Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

laurowisnia 09:02, 14 wrz 2016

07_Rene napisał(a)

W jakiej odległości posadzić rozety od siebie? Jakiej wysokości one będą? Nie wiem czego się spodziewać, a chciałabym trafić z miejscem.

Kwiaty będą miały wysokość ok 0,7m, a gęstość nasadzeń to jak wolisz, rozety z roku na rok przyrastają i jest coraz więcej kwiatów.
sylwia_slomc... 16:06, 14 wrz 2016

Renia moje penstemony kwiatostanami sięgają mi do pasa, rozeta zajmuje ok 30cm średnicy dołem, a górą to jakieś 70 cm bo się szeroko z kwiatami i nasiennikami rozkłada
Anda 19:05, 14 wrz 2016

Ładnie sie rozchodniki na piwniczce rozrosły Trzymam kciuki, żeby siewki traw przezimowały, bo śliczne są
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Pszczelarnia 09:59, 15 wrz 2016

07_
[img size=640x427
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/125/1252417/original.JPG[/img]

Fajnie to wygląda.
Pszczelarnia 10:01, 15 wrz 2016

Dziewczyny w sukienkach - miodzio!
abiko 10:08, 15 wrz 2016

Renia u mnie penstemon ma z 1 m z kwiatostanem. Tak jak napisała Sylwia będzie się pokładał rozeta na dole nie jest duża za to z czasem przyrasta. I się ładnie sieje
ryska 14:48, 15 wrz 2016

Piwniczka fajnie zarasta, miło Cię widzieć
07_Rene 13:55, 16 wrz 2016

babka napisał(a)
Miło Cię znów zobaczyć, kolor zmieniłas ? Fajnie, że już rozkręcasz się ogrodowo i towarzysko również, takie spotkania forumowe to muszą być mega fajną sprawą. Szkoda, że tak daleko od siebie mieszkamy.
Rozchodników masz już cały łan, widać dobrze im tam Fajnie wygladają w takiej masie

Ty to masz bystre oko
Też żałuję, że nie mieszkasz na południu, bo łatwiej byłoby się spotkać.

Zana napisał(a)
Renia, fajnie że jesteś, bo brakuje nam tu Ciebie.

Miło mi Nie wiem co powiedzieć.... Zaglądam do wielu wątków - Twojego też, ale zazwyczaj nie piszę.

Laurowiśnio, Sylwio, Abiko

Dziękuję za wskazówki.

Anda napisał(a)
Ładnie sie rozchodniki na piwniczce rozrosły Trzymam kciuki, żeby siewki traw przezimowały, bo śliczne są

Trawki okryje gałązkami świerkowymi.
Mam doświadczenia, że okryte frosted curls mają większą szansę na przetrwanie Szkoda by ich było

Pszczelarnia napisał(a)

Fajnie to wygląda.

Rozchodniki na piwniczce to strzał w 10! To świetne miejsce dla nich, dlatego myślę (na dzien dzisiejszy) że tam zostaną, tylko w innym układzie.
Nawet obwódka z tych bodziszków mi się na tyle podoba, że raczej też zostanie.

ryska napisał(a)
Piwniczka fajnie zarasta, miło Cię widzieć

Reniu, cieszę się że zaglądasz

Wycinek "brzozowej"

kasiek 09:49, 18 wrz 2016

07_Rene napisał(a)
Dziękuję wszystkim za mile wpisy
Wszystko w porządku. Od poniedziałku jesteśmy juz w domu. Zaglądam do Was z telefonu w wolnych chwilach.
W ogrodzie jeszcze nie byłam ale mam wrażenie wygladajac przez okno ze wszystko strasznie uroslo
Na razie wolę się nie denerwować chwastami i spoglądam z daleka; -)

Najpiekniejszy kwiat masz w domu więc co tam chwasty
Dołączam sie do gratulacji a rozchodniki w grupie otoczone bodziszkiem wyglądają prześlicznie
Marta 10:33, 18 wrz 2016

Gratuluję pociechy i zdrówka życzę całej rodzince Fajnie rozchodniki rozrosły się na pywniczce. Pozdrawiam