budowlanym (Casto, Leroy, Praktik...) eM utyka na dziale np. rur a ja idę do ogrodowego i całkiem legalnie póki co wychodzę z roślinkami, bo wyprzedaże przed zimą mają w super cenach
Wczoraj kupiłam zawilce (takie jak kojarzę z lasów i parków) po 1zł/szt., przygarnęłam przekwitniętą rudbekię za 2zł/szt i cudnie przebarwiającą się na czerwono trzmielinę za 5zł/szt.
Zdjęć brak, bo wychodziliśmy jak ciemno było...

i Uwaga! nie dokupiłam żadnych cebulek kwiatowych - oglądałam, ale byłam twarda
agnieszka_m 07:26, 16 wrz 2016

zoja napisał(a)
Zdradzę Wam, że powoli zaczynam lubić wizyty zakupowe w sklepach z materiałami budowlanym (Casto, Leroy, Praktik...) eM utyka na dziale np. rur a ja idę do ogrodowego i całkiem legalnie póki co wychodzę z roślinkami, bo wyprzedaże przed zimą mają w super cenach
Wczoraj kupiłam zawilce (takie jak kojarzę z lasów i parków) po 1zł/szt., przygarnęłam przekwitniętą rudbekię za 2zł/szt i cudnie przebarwiającą się na czerwono trzmielinę za 5zł/szt.
Zdjęć brak, bo wychodziliśmy jak ciemno było...

i Uwaga! nie dokupiłam żadnych cebulek kwiatowych - oglądałam, ale byłam twarda

to zakupy udane
koło mnie nie ma blisko takich sklepów jedynie mrówka majster 20 km ode mnie i brico z 10km
zoja 08:28, 16 wrz 2016

Uzupelniam zdjecia zakupow:

I chryzantemy na cmentarz:

Niziutkie i bardzo mu sie podobaly to wzielam chociaz cena 6 zl malo promocyjna.
LyraBea 09:36, 16 wrz 2016

Zaglądam do Ciebie codziennie, ale brak czasu na pisanie. Dzisiaj wcześniej wstałam, to nadrabiam.
zoja napisał(a)
Moja marmelade:

Stoi w miejscu.

Twoja "marmalade" wygląda dokladnie jak moja żurawka, ktorą mam od frontu. Żurawki są podstępne, bo w trakcie sezonu potrafią się wybarwić tak, że można nie poznać tej z wiosny. Na stronie 17tej u siebie prosilam o identyfikację moich dwoch żurawek. Potem znalazlam etykietki (strona 18). Na moje oko masz żurawkę o nazwie 'Pinot Gris'. Sama zresztą oceń i nie daj zwieść się odcieniami. Wiosną inaczej wygląda, jesienią się wybarwia. Zerwałam listek swojej i mam go przed sobą. W tej chwili wygląda dokładnie jak Twoja. Obfociłam, ale trudno mi oddać barwę. Na zdjęciu wyszla bardziej zielono a w rzeczywistości jest z takim siwym nalotem jak u Ciebie na zdjęciu >>> Sama zerknij
zoja napisał(a)
Myslalam o tych czerwonych berberysach, ktore mam do posadzenia. Gdy latem rosly zeniszki bylam zadowolona z efekty obwodki kolo wrzosowiska z jalowcem. Moze w ich miejsce dac te berbersy?

----------
A tak jest teraz:
Pomysł z obwódką z berberysow mi się podoba. A jeszcze jak będziesz formować, to stworzą ładną ramkę rabacie.
zoja napisał(a)
Zakupilam dzis w LM - w ramach odreagowania po zakupach remontowych i promocji '2 w cenie 1' /tak na prawde to wyprzedawali za 50% ceny/.
Dopiero w domu uwazniej przyjrzalam sie metkom - beda niespodzianki

W centrach budowlano-ogrodniczych w mojej okolicy nie robią żadnych przecen. Widzę, że rośliny przebrane, wymęczone im marnieją, ale twardo trzymają ceny. Zamiast przecenić, sprzedać z grosze i mieć cokolwiek, to zostaną z trupkami na zimę. Głupia polityka.

zoja 13:49, 16 wrz 2016

Juz

- przymiarki:

- koci asystent sprawdza czy zachowano wlasciwe odstepy pomiedzy nasadzeniami:

- efekt koncowy:

Teraz czekam az w sloncu wybarwia sie na piekny czerwony kolor
zoja 13:52, 16 wrz 2016

...i jeszcze przyczajony tygrys
BasiaLT 13:55, 16 wrz 2016

Rabata wyszła ślicznie ale to oczywiście zasługa asystenta
zoja 13:56, 16 wrz 2016

Beata
Faktycznie Twoja zurawka wyglada bardzo podobnie do tej mojej. Cos mi sie wydaje, ze pomimo iz kupowalam je z nazwami to pewnie i tak sa pomieszane...

Berberysy juz posadzone a ja zadowolona z efektu jestem

Na szczescie sklepy w mojej okolicy lagodniej podchodza do roslin i jak widac im sie to oplaca, bo tak kupujacych jak ja jest wiecej
zoja 13:57, 16 wrz 2016

BasiaLT napisał(a)
Rabata wyszła ślicznie ale to oczywiście zasługa asystenta

Dokladnue tak Basiu - to on bedzie jej glownym uzytkownikiem