Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

anna_t 11:47, 22 sie 2016

bozga napisał(a)
Diamantino - bardzo duży kwiatostan z najbardziej chyba rozbudowanymi "poduszeczkami", przebarwia się zielonkawo- różowo

No i Grandiflora ale mam egzemplarz po cięciu odmładzającym, które pokazywałam w swoim wątku, ogólnie kwiat będzie ciut inny i dużo większy, odcień jaśniejszy niż Limelight ale mimo wszystko najbardziej charakterystyczną cechą tej odmiany jest przewieszanie się

Pokazałam chyba wszystkie odmiany "zbite" powszechnie dostępne poza Magical Candle bo moja dopiero pokazała pąki
Mam nadzieję, że powyższe zestawienie będzie Wam pomocne
A teraz jadę do kina, jak urlop to urlop

Bożena super zestawienie!
chyba limeligt rzeczywiście najpieknięjsza..i lite lime jesli jest jeszcze bardziej zielona. musza ją upolować
kupiłam 5 Diamantino i chciałabym aby stworzyły szpaler bez luk, w jakiej odległości bys je posadziła? druga opcja jaką rozmyślam to posadzenie 3 z tylu i 2 z przodu miedzy nimi, jak to centymetrowo rozstawić?
anna_t 11:52, 22 sie 2016

Madzenka napisał(a)
Bajeczny ogród.
Może założysz wątek Encyklopedia hortensji? Znakomite opisy pomagające w identyfikacji

świetny pomysł
anna_t 12:03, 22 sie 2016

bozga napisał(a)
Z przodu jest jeszcze to

Diamant Rouge bije wszystkie inne hortensje na głowę jeśli chodzi o intensywność przebarwienia

ale mam do nadrobienia...
Bożenko powiedz mi to jest jedna z azurowych hortensji tak?
bo miałam sadzić na rabacie z jabłonią Royaliy Vanilke ale przebarwienie tej mnie urzekło...jesli z czasem liście jabłonki dały by jej więcej cienia to spowodowaly by to że póżniej się bedzie przebarwiac czy nie tak intensywnie?jak to jest?
p.s. fajnie Cię widzieć!
13:18, 22 sie 2016
Jaka piekna u Ciebie jesień,z wizytówki wracam
goska 16:17, 22 sie 2016

Zaglądam codziennie i jestem zakochana w Twoim ogrodzie...hortensje przepiekne...w tym roku zakupiłam swoje pierwsze hortensje bukietowe i jak narazie są mini mini, więc na taki efekt jak u Ciebie dlugo sobie poczekam. Masz może w ogrodzie odmiane miś polarny? Moja w tym roku zakupione po deszczu mocno się pokłada
kasja83 17:41, 22 sie 2016

Cudna wyprawa-świetne zdjęcia!
Pluszakowa 20:16, 22 sie 2016

Hortensjowe szaleństwo

Wyprawy pozytywnie zazdraszczam, mieliśmy zwiedzać Książ rok temu niestety trasa niedostępna dla wózków i musieliśmy zrezygnować.

Posyłam buziaki i jestem codziennie tylko nie chce ci wątku zaśmiecać moimi westchnieniami
bozga 00:05, 23 sie 2016

Dzięki, że zaglądacie Czuję pewien przesyt jeśli chodzi o ogród, zabiera mi mnóstwo czasu, tak samo Ogrodowisko bardzo wciąga, człowiek skacze z postu na post, wpatruje się w te fotki a czas leci nieubłaganie
A tyle ciekawych rzeczy wokół, muszę to zmienić, bo stanęłam w rozwoju - intelektualnym, duchowym itp.
Pierwszy krok zrobiony- właśnie obejrzałam Headhunters- bardzo polecam, jutro czas na książkę Jo Nesbo ( ale najpierw wreszcie muszę przeczytać instrukcję obsługi aparatu fotograficznego )no i pora poszerzyć słownictwo obcojęzyczne a ogród niech różowieje Fotki robione późnym popołudniem
bozga 00:10, 23 sie 2016

bozga 00:14, 23 sie 2016