Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ukojenie 16:56, 12 lip 2016

Do góry
U mnie dzis deszczowo. Takie zdjecie z wczoraj:

Dumna jestem z tych nasionkowych wysiewow.
Rosna w pelnym sloncu i rzadko podlewane. Lobelia w gruncie ladniej wyglada (wybarwienie i gestosc) niz te w doniczkach.
Szmaragdowy Zakątek 16:52, 12 lip 2016

Do góry
Akcja sadzenia drzewa upominkowego była tu juz pokazana kilkakrotnie to i ja dorzuce swoje foty...

Jak widać prezen sprawił radośc obdarowanej

Potem było przymierzanie, kopanie, przesadzanie innych roslin.....

Z Pszenicznej ... 16:51, 12 lip 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Ewa zaraz wstawię zdjęcie z marca, z innej perspektywy.

Tam gdzie linie czerwone to będą trejaże z kratkami na róże, wejście do warzywnika tam gdzie mniej więcej płyty leżą. Drugie pokazywałam ze dwie strony wstecz, zdjęcia z paletą.

Warzywnik ma być wydzielony przed psem, z dwóch stron jest siatka ogrodzeniowa, z jednej będzie pergola z różami, od głównego wejścia płotek.
Oba wejścia ( od strony róż i głównego) będą z furtkami.

Jeśli chodzi o gołe nóżki świdośliwy nie ma problemu, bo różnica poziomów między warzywnikiem a parkingiem to jakieś 0,6 metra. Poza tym mnie to nie razi. Parking nie musi być szczelnie "zamknięty" lecz tak ja napisałaś chciałabym przesłonić lekko widok.
Nie chcę robić tam grządek z warzywami bo jakoś mi nie pasuje to przy autach, poza tym pod czereśnię też muszę wejść by zerwać owoce. Pozostaje zrobić nasadzenia z drzewek.
Z podesłaną lekturą zapoznam się wieczorem, bo teraz idę dalej tyrać

Śliwa z krzyżykiem idzie do usunięcia. Tam gdzie leży hałda drewna i płyt będzie główne wejście. Marzy mi się pergola i na niej rambler - Bobby James lub Rector.

i wiesz co jak patrze na te fotki to wiem że wyjdzie bosko, wyobrazam juz sobie te pergole róż...jezu...
i tak myslę czy by nie lepiej cisa na ten zywopłot nie lepiej było? dużo sadzonek Ci nie wyjdzie a Nikita i Karola mają taką odmianę co bardzo szybko przyrasta
Szmaragdowy Zakątek 16:49, 12 lip 2016

Do góry
Dakar - maskotka spotkania, chyba był zadowolony z dużej liczby gości - przynajmniej sprawiał takie wrażenie
Ogród KasiWB - część II 16:48, 12 lip 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

Kurcze - jak fajnie wygląda to połączenie fioletowych i żółtych róż. A mogłam mieć taką żółtą ale stwierdziłam że do fioletów będzie pasowało jak świni siodło - teraz żałuję.

Już doczytałam, że ta fioletowa róża to Minerva
Może nada się do towarzystwa róży The Pilgrim? będzie dobrze?
Szmaragdowy Zakątek 16:47, 12 lip 2016

Do góry
Ale mam refleks...spotkanie było w sobote a fotki ładuje we wtorek...cóż... czasem tak bywa...ale na fajne wspomnienia z wesołego spotkania nigdy nie jest za późno....

Magda i jej Szmaragdowy Zakatek byli przygotowani do spotkania perfekcyjnie pod kazdym względem....spójrzcie tylko na to hasełko

Ogród Nikity śliczny, klimatyczny, nieduzy ale pieknie zagospodarowany

Ogród zapracowanej mamuśki 16:41, 12 lip 2016

Do góry
W trójkąciku posadziłam obok bukszpanów miskanta paskowego. Zobaczę czy się przyjmie bo sadzonki były małe. Wcześniej rosła tu kocimiętka, ale za mocno się rozrastała. Później posadziłam wrzosy czerwone, nie przetrwały zimy. Teraz miskanty może coś z tego będzie
Ogród - Brzóstowa 16:35, 12 lip 2016

Do góry
W donicach

Ogród - Brzóstowa 16:32, 12 lip 2016

Do góry
Powojniki

Ogród - Brzóstowa 16:28, 12 lip 2016

Do góry

Pnącza

Ogród - Brzóstowa 16:12, 12 lip 2016

Do góry
Hortensje

Rododendronowy ogród II. 16:09, 12 lip 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Bogdziu, Figo znalazł opuszczone gniazdo, niestety jest opuszczone. Na łące za moimi różami w haszczu...czyje to? Wiesz może? Bażanta?

