Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 07:36, 07 lip 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Magda - Miodówka bukszpanowa! Chyba mospilanem sie psika, o terminach poczytaj na poczatku watku!
Czytam o tej chorobie - dzieki za linka Sebek!!!

No właśnie tak podejrzewałam miodówkę. Dziękuje za pomoc i biorę się za lekturę tabeli oprysków
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:03, 07 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Mam nieogrodowe pytanie
jak byście zareagowali gdybyście się dowiedzieli że deweloper od którego kupiliście dom jakiś czas temu chciał po kilku latach zrobić zdjęcie waszego domu do folderu reklamowego bez waszej wiedzy i zgody?

Z jednej strony fajnie, bo spośród tylu zazwyczaj identycznych domów wybrał Twój - to znaczy, że masz ładnie A z drugiej to wredne z jego strony ...
a mi się nie podoba bo to ja decyduje gdzie, kiedy i w jaki sposób przedstawiam swoją prywatność... tymbardziej że dom kupiliśmy w stanie surowym a ktoś bez pytania ba nawet podstępem (niestety!!! podczas naszej nieobecnosci w domu przyjechalii i powiedzieli dziewczynie która siedzi z Jaśkiem że z nami uzgadniali że mogą wejść i zrobić zdjęcia) zrobili zdjęcia z zamysłem pokazania 'taki dom Ci zbudujemy' Dla jasności dom nie jest jakiś cudowny, powiedziałabym nawet nic ciekawego zwykły jakich wiele
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:55, 06 lip 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Mam nieogrodowe pytanie
jak byście zareagowali gdybyście się dowiedzieli że deweloper od którego kupiliście dom jakiś czas temu chciał po kilku latach zrobić zdjęcie waszego domu do folderu reklamowego bez waszej wiedzy i zgody?

Z jednej strony fajnie, bo spośród tylu zazwyczaj identycznych domów wybrał Twój - to znaczy, że masz ładnie A z drugiej to wredne z jego strony ...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:48, 06 lip 2012

Do góry
Bardzo fajny ten ekranik z cisa No i te hortensje - czemu masz takie duże, a moje dopiero co pąki pokazały?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:44, 06 lip 2012

Do góry
Bierzemy sadzonkę i zamaczamy

Ukorzeniacz się mi kończył. Najlepiej jakby cała część idąca do ziemi była w nim zanurzona

I do doniczki.

Tak samo robimy z kolejnymi

Doniczkę jak odpisałem wcześniej postawiłem w miejscu, gdzie nie dotrze słońce. Sadzonki muszą mieć cały czas wilgotno, ale nie mokro. Jeśli się uda to będziemy mieli nowe rośliny, jeśli nie - trzeba będzie znów kiedyś spróbować
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:41, 06 lip 2012

Do góry
Oczywiście jeśli stare sadzonki zostają na swoim miejscu wybieramy takie, po których nie będzie widać śladu

Jakby nic się nie stało, a sadzonek chyba było 20

Zawsze zostawiam jeden lub dwa listeczki - roślina nie marnuje energii na to, aby utrzymać stare liście, dzięki temu jest większa szansa na przyjęcie się sadzonek

Potrzebny jest nam ukorzeniacz

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:38, 06 lip 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Seba to znaczy , że teraz można ???

No sam nie wiem....Ja spróbowałem, ale dałem je w takie miejsce, że słońce na nie nie zaświeci ani przez sekundę...zwłaszcza takie....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:37, 06 lip 2012

Do góry
Wybieramy odnogę i ucinamy jak najniżej - u mnie odnogi "wisiały" w powietrzu, ale zazwyczaj wykopuje się razem z korzeniami. U mnie były to sadzonki z tzw.piętką

Mam też zielone

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:34, 06 lip 2012

Do góry
Już drugi dzień wklejam instrukcję jak zrobić sadzonki żurawek, ale już mam
No - to na początek potrzebujemy żurawki

Z maaasą odnóg

Przyda się też nóż - nie koniecznie ten, co tniecie nim pieczywo czy inne jedzenie

Ogród Sylwii od początku :) 23:32, 06 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Aż boję się to pisać - i nie obraź się - ale czy potrzebne Ci te brązowe trawki między citronelkami?...Bo jak patrzę na inne żurawki to jak te zaczną szaleć to zakryją Ci całkowicie te trawy... Inne posadzone OK, bo są same, ale są wyższe, ale te brązowe przemyśl w tym miejscu.... Może lepiej by im było w placyku żwirowym?

A te kwiatki to chyba złocień właściwy...

Ale ja się nie obrażam okrutnie mi się tam podobają one są tyci tyci i będą tylko tyci wyższe .... absolutnie ich nie ruszam wiesz , że jestem uparciuch
Ogród Sylwii od początku :) 23:24, 06 lip 2012

Do góry
Aż boję się to pisać - i nie obraź się - ale czy potrzebne Ci te brązowe trawki między citronelkami?...Bo jak patrzę na inne żurawki to jak te zaczną szaleć to zakryją Ci całkowicie te trawy... Inne posadzone OK, bo są same, ale są wyższe, ale te brązowe przemyśl w tym miejscu.... Może lepiej by im było w placyku żwirowym?

A te kwiatki to chyba złocień właściwy...
Ogród do odświeżenia 23:13, 06 lip 2012

Do góry
Witaj serdecznie W tym lewym rogu gdzie masz te jałowce - płożące jak i nie Może tam zrobiłabyś kącik do wypoczynku - jakiś leżaczek, ławka?

Między tymi 4, co tam same stoją może posadź po hortensji bukietowej - powinno wystarczyć
Choroby i szkodniki lip, lipa - Tilia 23:04, 06 lip 2012

Do góry
Powinny właściwie od razu być widoczne....

A nie był to czasem ten późno majowy przymrozek? Może to jest przyczyną...
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 22:22, 06 lip 2012

Do góry
Noooo, piękne
Ogrodnik mimo woli 22:18, 06 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Czyli 260 sadzonek bukszpanów.... będą obwódki...

Ileeeee????? Jeeejuuuu - ciekawe gdzie będą te obwódki

Jakbym chciała dac obwódki tam gdzie bym chciałą ...to potrzebuję drugie tyle... niestety kałuża mnie zrujnowała w tym roku.....
Widziałeś liliowce.... pamiętam, że mam ci poakzać..ale dla ciebie będie ekstra jak zakwitną...
Pogaduchy skowronków 22:16, 06 lip 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)

Wczoraj od 19;30 -tej całą godzinę u mnie tłukło białymi kulkami. Dzisiaj ogród wygląda wyścielony kwieciem jak trasa przemarszu proboszcza w Boże ciało.
Innym roślinom też się dostało, ale mamy piękne lato.

U nas było gradobicie około 18
ogród ucierpiał

Ojjjj....U nas dzisiaj też zapowiadało się na mocną burzę, ale chwilkę popadało i tyle...W sumie się cieszę, a w sumie to nie
Ogrodnik mimo woli 22:10, 06 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)
Czyli 260 sadzonek bukszpanów.... będą obwódki...

Ileeeee????? Jeeejuuuu - ciekawe gdzie będą te obwódki
Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 22:03, 06 lip 2012

Do góry
Nooo bardzo ciekawie to wygląda. Danusiu - a kiedy wracacie?
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 15:19, 06 lip 2012

Do góry
Są takie mieszanki - zazwyczaj pisze na opakowaniu "trawnik łąka kwietna". U mnie stokrotki rosną jako chwast....A koniczyna na pewno zagłuszy Ci cały trawnik...No ale, kto nie ryzykuje - nie zyskuje - najwyżej potem będziesz bofixem pryskać, żeby się jej pozbyć
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 15:01, 06 lip 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

No to pogratuluj jej - znam to uczucie, bo też się dostałem do szkoły pierwszego wyboru I niech się jej trafi klasa choć w 1% tak zaje...fajna jak moja

pogratulowałam ... mam nadzieję na jej udane życie licealne ... hm ... n apasje botaniczne raczej mniej sądząc po jedynym kwiatku w jej pokoiku ... kaktus ........................ sztuczny kaktus bo prawdziwy zgnił ...

Ale to oznacza, że był systematycznie podlewany
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies