Już chciałabym zobaczyć ogród marzeń. Nie mogę się doczekać No i oczywiście dziękuję że jesteś, że jest ogrodowisko i forum. Dzięki i kłaniam się nisko Tobie, Mężowi no i Synowi który pilnuje aby wszystko działało w naszych komputerkach jak trzeba.
Tfu, tfu co by nie zapeszyć....na moich miłorzębach liście są po dzisiejszym przymrozku. Czyli jeszcze nie było u mnie aż tak źle...zobaczymy co jutro będzie..czy uda mi się je obfocić
Danusiu, podpisuję się pod słowami Debry nic już nie dodam, bo słowa czasami są niepotrzebne
W każdym naszym ogrodzie marzeń jesteś Ty...w kancikach, hortensjach, kulkach, nie tylko bukszpanowych, układach rabat...itd, itp
Dziękuję
Debra już pięknie napisała i miałam nic nie pisać, ale pomyślałam sobie, że często tak robię, "a już ktoś pochwalił Danusię, to po co się powtarzać". Jednak są takie dni, kiedy potrzebujemy takich słów. Widać Ty Danusiu je teraz masz.
Zatem Danusiu, za każdym razem, jak wchodzę na stronę ogrodowiska mam świadomość, że to Twoje dzieło, nad każdym wątkiem, postem, unosi się Twój duch. Najpierw wchodzę na stronę główną, by zobaczyć, czy nie ma nowego artykułu, często przeglądam archiwalne artykuły, zdjęcia z "Twoich" ogrodów, ogrodów angielskich, szukam inspiracji. Zawsze zajrzę do Twojego wątku, zobaczyć czy nie ma nowych zdjęć. Zerkam, czy nie ma nowego wątku z jakąś Twoją realizacją. Śladu nie zostawiam... Czasu tak mało...Myślę, że wiele osób tak czyni. A to czy "coś" tu znaczysz, widać po ogrodach, one pięknieją pod Twoim wpływem.
A w temacie ogrodniczym, przymrozki i mnie oszpeciły ogród - liście opadają, choć jeszcze barwy nie zmieniły, piękne hortensje Magical Candle i Fire niedawno czerwone, teraz stały się brązowe. Zimno, nawet hiacyntów nie chcę mi się sadzić. Musisz umieścić jakiś pobudzający artykuł albo wątek z nowej realizacji. I tyle w temacie ile znaczysz....
Szefowa coś ta pogoda płata nam figle.... te zielone liście miłorzębów na żwirku nie wyglądają naturalnie.... powinny być jednak żółte. Gdzie nie czytam to to się nie wybarwiło a to tamto.... Czyżby jesieni nie było??? Trudno mi w to uwierzyć szczególnie, że zimna w tym roku nie odpuszczała długo....
Kompozycje z wrzosami przecudowne! Jak na nie patrzę to widze właśnie piękną, polską złotą jesień
Bedzie jeszcze kilka ladnych dni,moj kot mi to mowi Opychala sie juz na poczatku wrzesnia,znaczy sie...szybkie przymrozki Kto chce niech wierzy,kto nie chce... Bardzo szybko opadaj orzechy ,to tez zapowiedz duzych i szybkich przymrozkow...Ale cieplo juz do Was idzie...tak mowi moj kot
Danusiu ,i chociaz z daleka -tez z niecerpliwoscia czekam na Twoj nowy artykul i zdjecia Pozdrawiam najserdeczniej