Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

ka1sia 20:05, 03 sty 2013

chciałabym te ćwiczenia zobaczyć a jakby coś, to pamiętam ze stoku... najpierw na plecki, narty rozplątać, nóżki do gory, a potem to juz jak zwykle... strasznie wam zazdroszczę tego wyjazdu 12 stycznia, że ja na to wcześniej nie wpadlam, że może ja też...
Konstancja30 20:09, 03 sty 2013

Kasia co ty wątku organizacyjnego nie czytasz ??? decyzja i jedziesz )) ... Madżenka kiełbasę liczy ... więc jeszcze pora
Konstancja30 20:29, 03 sty 2013

Joaska napisał(a)
Witaj Iza,
Widzę że nauki na nartach zapoczęte
Pozdrawiam w Nowym Roku.

Joaska ... no jak to dobrze, że się odnalazłaś ... planujemy z kasią stworzyć jakąś konkurebcyjną grupę dla "zdolnoślązaczek " ... członków "poczeba"
ka1sia 20:51, 03 sty 2013

Konstancja30 napisał(a)
Kasia co ty wątku organizacyjnego nie czytasz ??? decyzja i jedziesz )) ... Madżenka kiełbasę liczy ... więc jeszcze pora

najtrudniejsza ta decyzja
Mala_Mi 21:08, 03 sty 2013

Ćwicz, ćwicz.....
Madzenka 22:46, 03 sty 2013

Iza musimy Ci kijki do wstawania poźyczyć i ćwicz wstawanie boczkiem

A jakie moja Dobra Kobieto masz wiosenne plany ogrodowe? Czy listę nam zapodasz? Bo już pełne zbrojenie do wiosny następuje!!! Wiosna w tym roku szybko przyjdzie i musowo już plany czynić !

http://www.twojapogoda.pl/polska/dolnoslaskie/wroclaw/sezonowa
Konstancja30 23:38, 03 sty 2013

trudno nie myśleć o pogodzie jak deszcz tak dudni i zacina ... okrutnie u mnie leje ... ponieważ mam nad aurą tę przewagę, że siedzę pod ciepłą kołderką i ogrzewam psyche blaskiem świec ... plusk nie tylko do zniesienia ale i przyjemny ... a plany ...

czytałam plany ... Madżenki i Anuli ... wiem, że Ania planuje małą rewolucję (małą w skali Ani znaczy pół działki do przekopania ) ... no to co ja ... mam siem wyindywidualizować z tak rozentuzjazmowanego tłumu (oczywiście skopiowałam bo ani język mój ani palce nie dałyby rady ) ... o nie ... plany to ja mam !!!

* weranda - a na niej ławeczka ze schowkiem (inspiracja z Riviera Maison) ... plus pokazane kiedyś donice tak na jak w obszarze pod rzeczoną werandą ... (Adamo jeszcze szczęśliwie o ławeczce nic nie wie ale piłę mu gwiazdka przyniosła to niech tnie ) ... w donicach oczywiście pochruście klasyczne bukszpanem zwane ... i tu w stronę cennej plantacji wrocławskiej zwrot oczu piszącej następuje

* przed werandą ma nastać elewacja domku od strony werandy czyli północna ściana domu ... grrr ... to zaboli

* ścieżka z piaskowca na którym stała "Norka" a więc rezydencja poprzednia z początku wieku jak mniemam ... zasadniczym pytaniem jest co przy ścieżce i pod werandą ... to strona północna i dom jednak daje cień ... dlatego skłaniam się do wersji mocno ogrodowiskowej - miskanty - hortensje i pochruście ... kapusta ... żurawka i róża okrywowa (prościej było napisać lekko Madżenki rabaty skopiować zamierzam jak to myślę po nartach zaczniemy debatować ) ...

* dom z cegły na który zerkam wychodząc z domu i zerkając na zachód prosi o pergolę i różę pnącą ... i nie wiem jaką ... pewnie w towarzystwie jakimś (clematis ... ???)

ale czuję chaos ... chaos więc może prościej napiszę mamy przedogródek do zrobienia w makro skali 15 m x jakieś 8 m ...

pomożecie ???

Madzenka 23:56, 03 sty 2013

Iza ta ceglana ściana im bardziej na nią patrzę tym bardziej mi się podoba. Wygooglamy jakieś inspiracje ceglane
Skoro pisze że przedogródek i widzę dąb bielony (oj pamiętny czas olejowania) doczekac się planów nie mogę

Adam dostal piłę na gwiazdkę i imieniny..... Chyba był szczęśliwy
Magda70 08:35, 04 sty 2013

Pomożemy!

Mój M dostał w prezencie urodz-imien wkrętarkę z oprzyrządowaniem (taką wielką walizkę)
Jupi jak ja się cieszę z jego prezentu !!
Na pierwszy ogień idą doniczki i warzywnik - bo mi się skrzynie marzą
Pszczelarnia 08:52, 04 sty 2013

Izabelo-Konstancjo , ta ściana zasługuje na więcej niż jedną różę. Jedna może nie podołać połaci cegły.