Kasia tak to gniazdo bażanta. Bazancica jest bardzo odważnym ptakiem i nie opuszcza gnazda z byle powodu, musiał pies ją wystraszyc ale byc może wróci. ,no chyba ze juz obserwowałas i nie wróciła. Ona czasem moze sama zejsc z gniazda by cos zjesc ale potem do niego wraca , Musałaby się bardzo wystraszyc by je na dobre opuscic. Jak jest odważna powiem Ci co nam sie kiedys przydarzyło. Wycinalismy krzaki na dzialce siekiera i był krzak zarosniety trawami , taki zwiniety zwój starych traw, a w nim gniazdo którego wcale nie widzielismy mimo ze obydwoje z m stalismy przy tym krzaku . m wycinał poszczególne gałęzie a ze krzak był duzy i rozłożysty troche to trwało i samica siedziała cały czas w gnieździe dopiero gdy uderzył siekierą w gałąz na która były nawiniete trawy tworzace gniazdo uciekła z krzykiem. juz tej gałęzi nie wycielismy i wróciła potem do gniazda . Do dzis nie moge pojąc jak to mogło byc ze jej nie widzielismy i ze ona taka odważna.Troche mnie dziwi że te gniazdo takie ukryte wsród małych roslin , moze jakas młoda samiczka bo one świetnie sie kamufluja i lubią towarzystwo krzaków. na mojej obecnej działace tez miała gniazdo pod duża gałęzia serba.Poobserwuj ale tylko z daleka.
Ogród - Brzóstowa 16:06, 12 lip 2016

Do góry
Krzewy

Ogród dla moich synków 15:55, 12 lip 2016

Do góry
Marga napisał(a)
Aga, udana jak nie wiem co. Nie sądziłam, że chłopakom tak sie spodoba

Widząc to zdjęcie "Jednojajeczni" mi się nasuwa

Facelie mam posadzona na kilku hetarowej uczelnianej działce Widok obłędny
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 15:45, 12 lip 2016

Do góry
Skoro jest wątek o hortensjach to i ja wrzucam kilka moich krzaczków

Blaski i cienie nowego życia 15:42, 12 lip 2016

Do góry
Ula zakwitła Twoja lilia to pachnąca, ale sadząc z myślą o białej a wyszło co wyszło...
Z Pszenicznej ... 15:39, 12 lip 2016

Do góry
Ewa zaraz wstawię zdjęcie z marca, z innej perspektywy.

Tam gdzie linie czerwone to będą trejaże z kratkami na róże, wejście do warzywnika tam gdzie mniej więcej płyty leżą. Drugie pokazywałam ze dwie strony wstecz, zdjęcia z paletą.

Warzywnik ma być wydzielony przed psem, z dwóch stron jest siatka ogrodzeniowa, z jednej będzie pergola z różami, od głównego wejścia płotek.
Oba wejścia ( od strony róż i głównego) będą z furtkami.

Jeśli chodzi o gołe nóżki świdośliwy nie ma problemu, bo różnica poziomów między warzywnikiem a parkingiem to jakieś 0,6 metra. Poza tym mnie to nie razi. Parking nie musi być szczelnie "zamknięty" lecz tak ja napisałaś chciałabym przesłonić lekko widok.
Nie chcę robić tam grządek z warzywami bo jakoś mi nie pasuje to przy autach, poza tym pod czereśnię też muszę wejść by zerwać owoce. Pozostaje zrobić nasadzenia z drzewek.
Z podesłaną lekturą zapoznam się wieczorem, bo teraz idę dalej tyrać

Śliwa z krzyżykiem idzie do usunięcia. Tam gdzie leży hałda drewna i płyt będzie główne wejście. Marzy mi się pergola i na niej rambler - Bobby James lub Rector.

Działka prawie w Borach Tucholskich 15:38, 12 lip 2016

Do góry
Agata dla nich tak jak w naturalnych stanowiskach próchnicza wilgotna i lekko zasadowa, nocowałem przy nich to pamiętam takie wilgotnawe zarośla/łąka w Górach Stołowych pod Szczelińcem W. niestety aktualnie nie posiadam

Brydziasia dzięki za czujność pomroczność jasna mnie ogarnęła bo pomyliłem Shikoku Flash z Kyushu

Shikoku Flash teraz już prawidłowo, może jeszcze zakwitnie bo to późno kwitnąca odmiana o nakrapianych liściach i nielubiąca mocnego cięcia, jeżeli zawiąże pąki to tylko na zeszłorocznych pedach(raczej)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:37, 12 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)

podoba mi się Twoje oko
Liliowo i kolorowo:) 15:36, 12 lip 2016

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies