połaczenie lawendy choc to viva ale jakas krotka wiec nie wiem czy w przyszłym seozinie nie zagłuszy seslerii, podobny kształ kwiatu a inny kolor. dla mnie to połłaczenie ktoóre znalazłam kiedys z perłowka chyba i mnie zachwyciło i mam
Kasiu to ja do Ciebie po inspiracje chodzę i kopiuję Twoje zestawienia, dobrze się przyglądaj niektórym nasadzeniom, a dostrzeżesz podobieństwo.
Kolejna moja dekoracja. Od lat u nas nie ma motyli, pomimo sadzenia kwiatów, które je wabią. Więc zrobiłam sobie ich namiastkę.
Witam, mam problem z moimi hortensjami. Żółkną im liście, nie wiem czy to chloroza czy choroba grzybowa. Dodam, że są u mnie drugi sezon, posadzone w kwaśną ziemie i torf, podsypane siarką, ściółkowane korą. Na początku myślałam, że to brak nawozu i podlalam je 2 x magiczną siłą interwencyjny nawóz do hortensji (czerwiec), a pare dni temu siarczanem magnezu. Ale żółtych liści przybywa. Proszę o informację w jaki sposob mam je ratować. Pięknie kwitną i naprawdę będę załamana jak nie zdołam ich wyleczyć. W tym sezonie niczym ich nie pryskałam.