Ogród nie tylko bukszpanowy - część II
21:52, 04 paź 2013
Debra już pięknie napisała i miałam nic nie pisać, ale pomyślałam sobie, że często tak robię, "a już ktoś pochwalił Danusię, to po co się powtarzać". Jednak są takie dni, kiedy potrzebujemy takich słów. Widać Ty Danusiu je teraz masz.
Zatem Danusiu, za każdym razem, jak wchodzę na stronę ogrodowiska mam świadomość, że to Twoje dzieło, nad każdym wątkiem, postem, unosi się Twój duch. Najpierw wchodzę na stronę główną, by zobaczyć, czy nie ma nowego artykułu, często przeglądam archiwalne artykuły, zdjęcia z "Twoich" ogrodów, ogrodów angielskich, szukam inspiracji. Zawsze zajrzę do Twojego wątku, zobaczyć czy nie ma nowych zdjęć. Zerkam, czy nie ma nowego wątku z jakąś Twoją realizacją. Śladu nie zostawiam... Czasu tak mało...Myślę, że wiele osób tak czyni. A to czy "coś" tu znaczysz, widać po ogrodach, one pięknieją pod Twoim wpływem.
A w temacie ogrodniczym, przymrozki i mnie oszpeciły ogród - liście opadają, choć jeszcze barwy nie zmieniły, piękne hortensje Magical Candle i Fire niedawno czerwone, teraz stały się brązowe. Zimno, nawet hiacyntów nie chcę mi się sadzić. Musisz umieścić jakiś pobudzający artykuł albo wątek z nowej realizacji. I tyle w temacie ile znaczysz....