a mi się nie podoba bo to ja decyduje gdzie, kiedy i w jaki sposób przedstawiam swoją prywatność... tymbardziej że dom kupiliśmy w stanie surowym a ktoś bez pytania ba nawet podstępem (niestety!!! podczas naszej nieobecnosci w domu przyjechalii i powiedzieli dziewczynie która siedzi z Jaśkiem że z nami uzgadniali że mogą wejść i zrobić zdjęcia) zrobili zdjęcia z zamysłem pokazania 'taki dom Ci zbudujemy' Dla jasności dom nie jest jakiś cudowny, powiedziałabym nawet nic ciekawego zwykły jakich wiele
Mam nieogrodowe pytanie
jak byście zareagowali gdybyście się dowiedzieli że deweloper od którego kupiliście dom jakiś czas temu chciał po kilku latach zrobić zdjęcie waszego domu do folderu reklamowego bez waszej wiedzy i zgody?
Z jednej strony fajnie, bo spośród tylu zazwyczaj identycznych domów wybrał Twój - to znaczy, że masz ładnie A z drugiej to wredne z jego strony ...
Ukorzeniacz się mi kończył. Najlepiej jakby cała część idąca do ziemi była w nim zanurzona
I do doniczki.
Tak samo robimy z kolejnymi
Doniczkę jak odpisałem wcześniej postawiłem w miejscu, gdzie nie dotrze słońce. Sadzonki muszą mieć cały czas wilgotno, ale nie mokro. Jeśli się uda to będziemy mieli nowe rośliny, jeśli nie - trzeba będzie znów kiedyś spróbować
Oczywiście jeśli stare sadzonki zostają na swoim miejscu wybieramy takie, po których nie będzie widać śladu
Jakby nic się nie stało, a sadzonek chyba było 20
Zawsze zostawiam jeden lub dwa listeczki - roślina nie marnuje energii na to, aby utrzymać stare liście, dzięki temu jest większa szansa na przyjęcie się sadzonek
Wybieramy odnogę i ucinamy jak najniżej - u mnie odnogi "wisiały" w powietrzu, ale zazwyczaj wykopuje się razem z korzeniami. U mnie były to sadzonki z tzw.piętką
Aż boję się to pisać - i nie obraź się - ale czy potrzebne Ci te brązowe trawki między citronelkami?...Bo jak patrzę na inne żurawki to jak te zaczną szaleć to zakryją Ci całkowicie te trawy... Inne posadzone OK, bo są same, ale są wyższe, ale te brązowe przemyśl w tym miejscu.... Może lepiej by im było w placyku żwirowym?
A te kwiatki to chyba złocień właściwy...
Ale ja się nie obrażam okrutnie mi się tam podobają one są tyci tyci i będą tylko tyci wyższe .... absolutnie ich nie ruszam wiesz , że jestem uparciuch
Aż boję się to pisać - i nie obraź się - ale czy potrzebne Ci te brązowe trawki między citronelkami?...Bo jak patrzę na inne żurawki to jak te zaczną szaleć to zakryją Ci całkowicie te trawy... Inne posadzone OK, bo są same, ale są wyższe, ale te brązowe przemyśl w tym miejscu.... Może lepiej by im było w placyku żwirowym?
Ileeeee????? Jeeejuuuu - ciekawe gdzie będą te obwódki
Jakbym chciała dac obwódki tam gdzie bym chciałą ...to potrzebuję drugie tyle... niestety kałuża mnie zrujnowała w tym roku.....
Widziałeś liliowce.... pamiętam, że mam ci poakzać..ale dla ciebie będie ekstra jak zakwitną...
Wczoraj od 19;30 -tej całą godzinę u mnie tłukło białymi kulkami. Dzisiaj ogród wygląda wyścielony kwieciem jak trasa przemarszu proboszcza w Boże ciało.
Innym roślinom też się dostało, ale mamy piękne lato.
U nas było gradobicie około 18
ogród ucierpiał
Ojjjj....U nas dzisiaj też zapowiadało się na mocną burzę, ale chwilkę popadało i tyle...W sumie się cieszę, a w sumie to nie
Są takie mieszanki - zazwyczaj pisze na opakowaniu "trawnik łąka kwietna". U mnie stokrotki rosną jako chwast....A koniczyna na pewno zagłuszy Ci cały trawnik...No ale, kto nie ryzykuje - nie zyskuje - najwyżej potem będziesz bofixem pryskać, żeby się jej pozbyć
No to pogratuluj jej - znam to uczucie, bo też się dostałem do szkoły pierwszego wyboru I niech się jej trafi klasa choć w 1% tak zaje...fajna jak moja
pogratulowałam ... mam nadzieję na jej udane życie licealne ... hm ... n apasje botaniczne raczej mniej sądząc po jedynym kwiatku w jej pokoiku ... kaktus ........................ sztuczny kaktus bo prawdziwy zgnił ...