Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Ginger 14:11, 03 sty 2013

Zeta napisał(a)
Domi przeszkolona jestem jeśli chodzi o ISO hehe możesz mi dyplom wypisywać
Szkoda że chcesz się pozbyć brzóz ....ten zakątek mi się bardzo podoba
Fajny kontrast kory z zielenią .
Ja bym z chęcią przygarnęła ale za daleko dla mnie ;-(
Może znajdziesz inne miejsce dla tych skarbów??

No właśnie Domi gdzie te brzózki chcesz przenieść proszę powiedzieć nam szybciutko
Urszulla 15:50, 03 sty 2013

kasik778 napisał(a)

Tu kiedyś nastąpią grubsze zmiany (o eksmisji brzóz już pisałam): dodatkowo zostanie przedłużony ekran z cisa (teraz kończy się za różanecznikiem po prawej), żeby można było przyciąć chore świerki Sąsiadki i zakryć tak powstałą wolną przestrzeń. Już teraz są prześwity, bo Sąsiadka podcięła te świerki od dołu i mogę podziwiać Jej nogi gdy spaceruje u siebie

Dominiko....to te brzozy wysadzasz...rozumiem z tyłu będą cisy.....a w miejsce tej dziury między brzozami co planujesz???.....i jeszcze jedno mam pytanie.....te różaneczniki?podasz ich nazwy i te duże i te małe.
masz gdzieś ich zdjęcia jak kwitną?
Zeta 16:20, 03 sty 2013

No te przozy tutaj idealnie wyglądają nie wysadzaj ich ;-(
Ginger 16:25, 03 sty 2013

Zetko i Ty jesteś w klubie "Zostawić brzózki "
baraga1904 19:25, 03 sty 2013

Sebek napisał(a)
Do wiosny 77 dni
Do ferii 6 dni roboczych

...nie za wczesnie te ferie???
...moje za miesiąc...
Madzenka 19:34, 03 sty 2013

Ginger napisał(a)
Zetko i Ty jesteś w klubie "Zostawić brzózki "

Dopisuję się do Klubu
Właścicielka 4 szt
baraga1904 19:37, 03 sty 2013

...ja tez jestem za pozostawieniem brzózek...chociaz wiem że Domi nie lubi liści jesienią...rzeczywiście jest ich sporo..ale zieleń młodych liści brzozy wiosną - bezcenny
kwiatholandii 22:50, 03 sty 2013

Brzozom mówimy TAK Wiem, że liście Cię denerwują, ale sa piękne. jakbys blizej mieszkała to sama bym je na pecach do siebie zatargała po wykopaniu
Domi 02:17, 04 sty 2013

Poszłam sobie na trochę, a tu takie komitety obrony praw brzóz się zawiązują. Spróbujemy przesadzić je w róg pustej działki, bo tam rosną już dwie brzozy samosiejki i są już całkiem spore. Wybaczcie, ale przestały mi się podobać tu, gdzie są, To nie o liście chodzi, bo one akurat mało tych liści mają. Najgorsza jest ogromna brzoza Pani Sąsiadki. Po prostu te dwie na tle cisów zajmują miejsce bardzo widoczne z salonu i wolę tam dać coś innego. Za to te bordowe są na wygwizdowie i wiatr je tak powyginał, że też przestały mi się podobać. Przycięliśmy je wiosną, ale i tak są brzydkie. Mam nadzieję, że w mniej rzucających się w oczy zakamarkach odżyją i ładnie się przyjmą.
Domi 02:21, 04 sty 2013

Urszulla napisał(a)

masz gdzieś ich zdjęcia jak kwitną?

Tutaj wklejałam coś, ale nie mam całości krzaka.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1067-ogrod-dominiki?page=6

W tym roku słabo kwitły, bo po pierwsze: strasznie pąki poprzemarzały, a po drugie: cięłam mocno te duże różaneczniki rok wcześniej i przez to pąków było też mniej. Jak znajdę jakieś starsze fotki, wstawię.