Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:13, 03 sty 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)
Marzenko - przyleciałam podziękować za życzenia noworoczne - i złożyć je vice versa - a tu patrzę link do jednego z moich ulubionych ogrodów. Oglądałam go już tyle razy, że znam na pamięć!! I kocham do szaleństwa . Wyczytałam u Gosiniak o planowanej wstępnie wycieczce na plantację bukszpanową. Ja się podpinam do Was - co byś na mnie specjalnie czasu nie traciła . Jak Ci już kiedyś pisałam na PW - będę duuużum autem . Piszcie tylko kiedy - może jeszcze kogoś z okolic Krakowa podwiozę?

Gusiarz myśle, że po 15 marca będzie można dzownić, dowiemy się o cene i umówimy. Licz sztuki i mierz metry na obwódki
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:12, 03 sty 2013

Do góry
Daneczka69 napisał(a)
Witam Madżenko w Nowym Roku

Wszelkiej pomyślności Tobie i Twojej rodzince z Tytusem włącznie życzę

Miałam małą przerwę w podglądactwie ale już nadrobiłam i jestem na bieżąco

Buziakuję

Daneczko dobrze, że juz podglądasz brakowało mi Twojego czujnego oka
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:11, 03 sty 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Jeszcze raz wróciłam do Twoich fotek,jednak geometria to jest to co tygryski lubią najbardziej
Tylko muszę zrobić mądre nasadzenia!
Więc pomeczę Cię jeszcze troszke

Poddam się z przyjemnościom torturom
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:11, 03 sty 2013

Do góry
Madziu dobrze doczytałaś.... Ale mimo, że bukszpanów sprzed ogrodzenia nikt nie ukradł, to wszystkie psy na spacerze sobie na nich pisuar robią......I gdy mój Tytus wychodzi na spacer nie może się od nich odczepić Położyłam duże kamienie aby odciągnąć od nich uwagę ale muszę coś z tym zrobić
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:09, 03 sty 2013

Do góry
Kasia co ty wątku organizacyjnego nie czytasz ??? decyzja i jedziesz )) ... Madżenka kiełbasę liczy ... więc jeszcze pora
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:09, 03 sty 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Marzenko - przyleciałam podziękować za życzenia noworoczne - i złożyć je vice versa - a tu patrzę link do jednego z moich ulubionych ogrodów. Oglądałam go już tyle razy, że znam na pamięć!! I kocham do szaleństwa . Wyczytałam u Gosiniak o planowanej wstępnie wycieczce na plantację bukszpanową. Ja się podpinam do Was - co byś na mnie specjalnie czasu nie traciła . Jak Ci już kiedyś pisałam na PW - będę duuużum autem . Piszcie tylko kiedy - może jeszcze kogoś z okolic Krakowa podwiozę?

Marzenko a Ty masz jeszcze gdzie sadzic bukszpany?, czy to już tylko dla innych bedą?

Bożenko planuję jeszcze lekką zmianę przy tarasie kuchennym. Gdy powstanie pergola chciałabym wokół tarasu zrobić obwódkę ale musiałabym znów pół rabaty przekopać ciagle też myślę czy pod magnolią nie poszerzyć szerokości skarpety bukszpanowej Ponadto zamawiam donice, które będą obsadzone bukszpanem - takim mini żywopłocikiem. Noemi mi piękną inspirację podeslala

no i muszę u teściowej skończyć ogrodek...
I na grobie u taty kule bukszpanowe mi zaraza grzybowa zjada i chyba będą na wiosnę do wymiany..... Ja wiem, że to głupie ale siedząc na ławce przy grobie taty pod brzozami i wkoło kul bukszpanowych najlepiej mam jest z mama....
Więc mam jeszcze gdzie sadzić bukszpany....

A ponadto nic tak nie ozdabia ogrodu zimą jak bukszpany, tylko latem schodzą na druginplan ale stylowo głowy chowają wśród innych roślin. bukszpany dodają ładu do mojego poczochranego ogrodu i to lubię I są miejsca, które są za bardzo poczochrane i wymagają lekkiej ogłady
Igiełkowy ogródeczek 19:57, 03 sty 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...ciekawi mnie ta plantacja bukszpanowa...potrzebuję 170 sadzonek na żywopłocik... a kulek..to juz nawet nie pamietam bo różne rozmiary...

Tu się podaje ile na metr potrzebujesz - zmierzę chyba 3-4 szt na metr się ledwie mieszczą....
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:57, 03 sty 2013

Do góry
ha ... to jest najlepsze ... mięśnie bolały tylko w Nowy Roczek ... a od środy nic ... nic po sylwestrowym szusowaniu (i tu bojaźliwie zerkam na sufit ... porządny jest ... bo pomimo profanacji użycia słowa "szusowanie" nie spadł na ten łeb mój - a leje z tych swoich pokracznych póz - gdybym mogła to chyba bym dziś wsio wykasowała ) ...

ale Ania kazała ćwiczyć wstawanie ... bo jak padam to nie ma mocnych sama zada z ziemi nie dźwignę ... a dźwigać jest co !!!

a potem jakże zgrabnie o czy powyżej wspomniałam ...

tytuł pokurcz roku mój !!! ...

achhhh ... zachwyciłam się sobą bo nie dało rady inaczej ...

wracając do tematu to ćwiczę wstawanie ... samodzielne ... bo Madżenka w ortezie mnie nie pozbiera nawet jak się zaprze ... i pełna dokumentację mam na bokach i na kolanach !!! ... niby ćwiczenia a wygląda jak "przemoc w rodzinie" ))) ... a tam ... może się kiedyś przyda ...
I Spotkanie Ogrodowiska na nartach styczeń 2012 19:51, 03 sty 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Jeśli zamównienie na rezerwację jeszcze nie zamknięte to rozmawiam dzisiaj z M-em ...... Widzę , że i Alinka ciągnie na narty to może i ja bym się popróbowała ????

Rezerwuj rezerwuj szybciutko
I Spotkanie Ogrodowiska na nartach styczeń 2012 19:50, 03 sty 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Kobitki, a jak się będziecie przemieszczać po tym ognisku u Ewy do pensjonatów, skoro tam się tyle aroniówki i cytrynówki wyleje? Jak daleko macie te rezerwacje? Wszystkie w jednym miejscu? Mnie to kusi, żeby towarzysko przyjechać, ale na razie za dużo jest znaków zapytania.

Na razie jesteśmy w jednym miejscu, jeszcze są wolne pokoje
http://jesionowka.pl

To rezerwujta szybko bo kiełbasę liczę i nie wiem ile spirytu kupić na cytrynówkę czy litr czy dwa
Rododendronowy ogród II. 19:47, 03 sty 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bogdziu nie zglądałam do Ciebie bo zabalowalam do Zdjęć roku 2012 pohihałąm sobie po cichutku

A ja Marzenko głośno i bez opamiętania.Pozdrówka.

Igiełkowy ogródeczek 19:46, 03 sty 2013

Do góry
Jabeska napisał(a)
To ja też się zapisuję do tej sekty niestety nie pojadę z Wami, bo ode mnie za daleko, ale w zeszłym roku uruchomiłam produkcję bukszpanów na potrzeby mojego ogrodu i za 100 lub 200 lat jak urośnie to też będę mieć kulki. W tym czasie oczekiwania przynajmniej będę wśród swoich

Jabeska za 3-4 lata będa małe kuleczki, 5-6 średnie a po 7 duuuuuże
Postawić trawkę nad i... 19:45, 03 sty 2013

Do góry
No to STO LAT i cuuuuudnego ogrodu
Postawić trawkę nad i... 19:37, 03 sty 2013

Do góry
Jabeska napisał(a)
No to może jednak zamiast kostek lepsze są kanciki?

Przy kostce też trzeba robić kanciki.... Bo trawa zarasta i brzydko wygląda
Buziam Aga.
Już za momencik, już za chwileczkę pierwsza steteczka będzie !!!! STO LAT
Ogród Dominiki 19:34, 03 sty 2013

Do góry
Ginger napisał(a)
Zetko i Ty jesteś w klubie "Zostawić brzózki "

Dopisuję się do Klubu
Właścicielka 4 szt
Ogród z perspektywą na przyszłość 19:29, 03 sty 2013

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Zmieniłam komputer, naprawiłam aparat........i zdjęcia mi nie wchodzą na forum. Odrzuca wszystko. Mam jeszcze kilka fotek z wyjazdu ale wkleic nie mogę. Chyba to problem z kompem. hmmm... Ktos miał taki problem?

U mnie idzie na Operze, Google Chrome, Firefox

A kiedy Gardenia bo ja się piszę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:27, 03 sty 2013

Do góry
Irenko módlmy się aby tulipany nie wylazły!!!! Buziam i odpisałam na maila
Zielony galimatias 19:25, 03 sty 2013

Do góry
I siem znów zgubiła....
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:24, 03 sty 2013

Do góry
Sylwia ta zima ma być najcieplesza od 10 lat. W marcu już będzie wiosna pełną parą więc może już zaczynaj budowanie ???
Igiełkowy ogródeczek 19:21, 03 sty 2013

Do góry
A na tę zarazę bukszpanową nie ma lekarstwa podobnie jak na wirus ogrodowiskowy Ja już nie mam miejsca i już z kulkami wyszłam przed ogrodzenie
Osobisty Ogrodnik Wieloszki mówi, że my sekta bukszpanowa jesteśmy ....

Ps dla Gierczusi - plantacja jest w miejscowości Zaprężyn na Trasie Łozina - Milicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies