Kasia_
13:28, 13 kwi 2011

Od pewnego czasu przyglądam się uważnie dyskusją na forum .Przyzanam, że z podziwiam Wasz zapał, Wasze zamiłowanie i pasje do ogrodnictwa, miłość do kwiatów i roślin. Wzorując się na Was postanowiłam zamieścić wątek " U Kasi w ogrodzie", pokazując moje królestwo. Mam to szczęście, którym się z Wami dzielę, że dane mi jest mieszkać w najbliższym sąsiedztwie z naszą Szefową Danusią i jej mężem Witkiem.Obserwuje ich codziennie przez okno i nie tylko.
W wolnych chwilach z kubkiem kawy zdarza mi się pójść do ich ogrodu, żeby zaczerpnąć pozytywnej energii, która tam panuje , podpatrzeć co nowego przybyło wsród setek roślin.
Ogród jest rzeczywiście wyjątkowy. Najbardziej lubie lato i róże Danusi pnące się po ogrodzeniu. Jest ich kilkadziesiąt odmian. Kolorystyka pastelowa, każda charakteryzująca się inną formą kwiatostanu, inaczej pachnąca. Zazwyczaj to niesamowicie rzadkie odmiany. Danusia przywozi je z różnych części świata. W letnie pełne słońca poranki rozkoszuję się ich widokiem i wonią, spacerujc w piżamie po ulicy. Danusia nie tylko dba o swój ogród.W najbliższym otoczeniu widać jej charyzmę. Nie ukrywam, że w moim ogrodzie również. Szefowa w moim ogrodzie czuje się jak u siebie , radzi, dosadza, przesadza , fotografuje rośliny. Zapewniam Was, że ma więcej zdjęć z mojego ogrodu z jednej sesji wiosennej niż ja zrobiłam mieszkając tu przez kilkanaście lat .
Tak po krótce o wyjątkowej kobiecie i jej pasji.
Wracając do mojego ogrodu to za bardzo nie mam się czym szczycić ale na tyle ile pozwala mi czas i zasoby finansowe staram się zmieniać jego wizerunek. Pod kierownictwem Szefowej w najbliższym czasie powstaną kolejne zmiany w cześci ogrodu gdzie do tej pory mieszkał nasz ukochany pies Hektor, z którym w ostatnim czasie musieliśmy się pożegnć. Plan jest bardzo ambitny .Narazie próbuję usunąć elementy nie pasujące do nowego wizerunku. W kolejności etap nawadniania , potem nowe nasadzenia. Jak wyjdzie postaram się w najbliższym czasie Wam zaprezentowć .
Tymczasem kilka zdjęć u Kasi w ogrodzie .....