Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Anna i Ogród 12:33, 22 sie 2016

Do góry
Dziś dostałam przesyłkę z

100 szt tulipanów jasnoróżowych
60 szt czosnków główkowatych
100 szt krokusów jasnych kremowych
50 szt irysów niskich
i gratis czosnki olbrzymie

Mam nadzieję że nic nie pomylili. Zobaczymy wiosną
Co z tym ogródeczkiem począć 12:25, 22 sie 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
I dzisiaj czekając rano na Emusia szybko złapałam moje limki

Ewa...taka żona to skarb
piękne te Twoje hortki
a jak Dożynki?
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:19, 22 sie 2016

Do góry
dziś sobie robię przerwę, od 4 rano na nogach, pełno obowiązków wykonanych, muszę odsapnąć

to jest rozplenica Samba
ta w donicy pokazana przez Sebcia, to Rubrum

to jeżówka nowość
Pink Bonbon
po deszczu okropna, ale idą nowe pąki

te na całego kwitną
siewek pełno, teraz już wszystkie plewię i wywalam

a to zwiastun jesieni na dereniu kwiecistym Rubrum
Z ogrodem, to jestem w lesie! 12:15, 22 sie 2016

Do góry
I kilka najbardziej aktualnych zdjęć:

Zdaje się, że nie dokończyłam myśli o mojej wizji ogrodu. Planuję mieć ogród naturalistyczny. Skupiam się na roślinach w miarę możliwości nie kapryśnych i nie wymagających, które poradzą sobie w półcieniu, cieniu i w kiepskiej glebie (wiem, wiem, zawsze można sobie pomóc kompostem, co też robię )
Ogrodowa symfonia 12:06, 22 sie 2016

Do góry
Dzisiaj rozchodnikowo

Co z tym ogródeczkiem począć 12:04, 22 sie 2016

Do góry
I dzisiaj czekając rano na Emusia szybko złapałam moje limki

Anna i Ogród 12:04, 22 sie 2016

Do góry
Poza tym bocianie gniazdo

i zaczęłam malowanie desek na pergolę

Hortensjada 12:03, 22 sie 2016

Do góry
bozga napisał(a)
Z przodu jest jeszcze to

Diamant Rouge bije wszystkie inne hortensje na głowę jeśli chodzi o intensywność przebarwienia

ale mam do nadrobienia...
Bożenko powiedz mi to jest jedna z azurowych hortensji tak?
bo miałam sadzić na rabacie z jabłonią Royaliy Vanilke ale przebarwienie tej mnie urzekło...jesli z czasem liście jabłonki dały by jej więcej cienia to spowodowaly by to że póżniej się bedzie przebarwiac czy nie tak intensywnie?jak to jest?
p.s. fajnie Cię widzieć!
Anna i Ogród 12:02, 22 sie 2016

Do góry
Moje ostatnie zakupy
winorośl Zilga, borówka Bluecrop, róża Gartentraume.

Ostróżki, bylica i koleus psi do odstraszania kotów i psów od rabat.

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 11:57, 22 sie 2016

Do góry
kosolka napisał(a)
Agatka, murkiem mnie zauroczyłaś..! Jest niesamowicie piękny, naprawdę, gratuluję pomysłów, ale i realizacji, bo z tym to czasem nie jest tak łatwo.. Wygląda fantastycznie! Brawo!

Dziękuję Ola Rzeczywiście czasu brak na wszystkie te pomysły. A przecież odpoczywać też trzeba. Dobrze, że mój luby ma podobnie w głowie
Bardzo miłe to co napisałaś

Z ogrodem, to jestem w lesie! 11:48, 22 sie 2016

Do góry
Witam

Zdjęcie z zeszłego roku, już nieaktualne. To był drugi sezon tej lawendy. Tej wiosny, niestety, padła. Zachodziłam w głowę, co się stało. Bo zima była bardzo łagodna, więc wiedziałam, że to nie kwestia wymarznięcia.
Skontaktowałam się z dziewczyną, która prowadzi plantację lawendy i okazało się, że przyczyną porażki była ... sama lawenda. Dość nowa odmiana, Blue Scent, reklamowana jako cudowna odmiana na polskie warunki, znosząca półcień (którego u mnie jest mnóstwo), niskie temperatury. Ponoć, na wielu plantacjach w całym kraju padała właśnie po dwóch sezonach..

Hortensjada 11:47, 22 sie 2016

Do góry
bozga napisał(a)
Diamantino - bardzo duży kwiatostan z najbardziej chyba rozbudowanymi "poduszeczkami", przebarwia się zielonkawo- różowo

No i Grandiflora ale mam egzemplarz po cięciu odmładzającym, które pokazywałam w swoim wątku, ogólnie kwiat będzie ciut inny i dużo większy, odcień jaśniejszy niż Limelight ale mimo wszystko najbardziej charakterystyczną cechą tej odmiany jest przewieszanie się

Pokazałam chyba wszystkie odmiany "zbite" powszechnie dostępne poza Magical Candle bo moja dopiero pokazała pąki
Mam nadzieję, że powyższe zestawienie będzie Wam pomocne
A teraz jadę do kina, jak urlop to urlop

Bożena super zestawienie!
chyba limeligt rzeczywiście najpieknięjsza..i lite lime jesli jest jeszcze bardziej zielona. musza ją upolować
kupiłam 5 Diamantino i chciałabym aby stworzyły szpaler bez luk, w jakiej odległości bys je posadziła? druga opcja jaką rozmyślam to posadzenie 3 z tylu i 2 z przodu miedzy nimi, jak to centymetrowo rozstawić?
Ogród w skali mikro cz.II 11:46, 22 sie 2016

Do góry
Meble juz są tadddammmmmmm

Nie wiedziałam ,że ońi to zapakują jak dzicy teraz tydzień rozpakowywania jak nic
Ogród Ani :) 11:39, 22 sie 2016

Do góry
Anula dzięki - buzka
Jak coś będziesz zamawiać przez neta to daj znać może się podepnę i koszty przesyłki podzielimy
Siarkę już masz?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:38, 22 sie 2016

Do góry
Sylwiu, Asiu, Marzenko, Aniu, Olgo i jeszcze raz HAniu- dziękuję po fakcie, ale Wasze życzenia się spełniły

Dla Was-

Ogród od podstaw ;) 11:30, 22 sie 2016

Do góry

zaznaczylam na różowo to co chialabym zmienic dodac cos zrobic rabaty
co myslicie o tych rabatach?
czy moze lepsze te?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:27, 22 sie 2016

Do góry
Ponieważ do mojego wątku mało kto zagląda, więc tutaj zamieszczam zdjęcia z pytaniem: jakie rośliny powinnam posadzić na końcu ogrodu, pomiędzy rosnącymi tam już świerkami. Duża sosna rośnie u sąsiada w odl.4 m od siatki. Odl.od lasu , czyli pas zaniedbanej suchej trawy ma długość 50 m.Mam 2 świerki hoopsii, czy nadają się w to miejsce?
Obecnie pomiędzy świerkami po obu bokach są posadzone tuje szmaragd, a pośrodku tuje yellow ribbon.

Zdjęcia bardzo przekłamują odległości, dom sąsiada znajduje się w odległości 40 m od granicy mojej działki.

Z Pszenicznej ... 11:22, 22 sie 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
W ogrodzie cześć roślin się szykuje już do jesieni, przekwita, zasycha, coś podżera niektóre, a niektóre trawy już kwitną.

Tymczasem ja sprawiłam sobie dwie pięknotki na bardziej cieniste miejsce w bylinówce.

[/quote
Czy to pluskwica?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:15, 22 sie 2016

Do góry
Cześć Dziewczyny! Witam Was po urlopie i odpowiadając gazem na pytanka:
HAniu- Cypr północny naturalnie jest turecki- tu dyskusje są zbędne Ten gorszy, czyli południowy może sobie być grecki

Aniu, oj już zazdroszczę Ci styczniowego urlopu- zazdroszczę wszystkim, którzy jeszcze przed urlopem!

Johanka- no więc właśnie- wszystko dobrze, jak się jest przed, a nie po urlopie. Dłuższe wolne, to dopiero Boże Narodzenie w moim wypadku ;(

Anbu, chyba wypoczęłam- tak sądzę. Bo jak wróciłam, i zobaczyłam co mi urosło przez dwa tygodnie- a dodam, że wyraźnie i niezaprzeczalnie wyrosły chwasty, to mordor ogrodowy- bo to nawet nie pojedyncze rabatki, lecz wszystko- mnie przeraził, ale i ucieszył- co oznacza, że chyba wypoczęłam i nabrałam sił do dalszej walki

Milena, wakacje już niestety wspomnieniem są.....ale udały się wybornie. Tydzień na Cyprze i tydzień w małopolsce w domu rodzinnym. I choć zdjęcia nie oddają piękna okolicy, to wygląda to mniej więcej tak:

Elu widzę, że Cypr znasz, więc zdjęcia są zbędne, zresztą przyznam, że poza jednym wypadem mającym na celu zwiedzanie, z hotelu w zasadzie się nie ruszaliśmy- typowy plażing
W małopolsce natomiast grzyby! O takie to norma

Ogród tworzony z pasją 11:14, 22 sie 2016

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies