Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

majkel0326 21:55, 06 lip 2012

asc napisał(a)
[img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/17/179021/original.JPG[/img]

Ale cudo!!! Jest prześliczny!
Mala_Mi 21:55, 06 lip 2012

Bogdzia napisał(a)
Różnica ogromna aż sie wierzyc nie chce. Musisz im jakieś tajne papu dawac. Ja też chcę tego smakołyku dla moich roślinek.

A gdzie nowi mieszkańcy kałuzy????

Tajne papu lezy chyba w moim gadaniu i w gliniastej glebie.... chciałąm wbić paliki do podwiązania resztek co wiatr nie wyłamał..i niestety poddałam się po wielu próbach..... nie ma szans.... mogę podlewać, aż ziemia się rozmoczy...ale to ile wody i ile podlewania.. Za dużo tego.
Jak przyjedziesz to Ci jeszcze ukopię tych szybko rosnacych...razem z gliną, bo niestety inaczej się nie da...
Mieszkańcy kałuży wypuszczeni z worka foliowego zauwają po kałuży, aż miło patrzeć. M. stwierdził, że kałuża za głęboka... i giną z pola widzenia... ale ubaw mamy z nimi. Kupiłam 10 rybek na próbę.... na początek trzymały się płycizny i rośłinek..potem coraz dalej się wypuszczały na turystykę... Podzieliły się na 2 grupy.... jedna to same czerwone, a druga to czerwone ze wstawkami!!!!! Pływają w grupach.... chyba aby nie zabłądzić Jest to dla nas bardzo ciekawa i interesujaca ciekawostka... Woda była za gorąca, wiec nalaliśmy ile weszło wody zimnej, by temperatura spadła.... Wyglądają na zadowolone... naprawdę..... to widać i czuć......
A tu jeszcze w uwięzi.....
Mala_Mi 21:58, 06 lip 2012

Joaska napisał(a)

Piękne to to na przodzie z białymi kłosami Co to jest?
a róznica po roku .... ogroooooooooooooomna................!!!!!!
Nastraja pozytywnie

To białę to tojeść orszelinowata..... jedna z moich ulubionych bylin.... i jedna z nielicznych ulubionych w białym kolorze... kwitnie długo.... W tym roku nadwyżki rozdałam wszystkim chętnym...... za rok będę znów dzielić.....

I jak widać wcale gęsto nie sadziłam..a jak jest?...Znów gęsto..już sama nie wiem jak sadzić.....
Mala_Mi 22:04, 06 lip 2012

ircia napisał(a)
Aniu - dla Ciebie nie ma rzeczy niemożliwych..... Nawet kwiaty rosną u Ciebie w przyspieszonym tempie
Wierzyć się nie chce, że taka zmiana w ciągu zaledwie roku
A jak się ma mój faworyt Misiek?

Ircia, Twój faworyt, chociaż wody boi się jak ognia czy diabeł święconej wody...to próbuje podchodzić do kałuży..i pić z niej wodę..sama widziałam jak kilka razy zamoczył po jednej łapce..... i dzielenie już chodzi wokół kałuży....
A pokazuję jak potrafią rosnać szybko byliny.... to dla niecierpliwych..... jak ja
Bogdzia 22:05, 06 lip 2012

asc napisał(a)

Różnica ogromna aż sie wierzyc nie chce. Musisz im jakieś tajne papu dawac. Ja też chcę tego smakołyku dla moich roślinek.

A gdzie nowi mieszkańcy kałuzy????

Tajne papu lezy chyba w moim gadaniu i w gliniastej glebie.... chciałąm wbić paliki do podwiązania resztek co wiatr nie wyłamał..i niestety poddałam się po wielu próbach..... nie ma szans.... mogę podlewać, aż ziemia się rozmoczy...ale to ile wody i ile podlewania.. Za dużo tego.
Jak przyjedziesz to Ci jeszcze ukopię tych szybko rosnacych...razem z gliną, bo niestety inaczej się nie da...
Mieszkańcy kałuży wypuszczeni z worka foliowego zauwają po kałuży, aż miło patrzeć. M. stwierdził, że kałuża za głęboka... i giną z pola widzenia... ale ubaw mamy z nimi. Kupiłam 10 rybek na próbę.... na początek trzymały się płycizny i rośłinek..potem coraz dalej się wypuszczały na turystykę... Podzieliły się na 2 grupy.... jedna to same czerwone, a druga to czerwone ze wstawkami!!!!! Pływają w grupach.... chyba aby nie zabłądzić Jest to dla nas bardzo ciekawa i interesujaca ciekawostka... Woda była za gorąca, wiec nalaliśmy ile weszło wody zimnej, by temperatura spadła.... Wyglądają na zadowolone... naprawdę..... to widać i czuć......
A tu jeszcze w uwięzi.....

Dzięki za pierwszą fotkę nowych włascicieli kałuzy. A jedzonka im kupiłaś? Szybko nauczą się podpływac jak się tylko stanie nad jeziorkiem a głębokośc musi byc bo w zimie muszą miec sie gdzie schowac ponizej poziomu lodu. Kwiatki chętnie zabiorę a z gliną jeszcze chetniej.
Mala_Mi 22:09, 06 lip 2012

majkel0326 napisał(a)

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/17/179021/original.JPG[/img]

Ale cudo!!! Jest prześliczny!

Kupowałam to co w oko wpadło, bez zastnawiania się co spasuje....... potem sadziłam jak leciało...i mam takie rózne.....
Mi się podoba Lord jakiś tam... Higland???

A to rzut oka w moja pstrokaciznę, dopiero zaczynają, wiec kwaty są pojedyńcze i nie z wszystkich gatunków....... zablokowali mi wyjazd z działki...wiec biegałam po ogrodzie i obfociłam.... i nawet się nie denerwowałąm, że się spieszę i nie mam jak wyjechać

Sebek 22:10, 06 lip 2012

asc napisał(a)
Czyli 260 sadzonek bukszpanów.... będą obwódki...

Ileeeee????? Jeeejuuuu - ciekawe gdzie będą te obwódki
Mala_Mi 22:16, 06 lip 2012

Trochę moich widoków kwiatuchowych....
Wsiowy z daleka..czyli z tarasu i rabata nowa różana... jeszcze nieefektowana..bo posadzona w tym roku.... a wsiowy mi odebrał serce z powodu wymarzniętych róż...... ależ było kolorowo.. róze na wysokośc 2 metrów i szerokość co najmniej 15-20...

I moja anabellka...
Mala_Mi 22:18, 06 lip 2012

Sebek napisał(a)

Czyli 260 sadzonek bukszpanów.... będą obwódki...

Ileeeee????? Jeeejuuuu - ciekawe gdzie będą te obwódki

Jakbym chciała dac obwódki tam gdzie bym chciałą ...to potrzebuję drugie tyle... niestety kałuża mnie zrujnowała w tym roku.....
Widziałeś liliowce.... pamiętam, że mam ci poakzać..ale dla ciebie będie ekstra jak zakwitną...
Mala_Mi 22:23, 06 lip 2012

Tak, teraz u mnie chyba najwięcej kwiatów kwitnie.... po wiosnie ...gdzie skalniak i cebulowe wiodą prym.... za rok rh podrosna i z azaliami dadzą czadu...... oj muszą się te moje chabazie srężać, by utrzymać pozycję naj........
Kilka może nie angielskich, ale kwiatuchowych widoków..... na szczęście do wsiowego z fotami dziś nie doszłam.... dwie nocki pracujące pod rząd...to za dużo...chociaż potrafię wytrzymać max 3..... a za młodu to i tydzień....