Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Na zielonej... trawce :) 19:27, 18 sie 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Jak patrzyłam na wrzosy po roku od wsadzenia i teraz to stwierdziłam (i nawet napisałam, że masz rękę) ale jak wrzuciłaś całą resztę.....masakra Ty masz jakiś galijski wywar na porosts roślin Panoramiksa????? Jak to możliwe się pytam, no jak???? Cudowne

ps. oczywiście spinowanehehehe

Hhahaha, jesteś niemożliwa

ps. Podeślę Ci tego wywaru, a co!
Na zielonej... trawce :) 19:25, 18 sie 2017

Do góry
MonikA napisał(a)

Angela Kładziesz matę pod kamyszkiem czy nie? Zero chwaściorów, a miejsca narażone na chodzenie, kamyszek nie wbija się w ziemię?

Chwasty są, tylko staram się trzymać je w ryzach... mate mam wszędzie pod kamieniem (tylko nie w lawendowej ze względu na cebule tulipanów - i tu mam największy wysyp chwaściorów )
Na zielonej... trawce :) 19:24, 18 sie 2017

Do góry
Makusia napisał(a)

U siebie odpisałam, żeby u Ciebie nie zaśmiecać

Zaraz lecę
Na zielonej... trawce :) 19:24, 18 sie 2017

Do góry
barbara_wolny napisał(a)
Witam! Podglądam od dawna i dzisiaj już nie wytrzymałam, gdy zobaczyłam kolejną porcję zdjęć. Pięknie, bardzo bym chciała, żeby mój ogród kiedyś tak wyglądał. Ale pytanie mam o trawki the beatles, gdzie kupujesz? Ja kiedyś zamówiłam przez internet i nie wyglądają tak jak Twoje. Obawiam się, że przysłali nie to co trzeba.

Hej Basiu

Fajnie, że się ujawniłaś i dziękuję za tyle komplementów

Co do Beatlesów swoje kupiłam przez neta na all... podrzuć foto ocenimy czy to one
Na zielonej... trawce :) 19:20, 18 sie 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)

Póki co możemy sobie pozwolić na wyjazdy poza sezonem. Ja nie lubię obleganych plaż, ścisku, tłoku na ulicach. Maj i wrzesień to idealne miesiące dla mnie na wyjazdy nad nasze morze

Oglądam kolejny raz zdjęcia Twojego ogrodu i tak się zastanawiam gdzie ewentualnie róże byś mogła posadzić. Miejsca nie znalazłam. Ty masz tak doskonały ogród z ograniczoną ilością gatunków. Nie ma u Ciebie piwonii, róż, liatry, jeżówek, zawilców, rozchodników, a mimo to ogród masz piękny, doskonały.
Wiesz co - dla mnie Twój ogród to jest najładniejszy ogród na Ogrodowisku zaraz po ogrodzie Danusi .

Byle pogoda dopisała... wrzesień powinien dopisać, ostatnimi lata ładnie - gorzej z wieczorami

A wiesz ja na te róże cały czas tak nie do końca na tak... po prostu nie czuje tak na 100%, że chce je mieć u siebie a miejsce jedno by się znalazło

Ja nie lubię dużej ilości gatunków roślin na rabacie... poza tym nie pałam miłością ani do piwonii, tym bardziej do jeżówek... pozostałe które wymieniłaś są mi obojętnie - nie mam ciśnienia, że muszę je mieć

ps. Normalnie uroslaw o dobry metr... w tak zacnym gronie mnie usadziłaś
Na zielonej... trawce :) 19:15, 18 sie 2017

Do góry
No co Ty? 25 lat mieszkałam w Kościanie zresztą do Śmigla to rzut beretem
Faktycznie świat mały... musimy się kiedyś umówić
Na zielonej... trawce :) 16:52, 18 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

A konkretnie to skąd pochodzisz? Jakiś czas temu na mapie ogrodów patrzyłam to niewiele wokół mnie - z czego część nie odwiedza forum od dłuższego czasu...

Moi rodzice mieszkają w Kościanie, ale ja od 20 lat pod Poznaniem. W Śmiglu mam też rodzinę .
Na zielonej... trawce :) 13:58, 18 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Mirella
Tak pamiętam Ty i parę jeszcze osób marudziło na wrzosy... a ja póki co kocham je miłością bezwarunkową

Zazdraszczam wakacji we wrześniu - my już nie bardzo możemy sobie pozwolić - syn w 4 klasę wkracza, czyli zaczyna się nauka na poważnie... my tu zapomnimy co to wakacje a Ty będziesz leniuchować na maksa? Jakieś konkretne plany?

KO to Kocham Ogród

Póki co możemy sobie pozwolić na wyjazdy poza sezonem. Ja nie lubię obleganych plaż, ścisku, tłoku na ulicach. Maj i wrzesień to idealne miesiące dla mnie na wyjazdy nad nasze morze

Oglądam kolejny raz zdjęcia Twojego ogrodu i tak się zastanawiam gdzie ewentualnie róże byś mogła posadzić. Miejsca nie znalazłam. Ty masz tak doskonały ogród z ograniczoną ilością gatunków. Nie ma u Ciebie piwonii, róż, liatry, jeżówek, zawilców, rozchodników, a mimo to ogród masz piękny, doskonały.
Wiesz co - dla mnie Twój ogród to jest najładniejszy ogród na Ogrodowisku zaraz po ogrodzie Danusi .

Na zielonej... trawce :) 11:52, 18 sie 2017
Do góry
AngelikaX napisał(a)

Angela Kładziesz matę pod kamyszkiem czy nie? Zero chwaściorów, a miejsca narażone na chodzenie, kamyszek nie wbija się w ziemię?
Na zielonej... trawce :) 08:52, 18 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Andzelika szczęściaro!

Na zielonej... trawce :) 08:52, 18 sie 2017

Do góry
Johanka77 napisał(a)
No masakrycznie mi się panoszą...
Ja mam kostkę granitową, dość nierówną z założenia, więc wrasta na maksa...

U siebie pilnuję, bo 15 minut trwa zabieg (średnio co 2-3 tygodnie), a efekt wow jest
Na zielonej... trawce :) 08:50, 18 sie 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Piękna, sławna, odważna, ogród ma wycackany, pichci w kuchni i jeszcze ma zdolności fotografowania. No nie mogę!

Szerokie kadry są boskie. Uwielbiam u Ciebie soczystą zieleń i rośliny takie napakowane jakbyś je podlewała Red Bullem
Wrzosowisko cudne. Ja swoje mini będę likwidować, ale teraz mi dałaś do myślenia...

Na zielonej... trawce :) 08:47, 18 sie 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
Zamówiłam prenumeratę poczynając od numeru 9/17 i mam nadzieję, że Twój ogród jest we wrześniowym numerze, a nie w sierpniowym, bo się zastrzelę!
Angeliko powiem tak podniośle, że o Twoim ogrodzie wszystko już napisano. Wczoraj oglądając fotki zastanawiałam się, jakie Ty masz hektary- aż cofnęłam się do początku, a tam 1300 m! No szok. Na pewno 250 m trawnika wyjaśnia niekończące się rabaty, ale Twój ogród wygląda tak, jakby się nie kończył.
Rabata brzozowa piękna jest! Co ile Ty masz brzozy posadzone? Nadal się nad tym zastanawiam, czy kupić u siebie na półkę trzy czy pięć.
Kulkowisko, stożkowisko, hortensjada- wszystko tak cudne, że tylko powzdychać można

Wrześniowy 9/2017 ale tu tylko artykuł o wrzosach jest - cały ogrod był w Kocham Ogród w ubiegłym roku

https://www.ogrodowisko.pl/watek/7289-na-zielonej-trawce?page=18

Ogród wydaje się większy, bo działka ma kształt romba i właśnie ta ściana z kręgiem (czyli też hortensową i po części dwoma gaikami brzozowymi)jest najdłuższa (prawie 30m), także siłą rzeczy jak ją fotografuje wydaje się być niekończoncą się

Dziękuję za tyle miłych wpisów

Która to półkowa u Ciebie i jaka duża ona? U mnie w jednym mniejszych gaiku jest 5 brzóz w tym większym 7 - w obu sadzone w dwóch rzędach ( na mijankę) w odstępach co ok 2-2,5m
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 08:38, 18 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA..... tez chcę! Jutro robię nalot na wszystkie Biedry w okolicy

ps. Po ile są te co kupiłaś tak z ciekawości zapytam
ja juz po nalocie

3,99zł. - 8 sztuk w paczce
Na zielonej... trawce :) 08:35, 18 sie 2017

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Co tu pisać?
Wszystko jest takie piękne i idealne.
I dobrze, że pokazałas tę umbrę , bo byśmy myśleli że to fotki z obrazka
A tak to wiemy, że to prawdziwy ogród
No nie zawsze wszystko się udaje, nie ma takich ogrodów żeby wszystko było zawsze zdrowe. Choróbska i robale się plączą niestety.
Może jeszcze odbije, póki drzewko żyje, jest nadzieja.

Pozdrawiam perfekcyjną ogrodniczkę

A to takich kfffiatków jak umbra mam kilka np.
dwie tuje przy tarasie co miały robić za zwartą, zieloną ścianę się nie przyjęły przesadzone na wiosnę, walczyły długo - a teraz straszą (śmiesznie to wygląda bo jedna środkowa zielona ) czekam na lepszy moment, bo muszę kupić duże 2m aby wyrównać wysokością

Co do umbry to jak pisałam ma już out - to front a jak ma się zbierać kilka lat to jej podziękuję, poza tym widzę, że kolejne gałązki suche

Dziękuję za miłe słowo Pozdrawiam
Na zielonej... trawce :) 08:27, 18 sie 2017

Do góry
Gintura napisał(a)
Andgelika
ogród cały cudo podglądam z zachwytem
jestem w trakcie przerabiania jednej z rabat u siebie chcę posadzić szpaler limek ( 5 szt) powiedz proszę jakie zachowane masz odległości pomiedzy miskantami a tujami ( to miskant ML?) w jakiej odległości sadziłaś hortki od miskantów i czym masz podsadzone hortki i w jakiejim odstępie
mam tendencję do zagęstego sadzenia więc Twoja podpowiedź bardzo by mi pomogła
pozdrawiam

U mnie tam z racji, że miejsca mało to i ciaśniej jest - na pewno po jakimś czasie część ML wysadzę (jak hortki zbudują szpaler to planuje co drugi ML w inne miejsce - będzie tylko kilka takich przerywników z traw )

Limki sadziłabym co 70-80cm jak ma być szpaler.
Trawy od tuj to 60cm to takie minimum (u mnie jest 40-70, bo to rabata "po łuku" )
Limki od ML to tak samo mam ok 50-70cm.
Przed limkami mam carexy Ice Dance ok 70 cm odstępu (między nimi jeszcze cebule tulipanów)

Na zielonej... trawce :) 08:16, 18 sie 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
No patrz. A ja nie pomyślałam o nawozie do wrzosów. Nawet nie wiem czy takie posiadają u nas. Muszę poszukać na przyszły sezon.

Musze swoje przesadzić i waham się czy teraz czy na wiosnę.

A młode masz? Ja swoje jakbym takie duże miała przesadzać to chyba na wiosnę

ps. Moim zdaniem do iglaków nawóz też się nada
Na zielonej... trawce :) 08:13, 18 sie 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Piękne są.
Angelika, jak je podwiązujesz? I jak one są posadzone? Jaki rozstaw? Na mijankę? Za chwilę moje będę poprawiać i jest to ważne.

Iwonka pierwotnie zapodane miały podpory - takie ogólne dostępne, ale z czasem okazały się za niskie (ok 60cm) a moje anabelle w tym roku nawet 1,30 wysokości miały... eM miał mi zrobić te podpory wyższe, a że nie czasowy i dwie burze zdążyły je poczatkiem lipca zmolestować na szybko podwiązałam je na szerokich czarnych gumach owiniętych na wbitych co ok 1m metalowych prętach(w zacytowanym przez Ciebie drugim zdjęciu widać tę gumę ) I powiem Ci, że sprawdza się przy wiatrach guma jest na tyle elastyczna, że nie pozwala się nadłamywać opartym o nią łodygom (jak miało to miejsce w przypadku metalowych podpór)

Sadzone mam na mijankę co ok 60-70cm.
Na zielonej... trawce :) 08:05, 18 sie 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Hej Fajnie, że już jesteś
Wakacje, impreza, artykuł, wrzosowisko, ogród, hortki, hortki vanilki (dziękuję za zdjęcia), piękny ogród - wszystko obejrzałam

Ja jeszcze przed wyjazdem. Póki Kuba chodzi do przedszkola to jeździmy poza sezonem.

Wrzosowiskiem się Twoim zachwycam. Moje zlikwidowałam to wiesz, ale w porównaniu do Twojego to moje było malutkie.

Angelika jaka to gazeta z artykułem KO?

Mirella
Tak pamiętam Ty i parę jeszcze osób marudziło na wrzosy... a ja póki co kocham je miłością bezwarunkową

Zazdraszczam wakacji we wrześniu - my już nie bardzo możemy sobie pozwolić - syn w 4 klasę wkracza, czyli zaczyna się nauka na poważnie... my tu zapomnimy co to wakacje a Ty będziesz leniuchować na maksa? Jakieś konkretne plany?

KO to Kocham Ogród
Na zielonej... trawce :) 08:02, 18 sie 2017

Do góry
kasia_c napisał(a)
Pięknnnne fotki. Gratuluję artykułu.

Czy brzozy Ci bardzo pylą na wiosnę?
Zastanawiam się czy je posadzić u siebie, ale eM mówi że będą pylić i się zaczęłam zastanawiać.

Nie wiem jak mam się odnieść do pylenia brzóz, bo dobrych 5 lat temu miałam jedną maleńką brzozę (to ta obecna przy kręgu) i parapety też był żółte, ni mniej ni wiecej jak późniejsze lata z dwoma gaikami brzozowymi... W tym roku przełom kwietnia maja jak pamiętam bardzo pyliły sosny (głośno było wręcz o tym w tv) - wszystko było usyfione... szczerze to większy problem mam teraz z bałaganieniem w kręgu nasion z tej jednej "zwykłej" brzozy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies