Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podmiejski ogródek 09:00, 19 lip 2016

Do góry

O ja durna...

Sypię ten kompost do kompostownika, sypię go na rabaty, a M mówi, że pod łóżkiem też jeszcze mamy miejsce.

Zaczęłam go nawet przesiewać, bo trochę śmieci w nim jest, żeby mniej go było.

Pytanie takie mam - jak nim "mulczuję" rabaty, to powinnam go jeszcze przysypać korą? Bo w angielskich programach chyba tego nie robią, ale mam wrażenie jakbym zapraszała chwasty "proszę, rozgośćcie się u mnie, przygotowałam dla Was ucztę"
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 09:00, 19 lip 2016

Do góry
W praktyce u mnie wygląda to raczej tak
I nie da się - nawet nie to, że nie umiem- nie da się zrobić tak, żeby "jednym" kółkiem obskoczyć i taras i pod brzozami ...

Ogród tworzony z pasją 08:55, 19 lip 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)

Jeżeli chodzi o grusze to my na rdzę pryskamy środkiem Bi58 Nowy. Polecony przez dobrego sadownika. Jest to środek na mszyce i inne robactwo, wiec żebyś się nie zdziwiła, ale jest tak silny ze eliminuje takze powstawanie rdzy gruszy. Bardzo mało osób wie o tym środku. Ja na dzień dzisiejszy nie znam lepszego. Dodatkowo powiem, że w porównaniu do innych jest w bardzo przystępnej cenie.

Jabłonie opryskiwalismy tylko raz na wiosnę. Mimo tego mają piękne liście i owoce tez są zdrowe. Bardzo możliwe, że masz odmiany podatne na choroby grzybowe. My przy kupnie bardzo zwróciliśmy na to uwagę. Pryskaj regularnie Score lub Miedzianem czy też Topsinem. Bardzo ważny jest oprysk wiosenny tzw. w czasie zielonego pąka. Potem to już tylko zapobiegawczo.

Tak wyglądają liście moich jabłoni, które jak wspomniałem były pryskane tylko raz na wiosnę. Jestem w szoku, że są tak zdrowe.

Mimo zdrowych liści co roku jesienią wrzucam stare liście poza teren działki. Dzięki temu choroby grzybowe nie przechodza na następny rok..

A ja doczytałam ze oprysk mocznikiem czyni wiele dobrego. Nie robiłam w tym względzie jeszcze nic więc to tylko teoria. Ale może wypróbuję na jesień. Najpierw muszę przyciąć korony drzewom bo za duże porosły
Ulenę mam w swoim ogrodzie, owoców bym nie zamieniła na nic. Jest ich tyle że starczy dla os i dla nas. Dzieciaki uwielbiają z niej dżemy.
Mój ogród pod górkę... 08:51, 19 lip 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)

I klonik rośnie jak na drożdżach (tfu! tfu!)

A tak sobie będę siedzieć wieczorkiem - zdjęcie zrobiło moje dziecko, jak widać lepiej mu to wychodzi

Piękne kadry, czy klonika jakoś specjalnie pielęgnujesz?
Malutki pod lasem 08:49, 19 lip 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Czas hortensji
Jedna z limek od Reni będzie miała pączusia
Za to jedna z moich maluszków ma już całkiem sporego
Vanilka już się przebarwia
Anabell dała radę po deszczach

Kurcze vanilka już łapie kolory, nie wiem czy w tym roku zima przyjdzie szybciej, bo mam wrażenie że roślinki się ciut spieszą bardziej niż w ubiegłym roku....
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:45, 19 lip 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

No cóż ja też nie oglądałam.. nie mam keidy.. w wolnych chwilach buszuje na forum

A chaosu mam u siebie dużó .. może dlatego ???
Fajne te latarenki

Aniu Ty jak zwykle zajęta, ale ja się nie zgodzę z Tobą, że u Ciebie chaos, forum zajmuje czas, ale masz Dudusia...ja w ogrodzie mam zaległości i na forum, w taką deszczową pogodę lubię dobre kino...film jest piękny

Było trochę o lawendzie

Makowo na Kociewiu 08:42, 19 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Podziwiam róże i jeżówki.

Będziesz zachwycona VW, u mnie już kwitną za to na FA czekam i mam nadzieję, że właśnie będą takie jak pokazałaś na fotce.
A czy S.Belle ma ciemne łodygi, bo kupiłam bez nazwy i podejrzewam, że to może być ona, ale pewności brak?

Vintage Wine mam drugi sezon i bardzo je lubię, wiosną zmieniłam im miejscówkę

Southern Belle u mnie nie ma ciemnych łodyg raczej zielone z ciemniejszymi smugami.
W zgodzie z naturą 08:41, 19 lip 2016

Do góry
elka_ napisał(a)
Żeby nie było, że tylko ogórki mam w ogrodzie

Elu cudne te nie ogórki
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:25, 19 lip 2016

Do góry
Zdaje się, że wycentrowałaś koło względem środka trawnika, nie przed tarasem, więc domyślam się, że kółka wyglądają mniej więcej tak:

Ścieżkę narysowałam tym razem bez kółeczka, wedle zasady "jak najmniej".
Obiecuję, że na razie nie będę już o niej wspominać - to będzie dobry temat do rozważań na zimę;D
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:20, 19 lip 2016

Do góry

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:18, 19 lip 2016

Do góry
Od rana ciepło ale całe niebo zachmurzone. Jak nie będzie padać trawę Mąż mi pokosi. Lubię ten zapach...
Miłego dnia

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:18, 19 lip 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękne te latarenki Bardzo klimatycznie się zrobiło.

Trzeba to powtórzyć
yolka napisał(a)
Oświeciło Ci ogród Ogień to ogień, prąd i najpiękniejsza lampa nie odda nastroju

To prawda Joluś
jolanka napisał(a)
Można autentycznie nie spać przy takim nastrojowym oświetleniu

Oj tak...niech tylko lato wróci i ciepłe noce, bo oprócz świec, nocą odgłosu świerszczy mi brakuje
siakowa napisał(a)
piękny nastrój

Jeszcze gwiezdne niebo, blask księżyca i nastrój byłby idealny
Portrety

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:14, 19 lip 2016

Do góry
Buraczki kalarepka

Ascot dla Ani, nieładnie się zasklepia po deszczu...

Zawilce i owoce na wisience umbraculifera
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 08:14, 19 lip 2016

Do góry
Pawlus napisał(a)

A właśnie rozplenica, Hameln
Zeszłoroczne zdjęcie:

bosko.jakos tak zbyt puonowe mi sie wydawaly
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:13, 19 lip 2016

Do góry
Rzepa chińska i kapusta a miała być kalarepa

Fasolka i papryczki

pory i roszponka
Kłopoty - problemy z trawnikiem 08:12, 19 lip 2016

Do góry
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:11, 19 lip 2016

Do góry
Pozdrowienia deszczowe

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:11, 19 lip 2016

Do góry
Borówy i pierwsze pomidorki

dynia i cukinie

Kłopoty - problemy z trawnikiem 08:10, 19 lip 2016

Do góry
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:09, 19 lip 2016

Do góry
Biegając rano

Rzodkiew z Rumunii i bób

Porzeczki, szczaw

Sałata tydzień temu i wczoraj
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies