Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Postawić trawkę nad i...

Postawić trawkę nad i...

baraga1904 19:12, 03 sty 2013

Gosiniak napisał(a)

Dzięki, to już prawie wszystko wiem Fajnie to wygląda i chyba jest wygodne w obsłudze. W niektórych miejscach je zastosuję cho tu na forum bardzo popularne są kanciki, ale boję się, że przy nich dużo jest pracy. Choć tak po cichutku mam zamiar w tym roku na urodziny poprosić o taki szpadelek do kancików Chyba się zaraziłam ogrodowiskową modą.

...to obrzeze ze zdjęcia będzie usunięte M. jest w szoku więc...ciii ale w tym miejscu będzie ścieżka granitowa i nie ma wyjścia...
...szpadelek tez mam w planach ale najpierw "krzaki" - póżniej gadżety...

A ja będę u siebie też przesuwać obrzeża, trzeba troszku rabatki poszerzyć, M już się dowiedział, ale jakaś cisza nastała, więc dam mu trochę czasu zanim do tematu powrócę. Przez chwilę zastanawiałam się czy je w ogóle powtórnie zakładać, bo jak znowu się zmian zechce, oj to już by była dłuższa cisza w domku. Ale co z tą kostką zrobię?

...jak masz skłonności do zmian to może lepiej na stałe żadnego obrzeża nie zakładaj..szkoda by było roboty i kosztów..ja przez moje fanaberie mam też trochę kostki zmarnowanej..no a jeszcze wymiana kostki na granit mnie czeka..i też nie mam co ze starą kostka zrobic...a położona była 5 lat temu...
baraga1904 19:18, 03 sty 2013

Magda70 napisał(a)

Zaleglości nadrobione

Mój M na jesień układał obrzeże tez z kostki przy trawce ozdobnej...i się chłopak zdziwi (jeszcze nic nie wie) jak go poinformuję iż na wiosnę wywalamy ją hihi No ale już taki los naszych eMów

...momentami im współczuję...bo tak szczerze to my wymyslamy a oni muszą wprowadzac w życie nasze pomysły...niestety, baba nie zrobi wszystkiego..

Ale tylko momentami? za dlugo nie wspolczuj bo bedziesz sama musiala robić!!

...do tego trzeba podejśc systemowo...trochę współczucia trochę presji.. dawkowane w zalezności od nastroju i nastawienia do pracy...
Jabeska 19:29, 03 sty 2013

No to może jednak zamiast kostek lepsze są kanciki?
baraga1904 19:31, 03 sty 2013

Jabeska napisał(a)

...jest wiele za i przeciw..
robota jest i z tym i ztym..żeby ładnie wyglądało żeby było estetycznie trzeba nad tym poracowac..trawa zarasta kanciki ale i kostkę..
Madzenka 19:37, 03 sty 2013

Jabeska napisał(a)

Przy kostce też trzeba robić kanciki.... Bo trawa zarasta i brzydko wygląda
Buziam Aga.
Już za momencik, już za chwileczkę pierwsza steteczka będzie !!!! STO LAT
Magda70 19:39, 03 sty 2013

A faktycznie setuchna się zbliża!!!
baraga1904 19:39, 03 sty 2013

...dzisiaj moja młodsza pociecha ( córka)ma urodzinki - całe 12 lat... jutro impreza dla jej psiapsiólek - typowe Lejdis... a w sobotę rodzinka...
...obmyślam menu...i jakos koncepcji mi brak...
Kondzio 19:40, 03 sty 2013

O setka Gratulacje
Jabeska 19:40, 03 sty 2013

Ojej, to się teraz zmartwiłam, bo myślałam, że jak zrobię kostkę (w mniej reprezentatywnych miejscach ogrodu) to już nie będzie roboty a wyglądać będzie porządnie A wy mówicie , że nie....
baraga1904 19:41, 03 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)

Przy kostce też trzeba robić kanciki.... Bo trawa zarasta i brzydko wygląda
Buziam Aga.
Już za momencik, już za chwileczkę pierwsza steteczka będzie !!!! STO LAT

...ja tu gadu, gadu ...., nawet nie zauwazyłam..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies