Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:24, 03 lip 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Sebek poogladałam kilkanaście stron i powiem że pięknie u Ciebie prezenciki miodzio, trawa taka że aż oczy mi wyszły na jaka wysokość ja strzyżesz?
No i jeszcze jedno... pamiętam jak się martwiłeś nagraniem tv i co? wyszło git!

Na jaką wysokość - sam nie wiem Ale jak spalinową to wysoko - chyba nawet 5-6 cm, elektryczną koszę na 4.5 cm
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:23, 03 lip 2012

Do góry
Dzisiaj zdjęcia deszczowe - a raczej burzowe

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:17, 03 lip 2012

Do góry
Sebek poogladałam kilkanaście stron i powiem że pięknie u Ciebie prezenciki miodzio, trawa taka że aż oczy mi wyszły na jaka wysokość ja strzyżesz?
No i jeszcze jedno... pamiętam jak się martwiłeś nagraniem tv i co? wyszło git!
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:15, 03 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Super ta rabatka No i że kanny już?

I nie Wiesław tylko Zdzisław

Sebku ... dobrze, że jesteś ... panie Zdzisławie no to pan macha ... trudno
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:13, 03 lip 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Sebek, nie leć tak, nie nadążam z Wami wszystkimi...
Tyle różności .. i tak cudnie. A ja zamiast siedzieć nad swoim galimatiasem ciągle jeszcze podlądam i podglądam... I zdecydować się nie mogę. Bo co który ogród najładniejszy.
Kiedyś zrobię Ci niespodziankę i wpadnę na wizję lokalną..

Nie trafisz U nas zasięgu nie ma
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:10, 03 lip 2012

Do góry
Sebek, nie leć tak, nie nadążam z Wami wszystkimi...
Tyle różności .. i tak cudnie. A ja zamiast siedzieć nad swoim galimatiasem ciągle jeszcze podlądam i podglądam... I zdecydować się nie mogę. Bo co który ogród najładniejszy.
Kiedyś zrobię Ci niespodziankę i wpadnę na wizję lokalną..
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:10, 03 lip 2012

Do góry
Super ta rabatka No i że kanny już?

I nie Wiesław tylko Zdzisław
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:02, 03 lip 2012

Do góry
Ewa napisał(a)
Sebuś
muszę Ciebie spytać jako rzecznika Danusi , której nie chcę teraz zawracać głowy, a Ty masz wakacje hahaha jakie drzewo posadziłbyś , żeby dawało cień , dość blisko tarasu ???,
( pamietając oczywiście o wszystkich naukach Danusi, np nie klon jesieniolistny itp)

Może klon Globosum? Albo buk pospolity 'Purple Fountain'?
Cis - Taxus 21:00, 03 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Czy ktoś mi podpowie jak się nazywa taki oto cis? Potocznie nazywamy tą grupę "Trzech Uroczych Rozczochrańców
Jakim zabiegom fryzjerskim poddać poniżej zaprezentowanych Panów, by wyglądali schludnie i elegancko?...

Hmm - a chcesz z tego żywopłot? Jeśli tak to trzeba im dosadzić kolegów i przyciąć po bokach - no i wyrównać górę

Nie, nie chcę żywopłotu Chcę z tego zrobić stożki, jeśli się da Sebek, jak podsadzić te cisy?????
Zajrzyj do mojego wątku plisss....

Ev
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:54, 03 lip 2012

Do góry
Agacia napisał(a)

Proszę

http://www.tvnmeteo.pl/magazyny/maja-w-ogrodzie,13,1,1,0,0.html

Obejrzałam, dzięki, wspaniałe ! Danusia taka skromna i powściągliwa A czy sąsiadka-Kasia jest na forum? I czy to na pewno Kasia, a nie Edyta Jungowska w przebraniu?

Jasne, że Kasia jest na forum - tutaj jest jej wątek.
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 20:51, 03 lip 2012

Do góry
W domku masz przepięęęęeknie!!!
Przesadzanie starszych drzew iglastych 20:45, 03 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

ja z kolei mam kilkuletni modrzew japoński... dawno nie przycinany..
kiedy najlepiej zabrać się za przesadzenie i kiedy mogę go przyciąć... przed czy po przesadzeniu?
jak postępować po przesadzeniu?

byłabym wdzięczna za wskazówki...

Przesadź go jesienią, ale ostatnie cięcie wykonujemy teraz, bo jak później to zrobisz to świeże przyrosty zmarzną. Po przesadzeniu musi mieć dostęp do wody głównie

dziękuję bardzo Sebek!
tak też zrobię!
pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:44, 03 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Proszę

http://www.tvnmeteo.pl/magazyny/maja-w-ogrodzie,13,1,1,0,0.html

Obejrzałam, dzięki, wspaniałe ! Danusia taka skromna i powściągliwa A czy sąsiadka-Kasia jest na forum? I czy to na pewno Kasia, a nie Edyta Jungowska w przebraniu?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:29, 03 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zaglądam, tyle tu dziś wpisów

miło mi - za chwilę znów nowe zdjęcia
Rodzaje donic 19:51, 03 lip 2012

Do góry
No to bierz żwir
Przycinanie - cięcie iglaków innych niż tuja 19:50, 03 lip 2012

Do góry
Te jodły rosną tak krzywo, niestety idealnej choinki nigdy z niej nie zrobisz....
Brązowienie iglaków 19:45, 03 lip 2012

Do góry
Basiaw napisał(a)

Chyba na pierwszym przędziorek, drugie to miseczniki. Spryskaj je polysectem substrala, u mnie szybko zadziałał.

Sebek, ten środek stosowałeś na przędziorki?
Do mnie własnie dotarło, że przędziorek załatwia mi świerka Kurcze, najpierw myslałam, że z powodu długotrwałej suszy, silnych wiatrów młode drzewko, minionej jesieni posadzone, zaczyna podsychać, bo zaczęły brązowieć starsze igły, od środka drzewa. Jednak 2 dni temu zaczęłam dokładnie się przyglądać a to na gołe oko ruszajace się kropki i jakby pajęczynki u nasady igieł
Miałam w domu odrobinę decisu, od razu potraktowałam nim drzewko, ale czy decis utłucze przędziorki?
Może warto za kilka dni zrobić oprysk czymś bardziej ukierunkowanym na przędziorki?

Popsikaj tym polysectem, on jest dobry
Przesadzanie starszych drzew iglastych 19:43, 03 lip 2012

Do góry
gooseberry napisał(a)
ja z kolei mam kilkuletni modrzew japoński... dawno nie przycinany..
kiedy najlepiej zabrać się za przesadzenie i kiedy mogę go przyciąć... przed czy po przesadzeniu?
jak postępować po przesadzeniu?

byłabym wdzięczna za wskazówki...

Przesadź go jesienią, ale ostatnie cięcie wykonujemy teraz, bo jak później to zrobisz to świeże przyrosty zmarzną. Po przesadzeniu musi mieć dostęp do wody głównie
Przesadzanie starszych drzew iglastych 19:41, 03 lip 2012

Do góry
szymonzleszna napisał(a)
Witam.

Mam w ogrodzie posadzone tuje, rosną juz 3 lata. Najwyższe mają około 1 m.
Jak powinienem się zabrać do przesadzania?
W jakich odstępach piowinienem je sadzić?
Planuję także posadzenie nowych sadzonek, w jakichi odstępach mam posadzić te sadzonki?
Tuje pełnią u mnie funkcję żywopłotu...

Będę wdzięczny za podpowiedź...

Szymon

Zależy jaka jest to odmiana tui, bo szmaragdy trzeba co pół metra, a brabanty nawet co metr to za gęsto Przesadzać je najlepiej jesienią.

Jak będziesz sadzić sadzonki to też musimy widzieć jaka to odmiana.
Cis - Taxus 19:38, 03 lip 2012

Do góry
psulek napisał(a)

Ten żywopłot to cudowny pomysł. Kolega męża posadził malutkie i wcale tak długo nie czekał, a ma gęsty i śliczny od samego dołu, bo był super cięty co roku. No i podlewany.
Nawet nie posadził tak gęsto.

Uwielbiam jeśli żywopłot z cisa wygląda właśnie tak

Dzień dobry,

To mój pierwszy post na forum, więc się witam i o drogę pytam. Jak prowadzić rośliny żeby uzyskać takie efekty? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji. Kupiłem sadzonki takie jak Agacia w wątku obok

Posadzone co ~40cm, linia kroplująca i podlewane tak, żeby miały cały czas wilgotno.
Czy może ktoś wytłumaczyć jak chłop krowie na rowie - ciąć z góry, z boku, podszczypywać, nie ciąć? Nie zależy mi specjalnie na czasie - chcę żeby żywopłot po prostu wyrósł ładny i gęsty od samego dołu. Jak postępować z takimi młodymi roślinkami. Czy ciąć go w tym roku (wysadzane z doniczki).

Najlepiej pokaż jak wyglądają

W tym roku w Anglii widziałem świeżo założony cisowy żywopłot i wcale cisy gęste nie były - ale gałązki się stykały, więc musieli tylko ciąć po bokach, aby się zagęszczał
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies